How I Bullet Journal #4: my BuJo-essentials + Give-away

Ik dacht niet dat het kon, maar de afgelopen maanden is mijn liefde voor mijn Bullet Journal nog meer gegroeid. Het resultaat is wel dat mijn notebook- en stationary-verslaving lichtjes de spuigaten uitloopt. Oops :p Ik kon altijd al moeilijk weerstaan aan schattig papier en kleurrijke balpennen, maar de laatste maanden is mijn collectie nog meer gegroeid. Al zijn er maar enkele items die ik frequent gebruik. Ik presenteer jullie: mijn BuJo-essentials :) 1. Notebook


  Ik kies altijd voor gelijnde notebooks. Al sinds het middelbaar is gelijnd papier mijn favoriet. De meeste van mijn schriftjes komen uit Hema. Ik hou van de stevigheid van het bruin-gele papier uit hun schriftjes. Maar voor mijn nieuwe BuJo (nummer 3 al dit jaar) liet ik me in de Action verleiden door deze leukerd :)

  En natuurlijk zit die ook in mijn zelfgemaakte organizer. Wat daar ook inzit is mijn jaarkalender en blogplanner. Ik gebruikte hiervoor de kalender uit Flow. Ik vind dit makkelijker om te gebruiken dan een jaarkalender in mijn BuJo zelf. Zo moet ik de lange termijn planning niet steeds overnemen als mijn BuJo vol is ;)

 2. Pennen en zo  Voor het schrijven van mijn daily pages gebruik ik meestal een blauwe balpen. Mijn favoriet is eentje van Bic die je kan kopen bij Action. Ze glijdt heel fijn en het is een van de enige ballpoints waar ik echt net mee kan schrijven. Verder heb ik een set zwarte fineliners die ik gebruik om te tekenen (banners en doodles) en voor handlettering. Ik kocht ze bij Flying Tiger en heb echt spijt dat ik maar 1 pakje kocht, want ze zijn geweldig.

  In mijn 1e BuJo gebruikte ik Stabilo stiftjes en fineliners, maar die liepen uit of kwamen door mijn papier. Dus schakelde ik over naar gekleurde balpennen. Deze kocht ik bij Action voor nog geen euro en ze gaan toch wel al eventjes mee :) De kleuren zijn lekker fel en daar hou ik wel van. Ik gebruik ze voor de setup van mijn dailies en voor colorcoding van mijn to do's.

  De fluostiften (ja hoor, dat zijn er van Star Wars <3) gebruik ik voornamelijk voor mijn trackers en af en toe om iets extra aan te duiden wanneer ik notities neem in mijn BuJo. Tot slot haal ik ook mijn kleurpotloden regelmatig boven: voor in inkleuren van mijn boek - serie - film-tracker, voor doodles in te kleuren, om tekeningen te maken, ...

 3. Ander leuks  Met een schrift en balpennen kom je eigenlijk al een heel eind in je BuJo. Het originele systeem gebruikt enkel dat. Maar Miss Pixie zou Miss Pixie niet zijn als ze er geen creatieve draai zou aangeven. En dus horen deze ook tot mijn essentials:

  - Washitape: om dailies te versieren, om foto's/briefjes in te plakken, om een scheidingslijn te maken, ...

  - Post-its: voor mijn weekmenu, braindump, boodschappenlijstjes, ... of gewoon voor de fun om mijn daily-page mooier te maken.

  - Stempels: deze stempels kreeg ik tijdens een swap en sindsdien gebruik ik ze dagelijks voor mijn foodtracker. Ik heb ook nog een hele boel andere stempels om mijn pagina's te versieren.

  - Sjablonen (want mijn teken-skills kunnen nog wat oefening gebruiken).

  - Stickers.

  - Printables: voor de zaken die veel terugkomen, maakte ik printables die je nog steeds gratis kan downloaden.
Ik krijg steeds zo een leuke reacties op mijn BuJo en dat maakt me echt blij. Ik heb ook al gemerkt dat heel wat van mijn volgers net als mij gek zijn op notebooks, stationary en balpennen. Dus daarom besloot ik 1 van jullie te verwennen met een BuJo-pakket vol met mijn favoriete essentials. Benieuwd naar wat er allemaal inzit? Ik maakte er een vlogje over dus ga zeker eens kijken ;)
Hoe kan je deelnemen aan deze give-away?
 1. Volg Miss Pixie op Facebook (héél belangrijk want daar maak ik de winnaar bekend).
 2. Reageer onder deze post waarom jij dit BuJo-pakket wilt winnen.
 3. Deze give-away komt ook online op Instagram. Je kan dus je kansen verdubbelen door zowel hier als daar deel te nemen ;)
Zondag 29/05/2016 maak ik de winnaar bekend op mijn Facebookpagina. Als de winnaar niet binnen de 48 uur contact heeft opgenomen, dan kies ik een nieuwe winnaar.

Hebben jullie ook BuJo/planner essentials waar je niet zonder kan? Ik ben alvast heel benieuwd wat die zijn.

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Ik ben stapelgek op boekjes, stylo's, stiftjes, papier. Ik moet me altijd inhouden in hema en action!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al van lagere schoolleeftijd was ik gek op stickers, notaboekjes, gouden of fluo stylo's, briefpapier, glitterstiften,... Ik keek daarvoor altijd uit naar mijn verjaardagsfeestjes, want dan werd mijn verzameling weer uitgebreid. Die gekte is bij mij nooit weggegaan. Daarom doe ik dus heel graag mee ! ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gave actie! Ik ben deze week pas brgonnen met mijn BuJo na enkele weken kwijlen bij het zien van pinterestplaatjes. Maar deze winactie kunnen mij veel verder helpen bij het maken van mijn BuJo!
  Ik doe in ieder geval mee, op Facebook en op Instagram!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan dat nooit weerstaan die spulletjes en tegenwoordig gebeurt het al eens dat de kleuterdochter er mee lopen gaat, dus ik vul mijn collectie graag aan met jouw mooie Essentials :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjaaaaa... Als ik win; dan zal ik allicht een nieuwe verslaving hebben. De moed ontbreekt me momenteel om eraan te beginnen; als ik je voorbeelden zie; netjes georganiseerd enal! Be proud! Dus euhm; laat maar komen!! 🎉🎉🎉

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Omdat ik door jou geïnspireerd ben geraakt... En toch heel veel gemeen hebben. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Omdat ik door jou geïnspireerd ben geraakt... En toch heel veel gemeen hebben. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben door jou geïnspireerd geraakt en omdat we veel gemeen hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb Bullet Journals via jou leren kennen en geloof me vrij, mijn bullet journal heeft het nodig van wat meer opgefleurd te worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik maak me, na de burnout, klaar voor een nieuwe start. Een nieuwe start, met structuur, reflectie en tijd voor mezelf! Dit pakket lijkt me dan ook 'n mooi extraatje om me daarbij te helpen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Omdat het door jou weer begint te kriebelen om een BuJo te beginnen. Ik had er vroeger eentje en als ik het zo zie, mis ik het echt wel. En omdat ik ook een INFJ ben die uiteraard houdt van structuur en orde :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zelf startte ik vorig jaar met mijn BuJo en ik geniet van mooie voorbeelden zoals de jouwe. Extra kleurtjes zouden hier zeker welkom zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig hoe je BuJo groeit! Lees heel graag je evolutie. Heb dat met mijn planner ook, telkens weer iets nieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geweldig hoe je BuJo groeit! Lees heel graag je evolutie. Heb dat met mijn planner ook, telkens weer iets nieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Omdat ik op zoek ben naar een systeem dat werkt voor mij. Eigenlijk ligt er op mijn bureau al een schriftje (toevallig van de Hema) klaar maar het is er door alle miserie thuis nog niet van gekomen om er in te beginnen maar met jouw leuke essentials moet dat wel lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben sinds kort eindelijk vertrokken geraakt met een dagboek, op aanraden van thera- en andere peuten, de huisarts, en zo ongeveer mijn halve kennissenkring (overdrijving is me niet vreemd ;-) ).
  Ik was er altijd van overtuigd dat dat niets voor mij was, de halfhartige puberpogingen ben ik nog niet vergeten. Maar kijk eens aan!
  Nele zou ook Nele niet zijn als ik er niet mijn eigen ding mee deed; washi, stickers, stempels en andere leukigheden liggen nooit ver weg. Ik heb zo een zeer donkerbruin vermoeden dat die Bullet Journals mij wel eens zouden kunnen liggen. Dus eeuh, pick me, pick me! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Iedere keer begint het meer en meer te kriebelen om het toch een kans te geven... als ik win, moet ik wel :D Dus misschien win ik beter niet :p

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik wil heel graag winnen, omdat ik dit jaar een kutverjaardag had, en deze wel een goedmakertje kan gebruiken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja heeeel GRAAG!! Omdat ik de Wordpress planner zoooo saai vind en ik onbewust op zoek was naar ... Ja, naar wat eigenlijk???... En nu, gevonden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ben slecht in plannen... een bujo met essentials is misschien een goed begin 😉
  Stationary en schriftjes heb ik altijd leuk gevonden...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik doe graag mee omdat ik gek ben van leuke stickers, stiften, papiertjes,... En ook mijn dochtertjes krijgen de smaak te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik doe graag mee omdat ik gek ben van leuke stickers, stiften, papiertjes,... En ook mijn dochtertjes krijgen de smaak te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ohh zo leuk... er ligt hier al enkele maanden iets kleins klaar.. ben ik je adres wel kwijt zeker..
  Ik waag een gokje..

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zo'n leuk filmpje, ik heb altijd bewondering voor mensen die vlogs durven maken :-). Een BuJo heb ik (nog) niet, ik gebruik andere tools om mijn hoofd leeg te houden, maar ik ben wel van plan een dagboek voor ons kindje te maken. Het opschrift op het schriftje ziet er dan ook perfect uit! En zo'n boekje kan je ook leuk versieren met tape en tekeningen. In het boekje wil ik graag neerschrijven hoe alles verloopt, de mijlpalen, leuke eerste uitspraken, ... Wellicht kom ik niet ver met één schriftje, maar het kriebelt om er al mee te beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Fijn dat je je zo kan uit leven hier mee.Totaal mijn ding niet maar gelukkig moeten we niet allemaal het zelfde leuk vinden,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Super leuk, zeg! Dat zou ik wel willen winnen! Ik ben (door jouw blog) al een aantal maanden bezig met Bullet Journalling. Meestal elke dag met veel plezier, maar af en toe een stimulans om door te blijven gaan is fijn en dat zijn nieuwe esssentials zeker!!
  groetjes, lila

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik heb sinds jouw eerste blogpost ook een bullet journal in mijn handtas zitten. Ik ben er niet dagelijks mee bezig, maar het doet toch goed te weten dat ik altijd alles kan neerpennen waar ik ook ben. Ik vergeet veel minder nu. Toeval of niet, maar ik gebruik ook de kalender van Flow voor het jaaroverzicht! Zo'n verrassingspakket zou ik heel graag winnen, want een opkikker is altijd fijn! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik ben pas begonnen met bullet journal en moet mijn weg er nog in vindt. Ben blij dat ik je blog heb gevonden.
  Jou prachtige verassingspakket zou een leuke aanvulling zijn om mij opweg te kunnen helpen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten