How I Bullet Journal: tips bij het kiezen van een nieuw notebook

Deze blogpost verscheen eerder als onderdeel van Miss Pixie's Newsletter.
Het einde van het jaar staat voor de deur. Winkels staan vol versiering, in reclameboekjes kan je niet naast de vele mogelijkheden voor cadeaus kijken, ik hoorde ook al enkele kerstnummers op de radio, .... Maar waar ik het vooral aan merk, is mijn bullet journal. Mijn schrift (het tweede dit jaar) raakt goed vol en begint lekker bulky te worden. Tijd dus om beginnen na te denken over welk notitieboek ik vanaf januari ga gebruiken.


In de Facebookgroep Bullet Journal België zie ik regelmatig vragen op duiken over welk notebook je het best gebruikt. Wel, alles kan en alles mag, maar ik deel alvast enkele tips waarmee je rekening kan houden bij het kiezen van je volgende notebook.
 • De dikte van het papier
  Ben je van plan veel te werken met fineliners, markers, brushpennen, ...? Kies dan voor een schrift met kwalitatief en dik papier. Met goedkopere schriften zoals die van Action of Hema is niets mis, maar het papier is vaak dunner dan die van een Moleskine of LT1917 waardoor je meer ghosting en bleeding zal hebben.
 • Doel van je BuJo
  Lijntjes, ruitjes, dots of zelfs blank pages: het is allemaal mogelijk. Wat je kan helpen, is om te bepalen waarvoor jij je BuJo vooral zal gebruiken. Bij simpele dag tot dag planning en lijstjes zijn lijntjes vaak genoeg. Ga je veel met trackers werken en/of wil je veel tekenen? Dan merkte ik dat ruitjes of dotted grid papier leuker werkt.
 • Hoelang wil je jouw notebook gebruiken?
  Zie je er tegen op om al je mooie spreads te migreren? Of is het opzetten van een nieuw notebook net fun voor je? Dat zijn zaken die kunnen meespelen bij de keuze van je notebook. Als je niet graag voortdurend wisselt dan kan je kiezen voor een dikker notebook zoals die van Mus ) of Nuuna. Ook een travelers notebook is een handige optie.
 • Soft cover vs hardcover
  Heb je net als mij graag dat je notitieboek mooi blijft openliggen? Dan kies je beter voor een schrift met een harde cover dan een schrift met een zachte kaft.

Mijn ideale schrift is er eentje met een harde kaft, met ruitjes of dotted grid en dik papier. Ik wissel wel graag eens af dus echt heel dik hoeft ie niet te zijn. Wat is jouw ideale notebook?

Reacties

 1. Ik vind mijn Leuchtturm het leukst, omdat ik hou van dotted. Al mag het papier iets dikker want ik vind dat je er toch nog wat kunt door zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is ook papier die bv. Hobonichi gebruikt, supersuperdunaar zonder bleeding. Zelfs waterverf gaat er perfe t op!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben 01/05/17 begonnen met een BuJo in Atomaschriften omdat het minder erg is als ik daar iets 'fout' doe want die pagina kan er gemakkelijk uit gehaald worden. Het blijkt toch niet zo handig te zijn als ze 'te bulky' worden. In januari wil ik in een net schrift beginnen maar ben nog aan het nadenken over hoe ik dat ga aanpakken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten