Review: Bullet Journaling doe je zo. Het beste handboek. door Rachel Wilkerson Miller + give away Creative Journaling Magazine
Om als eerste op de hoogte zijn van alle bullet journal nieuwtjes heb ik 1 tip: word lid van onze Facebookgroep Bullet Journal België. Iedereen is daar zo bezeten van alles wat het systeem te zien heeft - zowel het plannen als het creatieve - dat hét de place to be is om inspiratie op te doen en te ontdekken. Zo ontdekte ik dit boek van Rachel Wilkerson Miller via de groep. Er zijn tegenwoordig heel wat handleidingen en boeken over bullet journaling, maar van deze had ik nog niet gehoord. Heel blij dat ik het toch ontdekte.

Auteur: Rachel Wilkerson Miller

Uitgeverij: Kosmos

Thema's: Bullet journal, organiseren, plannen, journaling, handletteren, tekenen, creatief, ... 

Korte inhoud: 

Handleiding die het bullet journal systeem toelicht. Er wordt gefocust op het plannen, het creatieve, het gebruik als dagboek, ... 

Dit vond ik geweldig aan het boek:
 • Een duidelijke uitleg van wat het systeem is: to do lijst, planner & dagboek.
 • Aandacht voor het creatieve zonder daar de focus op te leggen.
 • Zoomt ook in op de dagboek-functie van een bujo. Iets dat ik eigenlijk niet vaak genoeg doe.
 • Heel veel voorbeelden van soorten pagina's en verschillende layout's ervoor + uitleg van hoe je bepaalde pagina's gebruikt.
 • Er worden antwoorden aangereikt op de meeste gestelde newbie vragen. 
 • Veel (mooie) foto's van echte pagina's. 
 • Een overzichtje en vergelijking van de meest gebruikte materialen zoals Stabilo markers, Tombow Brushpens, ... 
 • Duidelijk geschreven en mooi vormgegeven wat het aangenaam maakt om te lezen

Dit vond ik minder goed:
 • Niets, nada, noppes! Ik ben echt keigrote fan van dit boek!

Conclusie:

Aanvankelijk dacht ik: oh jee, alweer een handleiding én wat een pretentie om je boek "het beste handboek" te titelen. Maar het is terecht zo genoemd! Het boek heeft een goed evenwicht tussen alles wat met bullet journaling te maken heeft zonder een boek te zijn dat focust op het planner-gedeelte (zoals dat van Kelly Deriemaeker) of het creatieve (zoals dat van Lona Aalders). Het is tot nu toe het meest complete boek dat ik las over bullet journaling. Zo eentje dat je wou dat je zelf had geschreven ;)

Score: 10/10 (En dat is de allereerste keer dat ik een boek zo hoog scoor!)

Wil je graag het boek zelf lezen? Je kan het bestellen bij Bol.com voor €14,99. Lijkt me ook een ideaal cadeau voor de Sint of voor onder de kerstboom :)

En dan is er nog iets leuk dat ik met jullie wil delen. Een tijdje geleden werd ik gecontacteerd met de vraag of ik een artikel wou schrijven voor het allereerste Creative Journaling Magazine van Uitgeverij Scala. Zij hebben een heel gamma aan leuke creatieve magazines. Omdat het nieuwe jaar stilaan dichterbij komt, schreef ik een artikel over hoe je goede voornemens kan omzetten naar doelen in je bullet journal.
Benieuwd naar dit artikel? Wel, ik mag hier 1 exemplaar van het eerste Creative Journaling magazine weggeven. (Weer een give-away hoor ik jullie denken? Goh ja, het is bijna december, ik ben er gewoon vroeg bij en geef graag cadeautjes :p) Wat moet je doen om dit magazine te winnen?
 1. Miss Pixie volgen op Facebook en/of Instagram.
 2. Hier een reactie nalaten met waarom net jij dat magazine verdient.
Je kan deelnemen tot 24/11/2017 middernacht. Ik maak 25/11/2017 de winnaar bekend. Ik heb hier nog een extra exemplaar liggen en dat zal worden verloot op de Bullet Journal België Facebookgroep later deze week ;) Geen geluk? Je kan het online bestellen via hobbyou.nl of kopen in een lokale boekhandel.

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Ik heb het magazine zelf gisteren in de bus gekregen, maar ik doe graag mee om het cadeau te doen aan een van mijn zesdejaars die helemaal into bullet journaling is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oohh ik wil het graag winnen! �� Ik verdien het omdat ik: graag je bericht wil lezen, al weken niet langer dan 3u in 1 stuk heb geslapen, geen tijd heb om in de douche te gaan, alles doe voor mijn kindjes. En af en toe heel graag mezelf verwen met wat magazine lees tijd als de zoontjes eventjes stil zijn ��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil het magazine heel graag winnen omdat ik super benieuwd ben naar wat er allemaal instaat hoop door er eens over te lezen ook de stap te durven wagen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit magazine kende ik nog niet. Ziet er wel heel leuk uit. Het zou een aanzet zijn om zelf terug te starten. Momenteel ligt alles rond mijn BuJO stil omdat ik (te) veel bezig ben met mijn werk.
  Jule

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pick me! Sinds deze zomer begonnen met bujo'en, nadat ik het boek van Kelly verslond. Sindsdien ben ik een kleine addict geworden en is mijn bujo mijn beste vriend. Wat een heerlijke uitlaatklep én tegelijk een efficiënt middel om je leven (back) on track te krijgen. Ik ben dan ook helemaal verkocht! Ik zou het magazine heel graag winnen om mij nog meer into the bujo business te verdiepen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou het magazine heel graag cadeau willen krijgen omdat ik het steeds weer in handen heb en dan toch weer terug zet..we vinden vele 'hobbydingen" erg leuk en ik zou het graag willen proberen! ..vooral na deze geweldige review ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oehhh leuk leuk leuk!! Ik ben al een tijdje aan een bullet journal bezig, maar kom er nog niet helemaal uit. In eerste instantie wilde ik het als agenda gaan gebruiken, maar merk dat dat niet helemaal werkt voor me. Ben nu dus erg zoekende in wat ik wil. Hopelijk kan dit magazine me hierbij helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik zou het graag hebben als aanvulling op een workshop van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil het heel graag winnen omdat ik weer n boost nodig heb, door een niet-slapende peuter, een depressie en nog wat andere probleempjes ligt mijn BuJo teveel aan de kant. Ik voel me te onzeker om er iets anders dan de gewone weekoverzichten in te maken maar zou zo graag ze veel meer mee doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is gewoon het moment in m'n leven dat ik het nodig heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben echt een bulletjournal noob maar ik zou er zoooooo graag eens mee starten. Een goeie handleiding zou dus zeker van pas komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt, misschien wordt dit een nieuwe hobby?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik doe graag mee omdat ik er al heel wat over gehoord heb, en het zelf dus ook wel eens wil ontdekken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waar kan ik het in Belgie kopen, zonder verzendkosten?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, zou graag met een bujo willen beginnen.... ziet er zoooo mooi uit!!!
  En door een blessure zit ik helaas al (te) lang thuis, dus ideeën genoeg....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Aiii te laat! Dan zal ik het magazine gewoon moeten gaan kopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten