The gift of giving

**For English scroll down**

Cadeautjes krijgen: dat is altijd fijn! Maar er is nog 1 ding dat beter is: het gevoel dat je krijgt van cadeautjes te geven ofwel the gift of giving. Ik kan er in de eerste plek enorm van genieten om cadeautjes samen te stellen of zelf te maken, daarna volgt het plezier van het inpakken en tot slot de blijdschap van de ontvanger. Ik hecht heel veel belang aan verjaardagen en dat is dan ook steeds de moment om volledig uit de bol te gaan op cadeautjesgebied. 
Op 21 maart was mijn zus jarig. Hoewel ik haar eerder in de maand haar eigenlijke cadeau al gaf (het startpakket voor de hairstylingscursus die ze volgt), kon ik het me toch niet laten om haar nog wat extra te verwennen op haar verjaardagsetentje. Ik had nog wat zwart nepleer liggen & dat vormde de inspiratie voor haar handmade cadeau. Iets dat helemaal past bij de stylish make-up junkie die ze is.
Ik begon met de Juliette II uit "Mijn tas", een heel dankbaar patroontje voor cadeautjes. Gemakkelijk om te maken, maar steeds met een super resultaat. Ik koos voor nepleer & combineerde met een katoentje met luipaardprint als voering & werkte het tasje af met een goudkleurige kamsnap & een leuk zwart kwastje.
Uit een leeg koffieblik maakte ik een opbergdoos voor haar make-upborstels of andere kleine spullen. Hiervoor gebruikte ik het katoenen stofje met luipaardprint, omdat het nepleer te dik was om het deksel er daarna nog op  te krijgen. Deze potten zijn heel simpel om te maken. Ik maak hiervan binnenkort een tutorial ;)


Een handdoekje is iets dat ook steeds in haar make-up koffer zit, dus maakte ik er eentje die matchte bij de rest van haar cadeau door op een handdoekje uit de Action een stukje stof te stikken.


Het volgende onderdeel was haar favoriet: een rol om borstels in op te bergen. Ik maakte hem vrij hoog zodat ze kan kiezen of ze hem gebruikt voor haar make-up borstels of haarborstels. De buitenzijde is nepleer en de voering opnieuw het luipaardstofje. Als sluiting ging ik voor een grijs kanten lint dat echt perfect bij het stofje past.Tot slot maakte ik nog enkele herbruikbare wattenschijfjes. Ik haalde hiervoor inspiratie bij haar ;) Mijn zus wist niet goed wat ze er van vond, dus een geluk dat ik er maar 3 maakte.


Worden jullie ook zo blij van cadeautjes geven? Of krijgen jullie er liever? Wat is de fijnste reactie die je ooit kreeg op een cadeautje?

Liefs,
Miss Pixie

Nepleer - Rijstextiles
Wafelstof - Stoffenspektakel
Kant - Action
Handdoek - Action
Krijtbordlabel - Action

***

Receiving presents is always nice, but there's one thing I like even more & that is giving them. It just makes me so happy to make presents, to wrap them & to see how happy the receiver is with it. That's the gift of giving. For me birthdays are like a huge deal & the perfect moment to go crazy with presents. Last month my sister turned 22 & I decided to treat her with some handmade goodies that fit with the stylish make-up junkie she is.


I started with a Juliette clutch from "Mijn tas" in faux leather. A really easy pattern that always had a lovely result. For the lining I choose a cotton fabric with a leopardprint. That same fabric I used for a storage bin that I made out of an empty coffee tin & also for a little towel. I also made a roll for her brushes & that was really her favorite part of the giftset. I used some grey lace to close it. 

What do you like the most: getting presents of giving them? What was the sweetest reaction you've ever got on a present you gave?

Love,
Miss Pixie

Faux leather - Rijstextiles
Lace - Action
Towel - Action
Label - Action

Reacties

Een reactie posten

Populaire berichten