Mijn 7 favoriete Nutella-recepten


Afgelopen weekend overleed Mr. Ferrero. Hij was het brein achter Ferrero Rocher, Nutella en Kinder. Wat mij betreft, verdient hij een standbeeld! Want eerlijk toegegeven, de lekkernijen die hij ontwikkelde maken de wereld toch een beetje mooier.

En Nutella, dat is niet enkel lekker op een verse witte boterham of met een lepel recht uit de pot. Je kan daar ook overheerlijke desserts mee maken! En speciaal voor jullie selecteerde ik mijn 7 favorieten. Get ready voor een overdosis choco ;)


This girl really loves her Nutella <3

  1. Deze maakte ik eens op verzoek van het vriendje. Hij is geen zoetekauw (zegt hij zelf), maar deze Nutella-lekkernij gaat er vlotjes in. Tijdens een weekendje Disney namen we een grote Tupperware-doos mee en die overleefde dag 1 niet.Dit receptje is ondertussen ook al bij heel wat vrienden en familie terechtgekomen en goedgekeurd. (Klikken op de titel voor het receptje trouwens)


  2. Nutella-Mascarpone cupcake-topping

    Een cupcake is pas een cupcake als er bovenaan een dikke laag topping opligt. Ik ben geen fan van zware crème au beurre en ontdekte dat mascarpone een goede vervanger is. Dat geeft een frisse toets aan de topping. Ik gebruik deze Nutella-topping vooral bij vanille-cakejes, maar ze is ook overheerlijk bij mijn Kinder Bueno-cupcakes. (recept voor de cupcakes en de topping kan je vinden door op de link te klikken)
  3. Nutella muggin-brownie

    Alweer eentje dat is ontstaan op verzoek van het vriendje. En dan ben ik de snoeper thuis? *sarcastische blik* Een snel dessertje en liefst iets met Nutella was het verzoek. Er werd heel wat gepind en uiteindelijk combineerde ik verschillende recepten en kreeg ik de ultieme Nutella-brownie die in 2 minuten klaar is! 


  4. Chocolade-hazelnoot wentelteefjes
    Een variatie op de klassieke wentelteefjes. Met chocomelk in plaats van gewone melk en afgewerkt met een dikke laag Nutella en schijfjes banaan. Ideaal voor tijdens gezellige woensdagnamiddagen en romantische zondagochtenden.
  5. Nutella-koekjes
    Dit recept postte GG afgelopen weekend op haar blog. Ze kent me ondertussen al goed en deelde de post op mijn Facebookpagina. Of het misschien een idee was voor Nutella-verslaafde ik? Euhm, ja! Dus werd het hier vandaag uitgetest en goed bevonden! Dat is wel wat linklove waard ;)

    Ik maakte de koekjes op dezelfde manier dan zij, maar op het einde rolde ik het deeg uit tot het tussen 0,5cm en 1cm dik was. Ik nam een hartjes uitsteek-vorm en stak hartjeskoekjes uit. De hartjes gingen in de oven, maar jammer genoeg had ik er te veel op de bakplaat gelegd en kwamen ze er niet als hartjes uit. Woopsie. Maar ze smaken wel lekker! Dus extra tip: leg de koekjes niet te dicht bij elkaar.


  6. Nutella-mousse

    Chocomousse, maar dan met Nutella! Dat moest ik toch echt eens uittesten. Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

    - 50g donkere chocolade
    - 100g Nutella
    - 60g boter
    - 2 eigelen
    - 4 eiwitten
    - 20 g suiker
    - 1dl room
    - snuifje zout

    Smelt de chocolade, Nutella, room en boter samen op een zacht vuurtje. Roer regelmatig. Terwijl het chocolademengsel smelt, klop je de eiwitten op met de suiker. Voor perfect opgeklopte eiwitten heb ik 3 tips:

    - Maak je kom proper met een keukenpapiertje met een scheutje azijn op.
    - Voeg een snuifje zout toe aan het eiwit.
    - Gebruik een elektrische klopper ;) Dat gaat véél sneller.

    Als het chocolademengsel volledig gesmolten is, haal je het van het vuur en roer de je eigelen eronder. Spatel tot slot het opgeklopte eiwit onder het chocolademengsel. Spatel voorzichtig, want het geheim van een goeie chocomousse zit hem in de luchtigheid. Schep in glaasjes/potjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

    Deze vintage champagneglaasjes zijn perfect om chocomousse in op te dienen.
    Afwerken met wat slagroom of geroosterde hazelnoten en je hebt een toptdessert!
  7. Nutella-chocomelk

    Dit ontdekte ik op kot dankzij mijn mede-ortho en kotgenoot Ine. Warm een kom melk en roer daar een dikke soeplepel Nutella door. Dat is echt HEMELS! Het smaakt naar vloeibare Kinderchocolade. Dit is ook een supermanier om je pot Nutella vollédig leeg te krijgen. Doe de warme melk rechtstreeks in de bokaal, deksel erop en even schudden. Dan heb je overheerlijke chocomelk en heb je geen enkel restje Nutella verspild ;)
Zijn er hier nog Nutella-fans? Wat is jouw favoriete receptje? 

Veel smulplezier,
Miss Pixie

Reacties

  1. Dank je wel voor je top met Nutella recepten.Zelf lust ik dat normaal gezien graag maar momenteel eet ik niets van chocolade en aan verwanten door omstandigheden maar mijn kinderen willen wel proeven dus ik ga er toch eentje uit proberen ;-) Ohja de linken in het zwart is veel beter....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, zo jammer dat je zelf niet kan proeven. Hoop dat het bij de kids in de smaak valt :)
      Ik zelf begin vanaf morgen met de vasten en dus heb ik er gisteren nog eens van geprofiteerd ;) (en vandaag eigenlijk ook!)

      Verwijderen
  2. Amai ik durf die recepten niet te lezen! Ik ben er zeker van dat ik ze niet kan weerstaan. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nutella-chocomelk is de beste tip die ik een paar maand geleden gekregen had. Echt heerlijk is dat! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt eh?
      Ik probeer dat wel niet te vaak te doen, zodat het een specialleke blijft ;)
      Maar op een koude winterdag kan het echt enorm smaken.

      Verwijderen
  4. Njam! Klinkt goed! Gaan we eens uit proberen binnenkort! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan ik zeker aanraden ;) Misschien moet ik ook eens recepten testen met speculoospasta? ;)
      Veel kookplezier!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten