Miss Pixie presenteert: haar favoriete feest-recepten!

Zoals ik eerder deze week al zei, is het lijstjes-tijd! Ik trakteerde je toen op een overzicht van mijn beste blogposts van afgelopen jaar. En nu is het tijd voor een overheerlijk lijstje. Ik ga jullie plezieren met mijn favoriete receptjes voor de feestdagen. Eten jullie met de feestdagen ook zo uitgebreid? Ik stort me meestal op de hapjes, begin vol overtuiging aan het voorgerecht en spartel me door het hoofdgerecht. Voor het dessert heb ik dan wel nog plaats genoeg (ik heb net zoals de meeste meisjes een aparte dessertmaag :p). Dus het is dan ook vrij voorspelbaar dat mijn favoriete receptjes voor hapjes of desserts zijn.

Over lekkere hapjes schreef ik afgelopen zomer na het casino-feestje dat ik gaf voor het vriendje zijn verjaardag. Leuk voor bij het aperitief of als tapas voor bijvoorbeeld oudejaarsavond. En ze zijn vooral eenvoudig te bereiden! Op deze lekkernijen ben ik verzot:
  • Glaasjes met couscous-salade.
  • Mini-pizza's met pesto.
  • Mini-omeletjes.
  • Bladerdeeghapjes met geitenkaas en spinazie.
  • Bladerdeeghapjes met courgette en feta.
  • Bladerdeeghapjes met tomaat, mozzarella en basilicum.
De bovenstaande recepten vind je hier en hier terug. Omdat ik geen oven heb, bak ik voornamelijk dingen in mijn cupcake-bakmachine. Ik heb dan ook al heel wat experimenten achter de rug om lekkere baksel in een cupcake-vorm te produceren. De volgende zijn nog niet allemaal getest, maar lijken me overheerlijke en zeker het uitproberen waard:
Ik hou van hapjes, maar ik hou nog zo véél meer van desserts! Hoe vol ik ook zit, er is altijd nog een plaatsje voor zoetigheid! En ik weet dat ik niet de enige ben. Een van mijn favoriete tv-chefs is ook altijd te vinden voor een zoete zonde. In mijn post over mijn favoriete Nigella Lawson-recepten vind je hoe je de lekkerste (triple chocolate!) brownies, pancakes en croissant pudding maakt. Stuk voor stuk aanraders voor deze feestmaand.

En dan zijn er de klassiekers waar iedereen verzot op is: chocomousse, tiramisu, ... En ook die receptjes mogen hier niet ontbreken!
  • Chocomousse maak ik het liefst met olijfolie of met rum. De receptjes daarvoor vind je hier.
  • Ook tiramisu maak ik graag anders. Met chocomelk en Bailey's in plaats van koffie en amaretto. Dat receptje vind je hier.
  • Een leuke variatie op een chocolade-moelleux is mijn Nutella-mugcake. Als je ze opdient in mooie kopjes of ramequins veranderen ze van eenvoudig comfortfood naar partyproof food!
  • En nu we het toch over Nutella hebben: wat dacht je van een Nutella creme brulee?
  • Tot slot mag ook een ijsje niet ontbreken! Mijn favoriet? Mascarpone-ijs!


Wat is jullie favoriete eten tijdens de feestdagen? Eten jullie elk jaar hetzelfde of experimenteren jullie er jaarlijks op los?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

  1. Ik ga deze opslaan want ik mag met ons kerstfeest voor het dessert zorgen en hier staan leuke tussen!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik maakte vorig jaar de tiramisu met de feestdagen en die was echt een schot in de roos ;)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten