De ultieme checklist voor bloggers die op vakantie gaan

Toen ik vorig jaar op vakantie vertrok, dacht ik enkel aan vakantie en niet aan mijn blog. Ik postte meer dan een week niets en ook op sociale media bleef het stil. Dit jaar maakte dat idee me wat onrustig. Ik heb het afgelopen jaar heel veel tijd en liefde in deze blog gestopt en wil dit blijven onderhouden. Daarnaast had ik ook wekelijkse rubrieken voorzien die moesten blijven doorlopen. Tijd voor een strijdplan dus...




Begrijp me niet verkeerd: ik ga op vakantie om te genieten van mijn vakantie en niet om daar voortdurend bezig te zijn met mijn blog, mails, sociale media, ... Maar omdat ik mijn lezers niet wil teleurstellen, trok ik vorige week 1 dag uit om enkel bezig te zijn met de blog en alle voorbereidingen te treffen die nodig zijn om alles gewoon vlot te laten lopen.

Ik begrijp ook dat er mensen zijn die hun blog eventjes laten voor wat het is terwijl ze op vakantie zijn, maar voor diegene die net als mij hun blog niet kunnen loslaten, heb ik een checklist gemaakt met alles wat je voor, tijdens en na je vakantie moet doen om je lezers niet te laten merken dat je er niet was.



Klik hier om te de checklist te downloaden

Nog enkele tips:

  • Hou rekening met je vakantieplannen bij het opstellen van je blogkalender.
  • Maak het jezelf gemakkelijk en plan rubrieken, gastbloggers, overzichtjes, ... voor tijdens de zomermaanden. Het laatste waar je de dag voor je vertrek nog in in hebt, is een uitgebreide tutorial schrijven en een dozijn foto's bewerken. Keep it simple ;)
  • Voor zie even veel posts dan anders (of net iets minder, bijvoorbeeld enkel de rubrieken).
  • Plan Facebook-statussen in waarbij je aankondigt dat er een blogpost online zal komen, zo hoef je die achteraf niet meer te delen. Plan ook nog een status in waarbij je terugblikt op een post die je in die week schreef.
  • Geniet van je vakantie! Je hoeft echt niet voortdurend met die smartphone in je handen te lopen. Wil je toch graag wat schrijven of foto's nemen, spreek dat dan af met je reisgezelschap. Misschien kunnen zij eens een uitstapje doen dat jou minder interesseert en kan jij er even alleen op uittrekken?
Hoe regelen jullie je blog terwijl je op vakantie gaat? Schrijf je ook op voorhand of laat je alles even rusten? 

Liefs,
Miss Pixie



Reacties

  1. Ik heb geen echte zomerpauze al doe ik het in juli tijdelijk wat rustiger aan en voor de rest plan ik gewoon mijn blogposts op voorhand in zodat ik gerust kan vertrekken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat deed ik dus vorig jaar niet, maar ben blij dat ik dat dit jaar wel heb gedaan :)

      Verwijderen
  2. Een blog is voor mij gewoon een hobby, daar moet ik niets van moeten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind dit echt wel handige tips. Ik ben net terug uit verlof en heb 3 weken windstilte ingelast omdat ik niet voorbereid was. Dat wil ik volgend jaar graag anders...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je er iets aan hebt :)
      Altijd fijn om anderen te helpen.

      Verwijderen
  4. Ik heb zelf geen blog maar vind dat stilte moet kunnen. De vaste rubrieken vind ik wel tof maar niets leuker dan de spontane posts

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei oei, hoop dat ik je niet teleurstel, maar hier worden zo goed als nooit spontane posts geplaatst. Ik ben graag goed voorbereid en werkt steeds met een planning voor 2 maanden :p #controlfreak

      Verwijderen
    2. Ik bedoel eerder onverwacht voor de lezers 😉zoals deze bv, plots staat die er

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten