Mijn tips voor een not so blue monday.

Vandaag is het blue monday. Volgens een onderzoek van de Britse psycholoog Cliff Arnal is dat de meest deprimerende dag van het jaar. Het zijn nog heel donkere dagen, het is koud, de feestdagen liggen al even achter ons en het is maandag (bij de meeste mensen niet hun meest favoriete weekdag). Reden genoeg om te balen. Daarom deel ik hier (onder andere) enkele tips voor een not so blue monday. 
 • Trakteer jezelf eens op een kop koffie van je favoriete koffieplek i.p.v. 's ochtends te sleuren met je thermos of je dag te beginnen met niet zo lekkere kantoorkoffie.

 • Maak een Happy-playlist en laat die de hele dag door je koptelefoon knallen.

 • Chocolade maakt altijd alles beter, dus dat is op blue monday niet anders. Gun jezelf een stukje van je favoriete chocolade. Of 2... Of 3... 

 • Neem een lang, warm bad. Gooi er een leuke bruisbal in of zalig ruikend badschuim. Neem er een wijntje of een theetje bij en kijk intussen een serietje op Netflix. Zo ontspannend!

 • Download mijn gratis Selfcare Bingo en probeer om zo veel mogelijk aan te duiden.

 • Kijk kattenfilmpjes op YouTube. Always brightens up my mood :)

 • Blue monday is een ideale dag om wat mindfulness toe te passen. Las vandaag enkele minuutjes in om te mediteren. Apps zoals Calm of Headspace zijn daar een goeie hulp voor.

 • "Wie goed doet goed ontmoet", goed karma, ... of wat je het ook wil noemen. Wees vandaag extra lief voor mensen in je omgeving. Heb wat aandacht voor random acts of kindness: breng je collega een kop koffie, verras je wederhelft met een etentje of een afhaalmaaltijd zodat jullie niet hoeven te koken, hou de liftdeur tegen, ... En onthoud: een glimlach of complimentje kost geen geld.
 En ik zet mijn woorden om in daden! Ik geef vandaag hier op de blog, op de Miss Pixie's Blog Facebookpagina en op mijn Instagram stories kleine cadeautjes weg om jullie dag op te vrolijken. Ook bij de Bullet Journal België Facebookgroep kan het vandaag de moeite zijn om een kijkje te nemen.Hier op de blog geef ik een exemplaar weg van het boek "Mijn bullet journal decoraties". Hoe je dat kan winnen? Heel simpel, door hier een reactie na te laten met jouw tip voor een not so blue monday! Deelnemen kan tot woensdagmiddag 12u en in mijn blogpost van donderdag maak ik de lucky winnaar bekend. Benieuwd naar wat er in die 2 bruine enveloppen zit? Hou dan Instagram en Facebook in het oog!

Ik wens jullie allemaal een fijne - alle kleuren van de regenboog behalve blauw dan - maandag.

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. mijn tip: doe iets met die cadeaubonnen die je kreeg met de feestdagen en gun jezelf een extra cadeautje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die koffie, dat gaat het bij mij niet worden (brrr, koffie ;-) ), maar voor de rest gaan een deel van je tips sowieso toegepast worden (op deze of andere blue (mon)days). Wat bij mij heel hard helpt, is even naar buiten gaan. Liefs voor een lange wandeling in het bos, maar zelfs gewoon even mijn kop buiten steken door (op het werk) even naar de winkelstraten en het parkje vlakbij te wandelen of (thuis) even langs de velden te stappen. Er zijn weinig dingen die mijn hoofd zo goed leegmaken als dat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoals Le Petit Requin zegt: wandelen. Even simpel als geniaal. Er is al zo weinig licht deze dagen, dus ga eens naar buiten tijdens de dag. Wandelen relativeert en ordent je gedachten. Ideaal voor op een blue monday!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Katja Klarenbeek21 januari 2019 om 11:38

  Kruip na het werk met een kop thee, stuk chocolade, een dekentje en je lief op de bank en bingewatch Friends (of How I met your mother of eigen favo comedyserie)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vergeet alles even en trek je terug met je favoriete boek. Door te lezen kan je in een andere wereld ronddwalen. En dat kan soms echt deugd doen. Kies het genre waar je het meest nood aan hebt op 't moment. Voor mij is dat nu even humor. Lachen, dat is mijn medicijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten