Een basic Julia met net dat ietsje meer (Compagnie M. wedstrijd)


Dit is de blogpost die ik gebruikte voor mijn deelname aan de Compagnie M. wedstrijd. Daar staat hij nog niet online, maar ik besloot hem dan alvast hier met jullie te delen :)

Tricot en ik, wij zijn lang geen goede vriendjes geweest. Ik had daar echt schrik van! Maar toen ik me begin dit jaar een nieuwe naaimachine kocht, had ik 1 doel: ik moest en zou mezelf een Julia-sweater naaien! Toen ik tijdens de Leuke Mamamarkt dan ook nog eens een leuk stofje spotte bij Liesellove, was mijn tricotangst overwonnen en ging ik er voor. Ondertussen zijn we enkele maanden en 4 Julia's verder en het is die laatste die ik met jullie wil delen.


Na de Femmablogschool trok ik met Heidi van Patat en Kroket nog eventjes Mechelen in om wat leuke winkeltjes te bezoeken. Bij Stitch & Co liet ik me verleiden door een couponnetje zachtroze tricot. Toen ik aan de kassa stond, vroeg Els me "Een Julia?" en ja hoor, dat was direct het plan toen ik het couponnetje zag.

Wie me volgt, weet dat ik meestal kies voor stofjes met een print (bloemtjes, vogels, vosjes, ... You name it, I love it!), dus deze effen roze tricot is heel simpel voor mijn doen. Maar daar was een reden voor! Ik hou mijn patronen meestal basic omdat er bij drukke prints niet te veel extra frullen hoeven. Maar bij deze effen stof kon ik me dan wel eens laten gaan met leuke details.

Ik besloot de lieve, romantische kant op te gaan door kant te gebruiken bij de mouwen. Plan 1 was om de kant tussen het voorpand en achterpand van de mouw te naaien zodat je er een stuk huid kon doorzien. Maar omdat ik zo een koukleum ben, besloot ik uiteindelijk gewoon de kant bovenop de naad van de mouw te stikken. Plan 1 hou ik dan wel voor de lente.


Stof: Stitch and Co
Kant: Action




Ik koos voor een iets meer uitgesneden halslijn omdat dat mooier valt vind ik. Achteraan verlaagde ik de neklijn zodat mijn tatttoo zichtbaar is. Ik deed dit niet bij nummer 1 & 2, maar vond het dan jammer dat enkel het bovenste puntje van mijn tattoo kwam piepen. Daarom lette ik er bij nummer 3 en 4 wel op dat ik de neklijn aanpaste.




En ik ben echt blij met het resultaat. Simpel, zacht, warm en net dat tikkeltje meer door het kant op de mouwen en mijn labeltje in de zijnaad. Ik kreeg zelfs al de vraag waar ik hem kocht, het beste compliment dat je als naaister kan krijgen :) 

Als kleine extra maakte ik ook nog een broche met een kanten strikje die ik op de trui kan spelden (ik heb al geëxperimenteerd met verschillende plaatsen, zoals je op de foto's kan zien). Met de sneakers die ik op de foto draag, is de trui vrij casual, maar met pumps of laarzen heeft het een heel ander effect en dan is het kanten strikje wel nog een leuk extra om het iets meer gekleed te maken.


Met dank aan het lief voor het nemen van de foto's :)

De Julia is echt een van mijn favoriete patronen en ik denk dat er hier nog heel wat van onder de machine zullen rollen. De volgende op de planning is eentje met zakje vooraan.

Liefs,
Stephanie

Reacties

  1. Echt een toffe Julia, zo eentje zou ik ook wel dragen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Zoë :)
      Het is echt een keitof patroon waar je alle kanten mee op kan.

      Verwijderen
  2. heel mooi! heb je nog kant over voor een strikje in je haar? (ik liet me inspireren door (ik denk) je bloemetje)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thx :)
      Mhm, kant wel maar ik weet niet of ik nog speldjes heb om het kanten strikje op vast te maken.. Ga ik eens moeten onderzoeken ;)

      Verwijderen
  3. Oh, ik vind hem fantastisch!! Ik hoop dat ik ook ooit zo kan werken met 1/ de naaimachine (ik ben maar net begonnen met naaien en hoewel ik waarschijnlijk niet mag klagen, vind ik het toch nog wat vroeg om mijn experimentjes te tonen aan het wereldwijde web) en 2/ tricot. Want echt, ik hou van dat soort stof, lekker comfy, maar vind nooit mijn goesting in de winkel. Succes met de wedstrijd!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thx :)
      Er gewoon voor gaan! Het is niet omdat je een beginnende naaister bent, dat je je creaties niet mag tonen eh? Iedereen was ooit een beginner ;)

      Verwijderen
  4. Super mooi! Succes met de wedstrijd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thx :)
      Heb niet zo veel hoop want er zijn veel deelnames bij de plain and simple categorie.

      Verwijderen
  5. 'waar heb je die gekocht?' ... dat is nu eens een vraag die ik ook zou stellen!
    ziet er gewoonweg prachtig uit!!
    Grtjs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi exemplaar zeker met dat kantje toch net iets aparter,hé!Succes met de wedstrijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thx :)
      Ja, het is toch net iets anders eh? Ga dat nog doen, experimenteren met kant ;)

      Verwijderen
  7. Mooi gemaakt! Succes met de wedstrijd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :)
      Tis voor de fun dat ik mee doe, er zijn zo veel inzendingen dat ik er niet te veel op hoop ;)

      Verwijderen
  8. Heel mooi, die kleur staat je goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :)
      Was bang dat het wat te bleek ging zijn (omdat ik zelf al zo bleek ben) maar valt inderdaad wel goed mee :)

      Verwijderen
  9. Weer een pracht exemplaar!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo mooi gedaan! Dat kantje en strikje doet het hem echt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :)
      Ja, als ik iets in mijn hoofd heb dan moet ik het toch eens kunnen uittestten. Ben blij dat de trui mooi uitgevallen is :)

      Verwijderen
  11. Heel mooi! Vind het met de strik vooraan nog net iets mooier (eigenlijk raar, want de strik achteraan aan je vorige trui vond ik daar juist perfect zitten).

    En hoe keimooi en lang haar hebt gij eigenlijk wel niet seg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vind de strik ook mooier vooraan dan achteraan bij deze trui. Weet niet hoe het komt.

      Haha, altijd al zo een lang haar gehad eigenlijk. Mijn mama krijgt een geraakt hart als ze er achter komt dat ik er binnenkort 20cm laat afknippen :p

      Verwijderen
  12. Mooi, sober, chic, ééntje uit de boekskes!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. deze is een bijzonder mooie versie, helemaal fan van!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. hoe heb je die er net aangenaaid??? met de hand of met de machine?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten