Pin it and make it #4: homemade granolasquares

**For English scroll down**


Voor wie het nog niet wist: I love food! Ik probeer heel bewust met mijn voeding om te gaan en zo weinig mogelijk suiker te eten, maar af en toe (ok eerlijk: de laatste maanden heel vaak) zijn er uitschuivers en dan geniet ik van meer suikerrijke en vette voeding. Ik heb dan ook 2 food-Pinterestborden: eentje voor healthy food en eentje met het motto "hoe vettiger hoe prettiger" ;) Ik ben vooral gek op ontbijtrecepten & besloot voor deze Pin it and make it with Liesellove te gaan voor iets dat ik al lang eens wil testen: granola-repen.




Ik pinde verschillende recepten en koos uiteindelijk voor een basisrecept dat je naar eigen smaak kan invullen. Er staat in hoeveel je nodig hebt van alle ingrediënten (granen, bakpoeder, toevoegingen, notenboter, zoetstof, zuivel & fruitpuree) & dan kan je zelf experimenteren met wat je lekker vindt.

Voor mijn eerste versie koos ik voor:

  • Havervlokken & speltvlokken.
  • Lijnzaad & chiazaad.
  • Gemengde notenboter (uit de Action! Echt yummie. Ik sloeg direct een voorraad in).
  • Maple syrup.
  • Amandelmelk.
  • Suikervrije aardbeiconfituur.
Ik vond deze poging direct geslaagd, maar het was wel heel zoet. Ik sneed ze in repen, maar kwam er al snel achter dat zo 1 reep wel véél was om in een keer op te eten. Dus bij een volgende lading zou ik ze kleiner snijden. Handig aan deze repen is dat je ze gewoon in de diepvries kan steken. Dus ik maakte een hele voorraad en vroor meer dan de helft in en ontdooide ze wanneer ik zin had in een snel ontbijt of een lekkere snack. 

Die voorraad was snel op, dus was het tijd voor een tweede experiment. Ik baseerde de keuze van mijn ingrediënten op mijn favoriete soort Grany: amandel-abrikoos. En deze keer maakte ik er granola-squares van in plaats van repen. Deze ingrediënten gebruikte ik:
  • Havervlokken & speltvlokken.
  • Lijnzaad, amandelschilfers & gedroogde abrikozen (fijngehakt).
  • Gemengde notenboter.
  • Amandelmelk.
  • Suikervrije abrikoosconfituur.
  • Ik liet de zoetstof weg omdat het me anders te zoet werd. Om te zorgen dat er voldoende vloeistof was in het beslag, voegde ik wat kokosolie toe.




Maakten jullie al eens granola-repen? Welk recept gebruikte je? En wat zijn je favoriete ingrediënten?

Liefs,
Miss Pixie
You can follow me on Facebook / Instagram /Bloglovin.
Snapchat --> MissPixie1990

***

For those of you who didn't know it already: I'm a real foodlover. So I love searching Pinterest for new recipes. I try to eat healthy most of the time, but from time to time I can really enjoy an unhealthy treat. So I made two food-inspired boards: one for the healthy stuff & one for the not so healthy stuff. For this Pin it & make it with Liesellove-post I tried out something I wanted to make for while: granolasquares.

I've found a lot of different recipes & decided to go with a basic one that you change according to what you like (or what you have in your pantry & fridge). For my version I got inspired by my favorite Grany-cookie: almonds & abricots. This is what I used:
  • Oats & spelt.
  • Baking soda.
  • Flaxseed, almonds & dried abricots.
  • Mixed nuts butter.
  • Almond milk.
  • Sugarfree abricotjam.
  • I left out sweetener, because I thought it'd be sweet enough already. I did add some coconutoil to get enough whet ingredients.



I cut them up in squares instead of bars. I kept a few in the fridge & put the other ones in the freezer. Now I always have a quick, healthy breakfast when I'm in a hurry.

Who of you did already make granolabars? Which recipe did you use?


Love,
Miss Pixie

You can follow me on Facebook / Instagram /Bloglovin.
Snapchat --> MissPixie1990

Reacties

  1. Ja, dat ziet er niet slecht uit, met die confituur. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk idee om er confituur aan toe te voegen! Wij maken hier af en toe wel granola (los of in repen), maar confituur heb ik er nog nooit bijgedaan. Eens uitproberen!
    Veenbessen vind ik trouwens ook een aanrader om in granola te gooien!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten