Happy places #1: De Kolibrie in Ninove

Onlangs ontdekte ik een koffiebar in Ninove. Mijn geluk kon niet op, want dat miste ik hier wel. Klassieke tearooms in overvloed, maar een zaak met focus op bio, lokale producten én zalige koffie? Nope! Insert De Kolibrie. Ik werd op slag verliefd op de zaak. Het inspireerde me om een nieuwe blogrubriek te maken: Happy places. Plekjes vol klein geluk voor diverse redenen. En het kon dan ook niet anders dan dat ik barista Veerle de spits liet afbijten met een gezellig interview met een lekkere latte erbij.
Veerle (34) was in een vorig leven leerkracht in het volwassene onderwijs. Ze doceerde onder andere Spaans en Nederlands aan NT2-leerlingen. Maar haar ondernemende persoonlijkheid nam de bovenhand en ze startte met een opleiding voor barista. En vorig jaar startte ze haar eigen zaak in hartje Ninove.

Hoi Veerle. Laten we met de deur in huis vallen: waarom nu precies een koffiebar?

Wij, mij man en ik, wilden een concept creëren met aandacht voor dingen die wij belangrijk vinden: gezellig samenzitten, rust, een goeie babbel en werken met gezonde en lokale producten. En natuurlijk goede koffie!

Waarom kozen jullie voor Ninove?

Goh, wij wilden een plek dichtbij. Want met twee kindjes moet het allemaal wel haalbaar blijven he. Wij kwamen hier wel regelmatig voor het cultureel centrum of het zwembad, maar het ontbrak hier aan een plek die aansloot bij onze interesses. Wij zochten iets voor een jonger publiek, iets dat wat alternatiever was dan de gemiddelde tearoom. En dus begonnen we zelf iets. Het pand paste goed bij onze visie en de grootte was perfect om de zaak alleen te kunnen runnen.

Ik ben trouwens heel nieuwsgierig naar hoe je de naam bedacht?

Haha, ja dat is iets uit Mexico. Na de middelbare school bracht ik daar een tijd door. De kolibrie was een vogeltje daar dat me heel erg fascineerde. Het is de link met mijn droom om mijn eigen zaak starten, want die droom begon daar. De kolibrie staat ook voor het brengen van vreugde en dat is wat ik hier wil bereiken.

Wat is jouw favoriete onderdeel van het runnen van De Kolibrie?

Zeker en vast het creatieve! De latte art, de presentatie, het interieur, ... dat vind ik fantastisch! En natuurlijk ook de mensen met wie je in contact komt.


Voelt dit eigenlijk als een job? Of eerder als het leven van je droom?

Goh, het is natuurlijk mijn droom, maar het is te veel om echt gewoon een droom te zijn en geen job. Als het volledig mijn droom zou zijn dan zou ik 3-4 dagen in de week openen en er ten volle voor gaan. Maar nu is het bijna dagelijks van 's ochtends tot 's avonds er mee bezig zijn waardoor het echt wel voelt als een job.

Jullie hebben een heel aantrekkelijke menukaart. Ik heb elke keer moeite om iets te kiezen! Wat is jouw persoonlijke favoriet?

Van de koffies zeker de cortado. En daar zullen veel koffielovers me bijtreden. Hoe langer je koffie drinkt, hoe meer je op zoek gaat naar de intense smaak van de boon en die komt het best terug in de cortado.
En wat valt er bij de klanten het meest in de smaak?

De latte machiatto én onze KoliBrûlee. Bij die laatste zit denk ik vooral de leuke naam er voor iets tussen én het vogeltje ter versiering. Bij onze thees zijn er 3 uitgesproken favorieten: de Queen Berry, de Inner Ginger en de witte thee. En qua gebak vliegt onze frambozentaart altijd heel snel de deur uit net als de brownies.

Hoe zie je de toekomst van De kolibrie?

Op termijn zou ik iemand aannemen om te komen helpen in de drukke periodes. En vooral: mensen blijven gelukkig maken! Het is boeiend om mensen te zien genieten en daar geniet ik zelf van.

Heb jij tot slot nog tips voor starters die hun droom willen realiseren?

Euhm... Volg je droom, maar wees realistisch! 

Dankjewel Veerle om tijd te maken voor mij én bedankt voor de lekkere latte :)

Meer info over De Kolibrie vind je op hun Facebookpagina of op hun website. Als je in de buurt bent, is het zeker de moeite om eens langs te gaan voor een ontbijt, lunch of lekkere koffie en ondertussen een spelletje te spelen of te neuzen in de wissel(boeken)kast.

Hebben jullie ook zo'n happy place bij jullie in de buurt?

Liefs,
Miss Pixie

You can follow me on Facebook / Instagram /Bloglovin.

Reacties

 1. Ik ben zelf niet ver van Ninove opgegroeid, deed mijn vakantiejobs bij de Carrefour in Ninove en in mijn hoofd is dat altijd zo'n beetje een plek gebleven waar echt niks te doen is. Grappig om hier dan een bericht te lezen over een hippe koffiebar in Ninove, dat klopt precies niet met mijn hoofd :)
  Maar wel tof dat het er nu is, 't kan maar wat schwung geven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is hier de laatste jaren wel wat veranderd hoor :) Toch een paar leuke plekjes en winkels bijgekomen.

   Verwijderen
 2. als mooi weer is chevetogne tijd , een hemelse plek , en zeker een paradijs voor de kinderen maar ook voor ons en ze hebben de beste frietjes en hmm een chevetogne bier. en als we in brussel zijn , bia mara, heerlijke fish en chips maar op een goede manier, ze hebben nu ook in antwerpen. maar chevetogne is in onze buurt en een fijn plekje...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten