Pin it and make it #5: Kimono jasjes


Afgelopen weekend vierde ik mijn 26e verjaardag. Plan A was om de Ditte jurk van LMV te naaien als outfit voor mijn feestje. Maar de concentratie werkte niet echt mee. Insert plan B! Ik kreeg een cadeaubon van een lokaal kledingwinkeltje van mijn papa enkele dagen vroeger zodat ik een nieuwe outfit kon shoppen. Yes! Ik kocht een simpele zwarte jumpsuit afgewerkt met goud en beige.

Het is een echte zomerse jumpsuit in licht linnen en met dunne bandjes. En vermits het weer niet mee wou werken, rommelde ik even in mijn kast om een bijpassend truitje of jasje te vinden. Er was niet echt iets waar ik 100% mee tevreden was. En dus werd er toch nog genaaid (dit was dus de avond voor mijn feestje of course :p No surprises there). Ik spotte op Pinterest verschillende tutorials voor een eenvoudig Kimono-jasje te maken en besloot dat dit het zou worden.


Ik koos de gemakkelijkste tutorial er uit (weinig concentratie weet je nog?) en paste het een beetje aan zodat hij vooraan korter was dan achteraan. Het werd er een in zwarte viscose jersey en de mouwen werkte ik af met kant. Op minder dan 30 minuten zat hij in elkaar. Happy me :)Hij paste mooi bij mijn jumpsuit en dus een heel tevreden Miss Pixie. Maar ... toen ruimde ik mijn naaispullen op en viel mijn oog op een lap zwarte chiffon. En ik meende me te herinneren dat ik nog ergens glitterende gouden bias had. Dus werd de naaimachine terug boven gehaald, zette ik er een microtex-naald op en ging terug aan de slag. Eerlijk is eerlijk: chiffon is niet de meest makkelijke stof om mee te naaien, maar oh wat een mooie resultaten geeft het toch steeds!

Ik gebruikte Engelse naden om het voorpand en achterpand aan elkaar te naaien. Voor de mouwen probeerde ik een rolzoom, maar dat viel wat tegen. Dus uiteindelijk gewoon omgezoomd. En de halslijn/voorpand werd afgewerkt met die glitterende gouden bias. En ik was echt verliefd op het resultaat <3

Deze paste nog beter bij de jumpsuit en was lekker licht. Wat uiteindelijk handig bleek vanwege het plakkerige weer zaterdag ;) Ook mijn zus en mijn beste vriendin waren fan van de kimono. Ik kreeg het mooiste compliment dat je als naaister kan krijgen: waar heb je die gekocht? Resultaat: superhappy me! 

Er zullen er zo nog enkele vanonder de naaimachine rollen voor op vakantie. Lijkt me ook heel fijn voor over een bikini te dragen eigenlijk... 

Wat vinden jullie er van? Hoe loopt het Pin it and Make it with Liesellove-project bij jullie? Wat is tot nu toe al jullie favoriete maaksel? Ik denk dat het bij mij dit moet zijn!

Liefs,
Miss Pixie

Zwarte viscose jersey &  zwarte chiffon - Budgetstoffen.nl
Kant - Stoffenspektakel
Bias - Veritas

Reacties

 1. Zoals ik eerder zei wat ben jij goed en snel die naai date afspreken want ik wil op les bij jou 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals ik eerder zei wat ben jij goed en snel die naai date afspreken want ik wil op les bij jou 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Bij loopt er voorlopig niets. Ik heb absoluut tijd te kort voor alles. Al zijn er ideeën genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof gemaakt zeg! Hier ontbreekt het op dit moment aan veel goesting,concentratie en stofjes om te naaien ;) ik heb ene hele simpele pin it & make it gedaan deze keer...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gemaakt! Al zou ik ook graag een foto zien in combinatie met de jumpsuit. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk gedaan, al mis ik een beetje een aan-foto?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi gedaan. Ik ben op zoek naar een patroontje voor een zomerse kimono/kamerjas.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik sluit mij aan bij een paar reacties hierboven: benieuwd naar een aan-foto in combi met de jumpsuit :)
  Maar sowieso twee mooie kimono's! En straf dat jij dat op één avond maakt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten