Miss Pixie geeft tips voor kerstcadeautjes én geeft er zelf ook eentje weg!

Woensdag is het zover. Dan gaan Zus en ik naar jaarlijkse gewoonte samen kerstshoppen! Deze keer spreken we af in Brussel. Ik heb al een heel strijdplan opgesteld, want er moet veel geshopt worden op een korte tijd. En met die nieuwe Primark in de Nieuwstraat gaat het daar volgens mij HEL ON EARTH zijn. Weten jullie al wat je voor iedereen zal kopen? Nee? Geen paniek! Zie hier mijn tips.

Kerstcadeautjes voor de hobbykok.           

Iedereen heeft er zo wel eentje in zijn vriendenkring of familie. Ik heb er zelfs enkele. Voor het moment zijn er twee kookboeken die ik iedere kookfanaat zou aanraden. Het eerste is "200 klassiekers" van Jeroen Meus. De meest geliefde t.v.-kok van Vlaanderen scoorde een enorme hit op de boekenbeurs met zijn nieuwste kookboek en dus lijkt me dit perfect om onder de kerstboom te leggen. Wie hier regelmatig komt piepen, weet dat ik naast Jeroen Meus ook grote fan ben van Jamie Olliver. Zijn nieuwste boek - Jamie's comfort food - staat hoog op mijn verlanglijstje en staat ook op het cadeaulijstje voor een kookgraag familielid. Wil je graag origineel uit de hoek komen? Kies dan een receptje uit het boek en geef dan als extraatje de droge ingrediënten uit het recept cadeau. Zo kan je vriend-hobbykok snel aan de slag! Wat ook leuk is, is een nagaan welke kruiden de kok uit het boek vaak gebruikt en deze er nog bijgeven, samen met een fles goede olijfolie. Ik ben zeker dat je goed al scoren! Je kan in plaats van een kookboek ook schrift cadeau geven waar hij/zij zelf zijn recepten kan inschrijven. Je kan het goede voorbeeld geven en er zelf al enkele receptjes inschrijven. 

Cadeautjes voor 
de georganiseerde mensen onder ons. 

Een leuk ideetje voor de georganiseerde mensen onder ons is een agenda, een boekje met to do-lists of een schriftje waarin ze zelf lijstjes en plannen kunnen inschrijven. Maar ik zou ik niet zijn als we gewoon een schriftje zouden kopen en afgeven. Nee hoor! Hier worden schriftjes en agenda's gepimpt met een leuk stofje. Ik volgde hiervoor deze zomer een workshop bij haar en je kan daar ook de uitleg vinden om het zelf te doen. Het is niet moeilijk en je hebt altijd een leuk resultaat. Je kan er eventueel nog de naam of een afbeelding op flocken. Ook de binnenkant kan je opleuken met stempels, stickers, envelopjes om dingen op te bergen, ... Geef hierbij nog een pakje post-its en een leuke balpen of potlood en je hebt een origineel cadeau. Potloden (en schriftjes eigenlijk ook) kan je opvrolijken met washitape.
Voor...
... en na :)


Cadeautje voor de bourgondiër


Ja, zo hebben we er ook in elke vrienden- en familiekring. Deze mensen zijn vaak heel blij met een te goed-bon voor een restaurant of een bongobon. Ook cadeaumanden met lekkers slaan goed aan bij deze lekkerbekken. Zelf maakte ik vorig jaar ontbijtplateaus met zelfgemaakte confituur en choco, een zakje muesli, een zelfgemaakte mix voor havermoutpannekoeken (ze moesten enkel nog melk en een eitje toevoegen) en koffie of thee. Nog lekkere zelfgemaakte dingen om cadeau te geven, vind je hier.

Cadeautje voor de film-fanaat


Dit kregen een aantal film-fanaten vorige kerst van mij cadeau. Ik vulde een popcorn-beker (ik kocht deze kleurrijke exemplaren bij Zeeman) met allerlei snoepgoed, chips en een drankje. En ze kregen er bioscooptickets bij. Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde filmavond! Je kan de bioscooptickets ook vervangen door een of meerdere DVD's voor een movienight@home.

Cadeautjes voor de creatievelingen

Ik behoor tot deze groep, dus dit was gemakkelijk! En ik kan je een hele lijst met ideetjes geven:
  • Het Flow book for paper lovers. (Wel best eens checken of je crafty buddy dit nog niet heeft)
  • Washitape. Je kan nooit genoeg washitape hebben.
  • Stempels. Hier geldt hetzelfde dan bij de washitape: je kan nooit genoeg hebben.
  • Een bon van de Hema. Daar hebben ze veel washitape, stempels, wol, ...
  • Een leuk naai-, haak-, brei- of knutselboek. Of als je zelf niet kan kiezen: een boekenbon.
  • Bied je crafty buddy eens iets nieuw aan: een haakpakketje, een setje om zelf juwelen te maken, ... Wij crea-mensen leren graag nieuwe dingen.
Voor de beautyqueen

Dit jaar doe ik mee aan verschillende secret Santa's en #kerstruil-toestanden waardoor ik ook op zoek moest gaan naar een cadeautje voor het type beautyqueen. Mijn cadeautip? Koop (of maak) een toiletzakje en vul die op met beautyproductjes - zeep, handcrème, gezichtsmaskers, nagellak, ... - die jij zelf ook gebruikt en waar je erg tevreden over bent. Altijd leuk om nieuwe productjes te leren kennen en als jij er tevreden over bent, zullen anderen dat ook wel zijn. Ik stopte er onder andere mijn favoriete handcrème in (met kokosnoot) en 2 van mijn favoriete gezichtsmaskertjes. 

En na al dat praten over cadeautjes is het tijd om er eentje weg te geven. Vandaag kocht ik in de krantenwinkel de Libelle met daarbij een boekje over creatief washitape gebruiken voor kerst. Ik bladerde er snel door en ging dan aan de slag. Dit is het resultaat:


Ik maakte twee kerst-geïnspireerde bokaaltjes voor kaarsen en 3 setjes glitterkaarsen. Ik heb al genoeg kaarsenhoudertjes, dus daarom geef ik ze weg samen met de glitterkaarsjes! Wat moet je doen om deze knutsels op je feesttafel te krijgen?
  1. Mijn blog volgen op Bloglovin.
  2. Mijn Facebookpagina liken.
  3. Onder dit bericht reageren waarom je graag deze kaarsjes wilt winnen.
De give-away loopt tot nu zaterdag - 20/12/2014 - tot 10u 's ochtends. Daarna maak ik de winnaar bekend op mijn Facebookpagina en stuur ik het pakje onmiddellijk op zodat het nog op de feesttafel kan. Veel succes!

Liefs,
Miss Pixie







                 

Reacties

  1. Dat voor die film fanaat hoop ik nog klaar te krijgen voor mijn meterkind,de tickets zijn al besteld en krijg donderdag,de rest moet ik nog bij elkaar halen maar leuk samen gesteld!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handige tips! :)
    Ik doe ook heel graag mee met je give away :)
    Je volgen deed ik al een tijdje :) En waarom ik deze kaarsjes wil winnen? Ik ben zot van washitape en kaarsjes brengen altijd gezelligheid met zich mee! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten