donderdag 29 augustus 2013

Gevulde courgettes

Dit gerechtje is op korte tijd een van mijn favorieten geworden! Simpel, lekker en voedselzandloper-proof!

Benodigdheden voor 2 personen (of voor 4 als je het als voorgerecht serveert):
- 2 courgettes
- 1 rode ui
- 1 teentje look
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 400g kippengehakt
- (voor wie wil, want dit is niet zo voedselzandloper-proof) 1 soeplepel kruidenkaas (type boursin cuisine)
- olijfolie
- kruiden: zout, peper, paprikapoeder, oregano, rozemarijn

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°.
2. Snij de courgettes door in de lengte en hol ze uit.
3. Leg de courgettes met uitgeholde kant naar boven op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
4. Zet de courgettes gedurende 15 minuten in de oven op 180°.
5. Snij de paprika's en tomaat in kleine blokjes en snipper de ui en de look fijn.
6. Verhit 1 lepel olijfolie in een pan en voeg eerst de ui en look toe. Vervolgens voeg je de paprika en tomaat toe. Kruid met zout (dat helpt de paprika sneller zacht worden) en peper.
6. Kruid het gehakt met zout, peper, paprika, oregano en rozemarijn. Voeg het gehakt bij de groenten.
7. Als het gehakt gaar is, voeg je de eetlepel kruidenkaas toe. Laat dit even inkoken en haal de pan dan van het vuur.
8. Vul de courgettes met het gehaktmengsel en zet het geheel nog 10 minuten op 180° in de oven zodat de courgette alle smaken opneemt.

Wie wil kan de courgettes opdienen met rijst, pasta, aardappelen.. Wij eten het meestal zo.

Veel kookplezier en smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen