Pin it and make it #2: e-reader cover & smartphone-cover

**For English scroll down**

Ik kreeg voor Valentijn een e-reader van mijn vriend. Ik was zotcontent en zette er direct een heleboel boeken op. Wel handig om mee te nemen zo een e-reader en tussendoor overal te kunnen lezen. Maar in mijn grote handtassen (die meestal ook goed gevuld zijn) zat die niet zo veilig. Dus er moest een hoesje komen. En omdat ik heb besloten dat mijn stoffenstapel dringend moet verkleinen, ging ik zelf een hoesje maken. 

Welk stofje ik ging gebruiken, was snel beslist. Ik kon (zoals zovelen) niet weerstaan aan de Disney-collectie in de Veritas en kocht 2 van de stofjes: eentje met Stampertje en eentje met Tinkerbell. Voor dat laatste had ik al een bestemming en voor dat van Stampertje nu ook. En wat voor een hoesje dat ik wou, wist ik ook: iets dat ik kon openklappen en dat kon blijven rechtstaan.En ja, ik was er van overtuigd dat ik dat ooit eens had gepind. Ideaal dus voor mijn 2e Pin it and make it with Liesellove-project. Maar ik vond die pin niet meer ... Na even zoeken, kwam ik terecht op een tutorial van By Eva Maria voor een Ihoes. Helemaal wat ik zocht! Ik zou enkel de maten moeten aanpassen.

Het is echt een heel duidelijke tutorial met een snel resultaat (zo heb ik mijn projectjes graag!). Maar ja, wiskunde is nooit mijn sterkste kant geweest dus de eerste poging was niet helemaal geslaagd. Hij was wel mooi en hij bleef staan. Maar hij was net ietsje te klein waardoor ik hem niet mooi kon sluiten en mijn e-reader toch niet zo veilig zat.

De dag erna haalde ik mijn tornmesje boven en maakte ik de heleboel weer los. Alles werd opnieuw opgemeten en versie 2 werd genaaid. Die was ideaal van grootte, bleef mooi staan en kon sluiten. Maar ook deze versie is niet perfect. Doordat ik de elastiek van versie 1 hergebruikte, krijg ik niet alle vier de hoeken van mijn e-reader mooi er in. Maar 3 van de 4 wel en dat werkt ook. 

Eerlijk gezegd had ik zin om nieuwe elastiek te gaan kopen en de boel nog eens los te tornen, maar nadat ik zo een 100 keer tegen mezelf had gezegd "Niet perfect is ook ok" besloot ik om het niet te doen. En iedereen die me kent of hier vaak komt lezen, begrijpt volledig hoe moeilijk dat is voor mij om zo iets los te laten. Maar hij zag er goed uit en deed was hij moest doen, dus ik moest daar maar mee tevreden zijn. Ik had nog genoeg stof over om via dezelfde tutorial een hoesje te maken voor mijn smartphone. (En die lukte zonder lostornen ^^). Best wel handig om je gsm zo te laten rechtstaan als je een filmpje kijkt of druk bezig bent op Pinterest.

Stof en elastiek - Veritas
Patroon - By Eva MariaVoor de geïnteresseerden zet ik hier eventjes de afmetingen voor de e-reader hoes. Ik heb een Kobo, maar ik denk dat de afmetingen van de meeste e-readers wel wat overeenkomen? Ik wisselde wel de breedte en de hoogte omdat het scherm van een e-reader niet draait en hij dus in de lengte moet rechtopstaan (en bij Ihoes staat hij in de breedte). Dus iets om rekening bij te houden bij het knippen van je stof ;) Ooh, en ik gebruikte ook een laagje vlieseline H630 bij de stof aan de binnenzijde voor extra bescherming. Verder volgde ik volledig de geweldige tutorial van By Eva Maria.

Afmetingen elastiek:

 • 4 stukken van 5cm lang.
 • 1 stuk van 17 cm lang
Afmetingen karton:
 • 15,5cm x 11,5cm
 • 11,5cm x 0,6cm
 • 11,5cm x 15,5cm
 • 11,5cm x 0,6cm
 • 11,5cm x 5cm
Afmetingen stof:
 • 13,5cm (b) x 17,5cm (h)
 • 13,5cm (b) x 25cm (h)
 • 13,5cm (b) x 42,5cm (h)
Wat hebben jullie nog gepind en gemaakt? Volgen jullie de uitleg van je pin steeds volledig of geven jullie er een eigen twist aan?


Liefs,
Miss Pixie

You can follow me on Facebook / Instagram /Bloglovin.
Snapchat --> MissPixie1990

***


I've gotten a Kobo e-reader as a Valentine's present. I was (and still am) superexcited about it. It's easy to take with you anywhere you go, but with me and my oversized handbags I realized that it needed a cover to protect it. Because I want to reduce my fabricstash I decided to make one myself. It would become my second Pin it and make it with Liesellove-project.

I didn't doubt a second about the fabric I wanted to use. As many I couldn't resist the Disney-fabrics at Veritas and I thought one of them would make a very cute cover. I also knew what kind of cover I wanted: something that could make my e-reader stand up. And searching through my Pinterest-boards I stumble upon a tutorial from By Eva Maria for an Ipad-cover. It was exactly the kind of cover I've wanted en decided to go with the tutorial and change the measurements to fit my Kobo.

But me and Maths haver never been good friends and my first attempt was too small. The second version was much better, only the elastics were a bit short (I reused the elastics from my first attempt) but I decided that it's good enough to use. Because I've still had some fabric left over I made a matching cover for my smartphone. 

Fabric and elastic - Veritas
Pattern - By Eva MariaThese are the measurements I used for my Kobo-cover. I also changed width and height because the screen from my e-reader doesn't turn like the screen from an Ipad and so it has to stand straight. Further I just followed the tutorial.

Elastic:
 • 4 pieces of 5cm 
 • 1 piece of 17 cm
Cardboard:
 • 15,5cm x 11,5cm
 • 11,5cm x 0,6cm
 • 11,5cm x 15,5cm
 • 11,5cm x 0,6cm
 • 11,5cm x 5cm
Fabric:
 • 13,5cm (w) x 17,5cm (h)
 • 13,5cm (w) x 25cm (h)
 • 13,5cm (w) x 42,5cm (h)

What was your last Pinterest-project? Did you follow the tutorial all the way or did you make any adjustments?

Love,
Miss Pixie

You can follow me on Facebook / Instagram /Bloglovin.
Snapchat --> MissPixie1990

Reacties

 1. Tof hoesje heb je gemaakt en ik ken dat van iets opnieuw willen los doen ... Mijn pin it & make zijn te zien op mijn blogje,de laatste nieuwe staat er van gisteren op:http://ikmaakhetzelfnu.blogspot.be/2016/02/pin-it-make-it-7.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er eens naar gaan piepen ;)
   Ooh seg, ik ben echt jaloers op je brei-skils en de Bernadettejes die maakt. Als je eens zin heb om te swappen met mij, altijd kandidaat ;) :p

   Verwijderen
 2. Afhankelijk van de pin die ik wil realiseren geef ik er een eigen toets aan of niet :-)
  Ben ook al vanalles van de Disney collectie gaan halen :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een verderf is het, die Disney-collectie :p
   Ik heb deze ochtend nog de Alice in wonderland-patch op een van mijn truitjes gestreken ^^

   Verwijderen
 3. Schoontjes! De stof alleen al!!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hoesje en ik snap je volledig als je zegt dat perfectie loslaten moeilijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx :)
   Ja, het is en blijft een werkpuntje. Enfin, werkPUNT ;)

   Verwijderen
 5. Leuk resultaat! Ik heb me dus ook laten vangen door de disneystofjes......

  En euh, zoals je zegt; niet perfect is ook oké !! Ik weet het, 't is moeilijk, ik ben ook degene die tot de categorie 'perfectionistjes' behoren.... Maar, 100% handmade, wie kan daar tegenop? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En, welke heb jij je aangeschaft? :)

   Ja, de perfectie loslaten is echt moeilijk :(

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten