Start to soup: Homemade croutons
En, hoe viel de eerste week van start to soup mee? Bij mij alvast goed! Dit weekend maakte ik, op verzoek van mijn wederhelft, opnieuw een pompoensoep klaar. Dat recept zal ik op een later moment posten. Deze keer heb ik er voor gekozen om jullie een tip te geven om je collega's of medestudenten nog wat jaloerser te maken als je je lunch uitpakt, namelijk door je zelfgemaakte soep af te werken met lekkere, zelfgemaakte croutons!
Wat heb je nodig?
- een zestal sneetjes oud brood
- olijfolie
- zout en peper
- gedroogde kruiden naar keuze: bieslook, peterselie, oregano, ...
Hoe gaan we te werk?
Snij de korsten van het brood.
Snij het brood in kleine blokjes.
Besprenkel het brood met olijfolie, zout, peper en gedroogde kruiden.
Bak het brood in een pan tot het lekker krokant is.
Leg het brood op een keukenpapiertje om het overtollige vet te verwijderen.
Stop de croutons in een luchtdichte pot. Als je ze op deze manier bewaart, zijn ze zeker een vijftal dagen houdbaar.
Veel lekkerder dan croutons uit de supermarkt! En ook nog eens heel ecologisch want op deze manier doe je nog iets met oud brood!
Smakelijk,
Miss Pixie
Wat heb je nodig?
- een zestal sneetjes oud brood
- olijfolie
- zout en peper
- gedroogde kruiden naar keuze: bieslook, peterselie, oregano, ...
Hoe gaan we te werk?
Snij de korsten van het brood.
Snij het brood in kleine blokjes.
Besprenkel het brood met olijfolie, zout, peper en gedroogde kruiden.
Bak het brood in een pan tot het lekker krokant is.
Leg het brood op een keukenpapiertje om het overtollige vet te verwijderen.
Stop de croutons in een luchtdichte pot. Als je ze op deze manier bewaart, zijn ze zeker een vijftal dagen houdbaar.
Veel lekkerder dan croutons uit de supermarkt! En ook nog eens heel ecologisch want op deze manier doe je nog iets met oud brood!
Smakelijk,
Miss Pixie
Reacties
Een reactie posten