Handgemaakt babymoois voor een schat van een baby

De naaimachine bleef hier weer een hele tijd in de kast staan. De zin en motivatie ontbraken me. Maar als er nu een goede reden is om wel terug aan het naaien te slaan dan is het de geboorte van een baby. Vrienden van ons werden deze week trotse ouders van een hele flinke jongen. Gisteren gingen we op bezoek en verraste we hen met wat handmade love.

Het is hun eerste kindje dus ze moeten nog alles kopen. Daarom besloot ik te gaan voor nuttige cadeautjes die ze voor een eventuele tweede kleine spruit opnieuw kunnen gebruiken:


 • Een verversmat-clutch:

  ofwel: een handige verversmat die je kan opplooien tot een clutch, mét een opbergvak voor enkele luiers, natte doekjes, ... Heel handig om mee te nemen dus. Ik gebruikte gelamineerd katoen omdat dat makkelijk is om af te kuisen na een verversbeurt en aan de buitenzijde een bijpassend katoentje. Als vulling gebruikte ik fiberfill zodat de kleine vent lekker comfy ligt als hij ververst wordt.


  Katoen: Soft Cactus (nog gekocht bij Handmade Mieke)
  Gelamineerd katoen: Stoffenspektakel
 • Een slabbetje:

  Ik denk dat dat zoiets is dat je nooit genoeg kan hebben? (Mama's en papa's: spreek me tegen als het zo niet is?) Ik koos voor wafelkatoen aan de ene kant aan de andere zijde hetzelfde katoen dan bij de verversmat. Afwerken deed ik met groene bias.
 • Een burpclotch:

  Ik heb dus geen flauw idee hoe dit in het Nederlands noemt :p Een zeverdoekje? Een boerdoekje? In ieder geval, het is een doekje uit wafelkatoen en gewoon katoen om op de schouder te leggen wanneer je de baby laat boeren. Dit bleek een zeer welkom cadeau te zijn. (Verder details zal ik jullie besparen)
 • Een knisperdoekje:

  ok, misschien niet zo nuttig, maar wel fijn :) En een ideaal projectje voor alle restjes van de 3 bovenstaande projecten. Aan de andere zijde gebruikte ik een lapje minky fleece.
  Wafelkatoen: Stoffenspektakel

De vrienden in kwestie zijn net als wij fan van Star Wars en Harry Potter, dus besloot ik zelf een nerdy kaartje te maken voor hen. Een ideale gelegenheid om nog wat handlettering te oefenen :) (ik vergat dus om mooie foto's te nemen van het kaartje, oops. Dus iets minder kwalitatieve foto's, maar wou het kaartje echt tonen)


Wat is jullie go to als je een babycadeautje wilt maken? Wat is jullie favoriete project om te naaien voor baby's en wat valt het meeste in de smaak bij de ontvangers?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Reacties
  1. Dankjewel :) Het hoeven niet altijd ingewikkelde naaisels te zijn eh ;)

   Verwijderen
 2. Supermooi gemaakt! En heel tof dat je stof wel past bij een baby zonder typisch-baby te zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :)
   Ja, vond het ook wel. De dino's zijn wel echt een kinderstofje maar in combinatie met die andere stof is het niet zo typisch-baby :)

   Verwijderen
 3. kreeg ik maar zo mooie cadootjes toen mijn kids geboren werden.
  ik vond steeds als ze baby aren de onderlijfjes leuk en vroegen om steiff knuffels. ah jewel mijn tante had zelfgemaakt slabbetjes gemaakt en ik vond dat super

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, slabbetjes zitten bij steeds bij een babycadeau. Kan je nooit genoeg van hebben eh ;)

   Verwijderen
 4. Wauw, mooi gemaakt allemaal! Ik kan niet naaien, dus ik flock vaak iets op een body'tje en/of slabbetje, liefst in thema van het kaartje. Met een centje erbij. Of ik doe iets met de naam, zoals een doosje letterkoekjes geven met enkel de letters van de naam van de baby.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :)
   Flocken doe ik ook wel eens, is ook steeds leuk.
   Dat van die koekjes ga ik onthouden.

   Verwijderen
 5. Ik vind het allemaal super! Welk patroon is de clutch? Ik zoek al lang zo iets. Vriendelijke groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks :)
   Goh, niet echt een patroon van. Gewoon een eigen probeersel. Wil er anders wel een tutorial van maken?

   Verwijderen
 6. Ik vind het allemaal super! Welk patroon is de clutch? Ik zoek al lang zo iets. Vriendelijke groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik maakte al het jasje uit zo geknipt en de lila jumpsuit van compagnie m en lilyenwoody. De volgende keer wordt het waarschijnlijk een badcape

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn eerste zin verdween 😉 ik wou dus eerst zeggen dat het een mooi pakje is

   Verwijderen
 8. Fijn dat je weer aan het naaien geraakte met een Soft Cactusje! Heel leuk! Proficiat aan de trotse ouders!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super gewoon!!!

  Ik denk dat het hier vooral spuugdoekje genoemd wordt ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten