Perfect?-blogchallenge: een terugblikIn juni kreeg ik het zotte idee om een blogchallenge te organiseren tijdens de zomer. Eentje gebaseerd op het tv-programma Perfect waarbij we wekelijks challenges aangingen om zo op zoek te gaan naar het perfecte leven. De opdrachten waren gebaseerd op zaken die ik las in selfimprovement boeken of zaken die jullie instuurden. Via een stemming kozen we samen voor de volgende opdrachten:

Als ik terugblik op het verloop van de opdrachten zijn er 2 die gefaald zijn: die van het uitstelgedrag en die van de productiviteit. Bij beiden speelde mijn gezondheid me parten, maar ik vind het wel opvallend dat ze beiden te maken hadden met productiviteit. Ik denk dat ik bij die 2 opdrachten ook iets te veel hooi op mijn vork nam en dat dat voor kortsluiting zorgde. Zeker in combinatie met veel overuren op het hoofdberoep en migraine.
De moeilijkste opdracht was zonder twijfel de week zonder cafeïne. Ik nam het heel serieus en schrapte koffie, Cola zero, thee, Nalu en chocolade van het menu. De eerste dagen had ik echt afkickverschijnselen en een hoofdpijn om u tegen te zeggen. Ik hield een videodagboek bij en als ik daar nu naar kijk zie ik echt hoe belabberd ik de eerste dagen was.

De leukste challenge vond ik de mini-Minsgame. Het was echt een heel motiverende manier van opruimen. Ik deed na de eerste week nog wat verder, maar haalde de 30 dagen niet. Maar ik denk wel dat ik er nog een vervolgje ga aan breien.

Of deze challenges nu iets veranderd hebben aan mijn leven? Ja, toch wel.
 • Mijn cafeïne consumptie is echt drastisch verminderd sinds ik een week geen cafeïne dronk. Van 5 tot 6 tassen koffie + een blikje Cola zero per dag naar 1 tot 2 tassen koffie en dat zelfs niet dagelijks.
 • Door een week elke dag te lezen heb ik wel weer meer zin gekregen om te lezen en laat ik de tv vaker uit. Ik neem terug consequent mijn e-reader overal mee naar toe en lees vaker.
 • Ondanks dat opdracht 3 en 5 niet zo super lukten, kreeg ik wel een heleboel dingen gedaan die hier al lang op de to do lijst stonden. Dat geeft me rust. Ook het feit dat ik nu een pagina in mijn BuJo heb waar al deze zaken verzameld staan geeft me rust.
 • Door de grattitude challenge ben ik gaan beseffen dat ik weer wat meer aandacht moet geven aan het dagelijks noteren van mijn kleine gelukjes. Ik ben mijn piekerdagboek weer meer gaan gebruiken hierdoor.Hebben deze challenges er nu voor gezorgd dat ik een perfect leven heb? Maar nee gij, absoluut niet. Waar het wel voor heeft gezorgd is dat ik een leuke zomer had met veel contact en steun van andere bloggers. Door sommige opdrachten sta ik weer wat dichter bij mezelf. 

Maar hét recept voor hét ideale, perfecte leven? Dat bestaat niet volgens mij. Ik heb het in ieder geval nog niet gevonden. En misschien maar goed ook. Want het leven zou maar saai zijn als iedereen perfect was toch?

Wat vonden jullie van de challenge? Wie van jullie deed er mee en wie kwam er gewoon lezen? Wat is volgens jou het geheim van het perfecte leven?

Liefs,
Miss Pixie                                               

Reacties

 1. Bedankt voor de challenge, was heel leuk! Ik heb met vele plezier meegedaan en meegelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kwam alleen lezen (het was even te druk voor mij om mee te doen), maar ik vond het heel fijn om te volgen! Tof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond het een leuke zomer met interessante uitdagingen. Bedankt om dit te organiseren! Ik ben 11 dagen geleden gestopt met cola drinken en koffie drink ik sowieso niet dus kan me wel ongeveer voorstellen hoe jij je gevoeld hebt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat je nu minder cafeïne gebruikt :) Er zijn wel veel kruidenthees zonder cafeïne, maar dat wist je misschien al.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor het organiseren! Ik vond het leuk om mee te doen, ook al lukte het me helemaal niet elke week. Wat ik geleerd heb is dat niet perfect ook goed is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dikke merci voor de organisatie! Ik leerde de afgelopen weken dingen bij over mezelf en ben daar heel blij om :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vond het ook héél fijn! Zowel de opdrachten als het contact met de "collega"bloggers ;-)

  Het drukke najaar is intussen al goed begonnen hier, dus ik ga mijn kleine beetjes 'perfectie' van deze zomer zo goed mogelijk vasthouden zodat ik mijn kalmte kan bewaren!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten