Cupcake experimenten: Kinder Bueno cupcakes met Nutella-mascarpone topping

Zoals ik in mijn post rond start to soup al zei, ben ik momenteel niet uit de keuken weg te slaan! En omdat het niet altijd allemaal gezond moet zijn, wil ik de komende weken cupcake recepten uitproberen die enkele van mijn favoriete lekkernijen bevatten!

Zo denk ik aan Kinder chocolade, Rolo's, Miky Way, ... en om te beginnen: Kinder bueno! Andere voorstellen zijn nog meer dan welkom!

Benodigheden voor ongeveer 12 cupcakes:

  • 125g zelfrijzende bloem
  • 125g (riet)suiker
  • 125g zachte boter
  • 2 eieren
  • 5 repen kinderbueno + 2 à 3 extra repen voor de afwerking (Ik gebruikte deze keer Kinder Bueno uit de Aldi, omdat ze in de Colruyt bij mij in de buurt er geen hadden, maar die van de Aldi smaken hetzelfde!)


Werkwijze:
1) Verwarm de oven voor op 180°

2) Meng de bloem, suiker, eieren en boter tot een glad beslag.

3) Breek de Kinder Buenos in stukjes en stop ze in een blender of keukenrobot. Voeg ongeveer 1/4 van het deeg toe aan de Kinder Buenos en zet de blender aan. Mix het geheel tot er geen grote brokken meer in het beslag zitten.

4) Meng het Kinder Bueno-beslag met de rest van het beslag.

Het beslag ziet er dan zo uit!
5) Vul cupcakevormpjes voor de helft met het beslag. Duw in het midden een blokje Kinder Bueno en doe nog een dun laagje deeg erover.

6) Zet de cupcakes in de oven op 180° gedurende 20-25 minuten.

Tadaah, dit is het resultaat!
Nu we toch caloriebommetjes aan het maken zijn, kunnen we maar beter helemaal over the top gaan, toch? En dat doen we met ... een Nutella-mascarpone topping!

Benodigdheden:
  • 250g mascarpone
  • 4 el bloemsuiker
  • 3el nutella
Werkwijze:

Breng alle ingrediënten samen in een kom en klop alles op tot een egaal, luchtig mengsel. Zet een tiental minuten in de koelkast en de topping is klaar om op de cupcakes gespoten te worden. Let er wel op dat de cupcakes genoeg afgekoeld zijn, want anders loopt de topping er af.

Nu enkel nog wat versieren (met hazelnootjes, stukjes Kinder Bueno, ...) en je kan genieten van deze zoete zonde!


Smakelijk,
Miss Pixie

Reacties

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze week probeer ik deze nog eens uit..
    Hoe lekker waren die wel niet :-) - Kristel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-) Ja, ze vielen in de smaak eh ^^
      Binnenkort er eens proberen met kinderchocolade, dat kan ook niet slecht zijn!
      Liefs,
      Stephanie

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten