Een dino-sportzak voor een dino-communiefeest

Afgelopen zondag gingen we naar de communiefeest van mijn achterneefje. Hoe dat plots kwam weet ik niet. Die was toch maar net geboren? Goh echt, die kinderen worden allemaal zo snel groot (en ik dus oud :p). Maar goed, het was niet zo maar een communiefeest, maar wel een Dino-feest. Dat vroeg om een cadeautje in thema. Ja toch?


Stof Dino's - Veritas
Stof blaadjes - Soft Cactus (nog gekocht bij de webshop van Handmade Mieke)
Koord - Pand 42

Ik twijfelde even of ik het mezelf wel weer zo moeilijk moest maken door een zelfgemaakt cadeau, maar toen ik het dino-stofje spotte tijdens de 2+1 gratis actie in de Veritas kon ik echt niet anders. Ik had dan ook nog de perfecte Soft Cactus stof liggen om mee te combineren (en dat die zich perfect laat combineren met dino's toonde ik al eerder hier).

Ik besloot er een turnzak/rugzakje mee te maken. Dat is altijd handig. Zeker met dat het de moment is voor schoolreizen en uitstappen. Ik volgde de tutorial van Handmade Mieke en koos voor de eenvoudige versie. Dankzij de duidelijke tutorial zat het zakje op minder dan een uur volledig in elkaar. Ik bracht zelfs geen veranderingen aan (en dat is een unicum voor mij :p). 
Om het dino-thema nog wat meer te laten terugkomen, maakte ik ook zelf een kaartje. Zo kon ik mijn handlettering-skills (die eigenlijk onbestaand zijn :p) nog eens bovenhalen. Op de voorzijde schreef ik in het groot RAWR* en binnenin *dit betekent proficiat in het dinosaurus. Inspiratie daarvoor haalde ik van een rompertje dat ik zag op Pinterest. Alleen betekende het daar I love you ;)
De grote kleine man leek blij met zijn cadeau en kleine broer stond er bij en dacht "Hé waar is dat van mij". De mama liet ook al eens vallen dat zo een tweede zakje wel welkom was, dus misschien dat we daar dan deze week nog eens werk van maken.

Is het bij jullie ook communie-/lentefeest periode? Wie van jullie gaf/geeft ook een zelfgemaakt cadeau? Wat dan?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Mijn zus gebruikte net hetzelfde stofje voor het dino-communiefeest van haar zoon afgelopen weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha echt? Nice :)
   Kon het echt niet laten liggen toen ik het zag in de Veritas.

   Verwijderen
 2. Tof gemaakt!En nu hup hup aan de slag voor het andere zakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen ervaring met communie feestjes. Maar wat ontzettend leuk dat je zelf kadootjes maakt. Super leuk deze tas. Zouden mijn boys ook geweldig vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Cool als je zelf dingen kunt maken! Ooit op een dag wil ik dat ook eens gaan proberen... Het hoeft inderdaad niet moeilijk te zijn :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Cool als je zelf dingen kunt maken! Ooit op een dag wil ik dat ook eens gaan proberen... Het hoeft inderdaad niet moeilijk te zijn :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt een superleuk cadeautje! Ook een grappige noot op 't kaartje! Gewéldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi zeg! En wat een leuke stofjes. Hier geen lente/communiefeest maar ik zou er best iemand (genaamd zoonlief en mega dino fan) blij mee kunnne maken :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten