Koffieklets onder bloggers

Afgelopen zondag was er de blogbrunch die #boostyourpositivity afsloot. Samen met Romina dronk ik een lekkere latte buiten in het zonnetje terwijl we babbelden over bloggen, werken en het leven. Dat zij ook een coffee-lover is, wist ik al langer en dus was zij een geknipte kandidate voor een gezellige koffieklets!

Naam: Romina (van Big City Life)
Leeftijd: 30
BeroepBediende / Boekhoudster in opleiding

Hoe leerde je koffie drinken?

Ons mama is een echte koffielutte, gelijk dat we zeggen. Bij haar is er altijd koffie beschikbaar en toen ik begon te werken ben ik ook regelmatig koffie beginnen drinken. Dat zal zo rond mijn 16e geweest zijn.

Hoe drink jij je koffie?

Black. Op verplaatsing drink ik al eens graag een Latté of een ‘koffie-van-het-huis’ als dat er is.

Wat is je favoriete soort koffie? Waarom?

Cafeïne is een must. Mijn favoriete merk is Douwe Egberts, al vind ik die van Oxfam ook zeer lekker. In december gun ik mezelf altijd één Toffee Nut Latté van Starbucks.

Dilemma: koffiezet of senseo?

Koffiezet, maar uit luiheid vaak Senseo.

Hoe vaak drink je koffie?

Altijd. Overal. Non Stop. Van opstaan tot slapen gaan. Neen, ik overdrijf niet. Het laatste wat ik doe voor ik ga slapen is een koffie drinken. Naar ’t schijnt (volgens mijnheer doctoor) ben ik zo’n mens dat enorm snel cafeïne afbreekt. Wel wissel ik af met water. Per kop koffie een glas water, want koffie dehydrateert.

Ik drink koffie...

’s Ochtends is het mijn diesel en in de winter verwarmt het mijn ziel. Samen een tea-room doen of in een koffiehuis zitten praten over alles en niets is fantastisch. Wanneer de avond valt op een festival smaakt het ook zo goed. Vuil, beplakt en dan even ‘rust’. Sommige van mijn schoonste momenten waren met een beker koffie in de hand. En dat het een gewoonte is, al dat koffiedrinken, is wel normaal na meer dan tien jaar.

De lekkerste koffie die ik ooit dronk...

Oh! Wat breek je mijn hart. Eén maar? Oké, dan is het de Toffee Nut Latté van Starbucks. Al duusd keer geprobeerd om het na te maken, tevergeefs. Op zoveel plekken al besteld, in verschillende landen zelfs, maar geen koffie die tipt aan dat stukje kerst uit de States.

Mijn favoriete koffietentje is... 


Je hebt geen idee hoe moeilijk ik het hiermee heb gehad. Eén favoriete plaats? Dan kan ik niet anders dan ‘Bookcafé’ in Boedapest antwoorden. Het is een boekenwinkel dat drie verdiepen telt. Op verdieping één en twee vind je boeken, op de derde verdieping een het Bookcafé. Je stapt terug in de tijd en drinkt je koffie (gemaakt door de beste barista’s) in een balzaal dat je meeneemt naar de tijd van prinsen en prinsessen. Op de achtergrond speelt iemand live piano en voor heel eventjes staat de tijd daar stil.  

Wat is je favoriete koffie-herinnering?

We gaan terug naar Pukkelpop 2013. Het is een editie van bakken en braden. De zon is eindelijk onder en er hangt een avondgloed. De hitte zwakt af en ’t is tijd voor een koffie. Ik doe teken naar mijn maten en slalom tussen het volk. Het is een zware dag geweest, ik ben moe en moet geeuwen. Een wildvreemde kerel zegt: “Gij hebt nen koffie nodig! Ik eigenlijk ook.”, ik vertel hem dat ik op weg ben naar de koffiestand en er één zal meebrengen voor hem. Aan de koffiestand bestel ik twee koffie’s en op de terugweg stop ik bij de onbekende gast en ik geef hem zijn koffie. Hij kijkt me aan vol ongeloof en knielt. Hij kust mijn hand, bedankt me en neemt de koffie aan. Er is een grote bende maten rond hem en die beginnen van “Fwiet fwiiiiett” en applaudisseren. Meer en meer mensen applaudisseren. Ik lach, maak een buigingske en ga onder luid handgeklap terug naar mijn maten. ’t Was de max.  

Dankjewel Romina om tijd te maken voor deze koffieklets en voor de gezellige babbel op de blogbrunch! Hopelijk tot de volgende blogmeeting!

Ook interesse in een leuke koffieklets? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen. 

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Grappige anekdote! Leuke rubriek ook. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Gerhilde! Ben heel blij dat ik met deze rubriek ben gestart, het valt bij veel mensen in de smaak :)

   Verwijderen
 2. Haha die anekdote, de max! Romina schrijft ook zo vlot en grappig :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Romina schrijft zoals ze in het echt is: energiek en vlot ;)

   Verwijderen
 3. Leuke rubriek. Jammer dat ik zelf geen koffie lust! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :)
   Variaties zijn mogelijk: er is ook een thee-vragenlijst en een chocomelk-vragenlijst. Dus bij interesse...

   Verwijderen
 4. Leuk om te lezen...Alleen spijtig dat er bij de anekdote geen en ze leefden nog lang en gelukkig einde zat

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten