Review: Mus - Mijn bullet journal

Een tijdje geleden liep er in de Bullet Journal België-Facebookgroep een give-away georganiseerd door BBNC waarin er 4 exemplaren van de Mijn bullet journals van Mus te winnen waren. Zij schreef toen ook een review. De uitgeverij vroeg toen of ik ook interesse had in een exemplaar om te reviewen en na heel wat post-problemen ontving deze twee prachtige exemplaren.
Zoals ik ook al zei bij de review van Kelly haar boek sta ik nogal sceptisch tegenover de hele rage die rond het bullet journalen hangt. Dus ook tegenover deze schriften. Maar ik liet dat eventjes helemaal los toen ik deze review schreef, want ik begrijp wel waarom mensen fan zijn van dit soort voorgedrukte schriften.

Eerste indruk

Omg, die kaften! Ik kan niet zeggen welke ik het mooiste vind, want ze zijn allebei prachtig. Die met de vogeltjes is een gewone a5, de blauwe is ook a5 maar dan liggend. De kartonnetjes met daarop "Mijn bullet journal" kan je er gewoon afhalen en dan heb je nog steeds een leuke cover. Ik vind zo een losse kartonnetjes vervelend, dus ik zou het er van rond halen ofwel vastkleven. 

Het zijn op zich soft covers, maar best stevige soft covers. Aan de binnenkant van het kartonnetje is wel plek voor je key te noteren. Dus als je het er van  rond haalt, dan zoek je best een ander plekje voor je key. 
Wat vind ik leuk aan deze notebooks?

 • De mooie covers zoals ik al enthousiast zei in het vorige puntje
 • Er zitten verschillende lintjes in (altijd handig) die je als bladwijzer kan gebruiken
 • Vooraan in elk schrift zit er een mini-handleiding met ook enkele voorbeelden van pagina's
 • Het is dotted grid papier, bij die met de vogeltjes is het papier gelig/bruin (mijn favoriete soort papier) & bij de blauwe is het papier wit
 • Vrij dik papier
 • Lekker dik notebook waar je echt wel veel kan in schrijven. Heel erg geschikt dus voor mensen die niet graag vaak een nieuw notebook starten. Ik koos voor mijn 2e notebook van 2017 expres niet voor deze, omdat ik hem waarschijnlijk niet vol krijg tegen 31/12. Ik ga hem waarschijnlijk gebruiken als BuJo voor 2018.Wat vind ik minder leuk aan deze notebook?
 • Het voorgedrukte, ik vind dat dat ingaat tegen de flexibiliteit van het systeem
 • Geen paginanummering en dat vind ik een gemiste kans
 • Het feit dat het een dik notebook is, maakt het misschien iets minder vlot om overal mee naar toe te nemen
 • De soft cover, ondanks dat hij vrij stevig is. Ik vind persoonlijk hard covers handiger.


Algemene conclusie?

Fijne notitieboeken met degelijk papier. Ik vind de liggende a5 heel origineel, maar weet niet goed of ik het handig zou vinden voor dagelijks gebruik. Ze krijgen een welverdiende 8/10 van mij.

Ook interesse in 1 van deze Mijn bullet journals van Mus? Op bol.com kan je ze vinden voor €11,99 in alle verschillende uitvoeringen én momenteel is de verzending gratis!
Welk schrift gebruik jij als BuJo? Iemand die deze van Mus gebruikt? Wat zijn jullie bevindingen?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Hey, Ik ben wat aanders het twijfelen voor deze. Ik zoek iets betaalbaar om die dots eens uit te testen en deze lijkt me goedkoop in vgl met de rest. Hoeveel blz schat je dat er in gaan en betekent dat voorgedrukte ook bvb dat je een index al hebt enzo? Sorry ben nog wat aan het zoeken naar iets wat werkt voor mij zonder dat ik moet kunnen tekenen en zo van die dingen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zou printables kunnen gebruiken en een ringband mapje kunnen kopen bij de Action, Hema, of Bol.com. Dan kan je het uitproberen zonder te veel geld te besteden. Heb zelf ook eerst een gelijnde bujo gehad en toen overgeschakeld naar Leuchtturm 1917. Wereld van verschil. Het ziet er nu tenminste eens goed uit haha.

   Verwijderen
 2. Ik gebruik een papermates van deltas. Gevonden in de standaard boekhandel ook met een dotted grid. Heel tevreden van. Ik plaats er eens een foto van in de Facebook groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ze beide.... ook blauw en de vogels
  Rood zag ik laatst en die heeft ook een wauw factor hoor.....
  Daarnaast heb ik ook de Mascha planner en de happy planner..... de BuJo is voor het creatieve.... je kunt je gang gaan.... de andere 2 gebruik ik in combi met scrap!
  Beide superrrrr..... ik ben er blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb die met de vogels, erg mooi inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik een LT1917, behoorlijk tevreden van. Vorig jaar plaats over, nu zal het nipt worden... Ik gebruik hem echt veel meer !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik ook een mus maar ze zijn geen A5. A5 is kleiner, zoals de LT1917

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het een vreselijk boek. Dik papier? Dat klopt echt niet! Alles drukt door! Je kunt gehad alleen met potlood werken.... Geen ecoline, geen brush pens, geen fineliners...niks. uiteindelijk heb ik elke keer twee paginasp tegen elkaar gelijmd waardoor ik een goede dikte krijg om me uit te leven. Jammer, het had zo leuk kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hangt heel erg af van welke druk je hebt. Ik heb echt eentje met goed papier. Geen bleeding, en evenveel ghosting dan in mijn LT of Moleskine. Ik gebruik wel geen ecoline enzo in mijn bujo's, dus daar kan ik me niet over uit spreken. Maar hier geen problemen met fineliners en brushpennen.

   Verwijderen
 8. Ik baal ook, vol goede moed aan de slag en enorme doordruk
  Ik kan ook alleen met potlood schrijven , fineliners van stabiliteit drukken door, evenals staedtler liners

  BeantwoordenVerwijderen
 9. de rode eerst gekocht maar na een paar dagen toch maar die met de vogels opgehaald deze past beter bij mij
  schrijven met allerlei pennen gaat goed alleen stiften komen er soms door het papier

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Apply For Online Loan !!

  We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )
  ----------------------------------------------------------------------------
  Wij bieden leningen met 3%, bieden wij schuld consolidatie leningen, business lening, persoonlijke lening, autoleningen, hotel leningen, student lening, persoonlijke lening Home herfinancieren leningen, voor meer informatie Email: (trustenquiry05@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Reacties
  1. Thank You so much for your review. It's really helpful. Check out my Website. I'm providing clipping path service at affordable price.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten