De sprookjesestafette (deel 3)

Soms zijn er in blogland stokjes die worden doorgegeven. Het ene al wat interessanter dan het andere. Toen ik bij Meisje van de blog Nummer 44 haar blogpost las over De Sprookjesestafette kon ik maar 1 ding denken: please iemand, geef dat stokje door aan mij! En kijk, mijn gebeden werden verhoord door Le petit requin. Zij was de 1e die het stokje mocht ontvangen en zij nomineerde mij om verder te schrijven. En daar ben ik zotcontent mee!


(Ik leende dit van Nummer 44, zo een mooie afbeelding <3)


(Wat werd geschreven door Nummer 44 en Le petit Requin staat cursief. Mijn deel is gewoon getypt.)Er was eens heel lang geleden, in een land hier ver vandaan een meisje met lange bruine haren en een rood kleedje aan. Het meisje woonde bij haar oma in een huisje boven op een hoge berg. Het was lente, je hoorde de vogeltjes fluiten en de bloemetjes stonden in bloei. ​
De lieve oma was niet meer van de jongsten en had een beetje last van haar heup én van haar geheugen. Een beetje veel eigenlijk. Oma wou graag een taart bakken voor de verjaardag van het meisje, maar er was geen bloem meer in huis. Oei oei oei. Als ze vanavond haar taart nog wou maken moest het meisje met haar mandje naar het dorp. Maar geen erg, het meisje ging graag naar het dorpswinkeltje. Al huppelend vertrok ze op pad toen plots...

...een rood-zwart gestreepte slang op haar pad terechtkwam. Het meisje sprong verschrikt achteruit, maar struikelde en viel languit op de grond. De slang kwam vervaarlijk dichtbij, hief haar kop op en beet het meisje in haar hals. Nog voor twee puntjes bloed in haar hals te zien waren, zakte het meisje weg in een comateuze slaap. Ze droomde van een nog veel grotere slang die haar oma vastgreep, van een verblindend licht waarin honderden gekleurde bolletjes ronddansten, van een vrouw die haar vastnam en meevoerde in een koets. Toen ze eindelijk terug wakker werd, lag ze in een groot hemelbed, op een heerlijk zachte matras. Ze voelde zich even een prinses, maar besefte ineens dat ze helemaal niet wist waar ze was, noch of haar oma haar hier zou kunnen vinden. Het meisje begon onbedaarlijk te huilen, toen plots de vrouw uit haar droom de kamer binnenstapte. Ze greep de hand van het meisje en vertelde haar… 

... dat zij haar Peetmoeder was die al haar hele leven over haar waakte. De slang was haar vertrouwde compagnon die ze vaak op pad stuurde voor belangrijke taken, want zij zelf kon de Droomwereld niet verlaten om naar de fysieke wereld te gaan. Haar slang kon dit wel. Het gif zorgde ervoor dat het meisje haar ziel naar de Droomwereld werd getransporteerd zodat haar Peetmoeder met haar kon praten. Het meisje was verward. Wat een nare, gekke droom. Ze sloot haar ogen en ademde een aantal keer diep in en uit. "Dit is niet echt. Dit zit in mijn hoofd. Dit is niet echt". Maar toen ze haar ogen opende, zat ze nog steeds op het prachtige hemelbed en hield de vrouw nog steeds haar hand vast. "Maak je maar geen zorgen", zei de vrouw, 'Ik weet dat het overweldigend is en moeilijk te geloven. Maar je bent veilig hier. Ik heb je naar hier laten komen om je te beschermen". Nu was het meisje nog meer in de war. Ze was net aangevallen door een slang zodat ze veilig zou zijn? De vrouw sprak verder: "We hebben niet veel tijd, het gif is bijna uitgewerkt. Je bent hier omdat je een belangrijke taak hebt. Dus luister goed naar wat ik je nu ga vertellen ...En degene die van mij een vervolg mag breien aan dit sprookje is ... Lieke van Bouquet of Buttons. Omdat ze van sprookjes houdt, omdat ze het graag wilt en vooral omdat ik haar graag lees en ze een schatje is!


De spelregels:
 • Je kopieert heel het sprookje op je blog en je schrijft er zelf een stukje bij, laten we zeggen maximum 15 regels. Laat je fantasie de vrije loop !
 • Je selecteert een blogger die volgens jou een mooi vervolg aan het verhaal kan breien en je brengt hem/haar op de hoogte.​​
En, wat vinden jullie van het sprookje tot nu toe? En wat vinden jullie van de draai die ik er aan gaf? Ik zit vol met inspiratie en kon amper stoppen met schrijven. Misschien moet ik maar zelf eens een volledig sprookje schrijven ;)

Liefs,
Miss Pixie

You can follow me on Facebook / Instagram /Bloglovin.
Snapchat --> MissPixie1990

Reacties

 1. Oh.. Ik hoop ook zo het stokje te krijgen! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh spannend! Leuke twist :D Super benieuwd naar het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik ben blij dat ik het aan jou heb doorgegeven! Zo'n leuk vervolg! En ook weer helemaal anders dan wat ik vagelijk in gedachten had; ik ben dus heel benieuwd wat er nu nog meer gaat volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh bedankt voor het compliment <3
   Ja, ben nu ook benieuwd hoe het verder gaat. Want het is zoals je zegt: vaag heb je toch al een idee van hoe je het verder zou laten lopen. DUS: zoooo spannend!

   Verwijderen
 4. Leuk vervolg, het wordt spannend! En nu ga ik de blog van Lieke volgen, zodat ik het vervolg niet mis :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Zeker doen!
   Vind het ook spannend. Ik kijk uit naar het vervolg.

   Verwijderen
 5. Ohhh, nu wil ik het vervolg ook lezen! :)
  super geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het blijft spannend ... Je hebt er een leuk vervolg aan geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten