Tutorial: customize een tweedehands handtas.

Toen ik afgelopen zaterdag in de kringwinkel customizing-advies gaf voor #veritaskringt viel mijn oog op een leuke zwarte clutch. Ik legde ze op mijn tafeltje en toonde hoe je er een nieuw leven kon aan geven met een gouden ketting en wat zwarte steentjes. Ik kreeg zoveel leuke reacties dat ik uiteindelijk verliefd werd op het resultaat en het handtasje mee naar huis nam om definitief te customizen. En hoe ik dat deed, wil ik graag met jullie delen in deze tutorial:


 1. Benodigdheden:

  - Handtas (Kringwinke)
  - Gouden ketting (Veritas)
  - Zwarte steentjes (Veritas)
  - Pin met scherpte punt
  - Naald en draad (in de kleur van je tas)
  - Sterke lijm (ik gebruikte juwelen-lijm)
  - Kniptang
 2. Meet de breedte van de klep van de clutch. Dit is de lengte die de ketting moet hebben. Meet de juiste lengte af en knip door met een kniptang.


  Je krijgt er gratis een work-out bij trouwens :p
  Het moet gezegd worden: héél stevige ketting!

 3. Open de clutch en maak onderaan de klep links en rechts een gaatje met de pin.


  Ik gebruikte mijn pin uit mijn kamsnap-set.
 4. Naai nu de ketting vast door de gaatjes die je hebt gemaakt.
 5. Kies enkele steentjes uit in verschillende groottes en schik ze links of rechts op de klep van de clutch. Als je tevreden bent met de schikking, plak je ze vast en laat je ze een uurtje drogen.
 6. En de clutch is ready to go :) Met de ketting kan je net als mij nog leuke juweeltjes maken of voor dat klein beetje bling zorgen bij je outfit (door bvb vast te naaien aan je broekzak, halsuitsnijding van je top, ...). En zo heb je een stijlvolle, matchende outfit.En, wat vinden jullie er van? Ik denk dat het een setje is dat tijdens de feestdagen regelmatig zal worden bovengehaald :)

Jullie kunnen trouwens nog tot vrijdag deelnemen aan de give-away voor een customizings-pakket. Misschien kan je dan zelf aan de slag voor zo een leuke handtas te maken?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Ik vind het resultaat echt geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gedaan. Ik had op een oud make-uptasje een soort bloem gemaakt met die steentjes. Maar ik krijg het maar niet mooi gefotografeerd :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, dat is altijd zo balen eh :(
   Heb het ook al gehad dat dingen er in het echt keileuk uitzien en dat ik ze dan niet mooi op foto krijg :(

   Verwijderen
 3. Stijlvol en mooi! Perfect voor de feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. You are putting a good contain on this blog on regular basis. I like this. Have a look on my movies blog. Where I got 10000 visit per days after working 6 months on my blog http://guruofmovie.com. Hope you will enjoy my blog contain.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Good contain I have seen in your article. If anyone want to increase blog visitor traffic and income then get useful tips on http://24hoursseo.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )
  ----------------------------------------------------------------------------
  Wij bieden leningen met 3%, bieden wij schuld consolidatie leningen, business lening, persoonlijke lening, autoleningen, hotel leningen, student lening, persoonlijke lening Home herfinancieren leningen, voor meer informatie Email: (trustenquiry05@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten