Die keer dat ik snel een paar oorringen ging maken... en eindigde met een hele collectie juwelen.

Ik kreeg al vaak de vraag waarom ik niet blogde over de juwelen die ik maak. Ik post er wel foto's van op Instagram en Facebook, maar verder ben ik nog niet geraakt. Ik denk vooral omdat ik het moeilijk vond om er een hele tekst bij te schrijven. Bij naaisels en andere maaksels is dit vaak eenvoudiger. Maar bon, dit keer wel op de blog én met een heel verhaal erbij ;)

Enkele weken geleden ging ik met Zus naar de Harry Potter Exhibition in Brussel. Als er een event is om lekker geeky uit de hoek te komen dat was het dat wel. Het liep er vol met als Hogwarts-studenten geklede fans en meer. Ik hield het bij een zwart rokje, mijn blauwe Hogwarts shirt en mijn zelfgemaakte totebag. Maar er miste iets. Iets dat wat housepride uitstraalde. Dus besloot ik - snel - een paar oorringen te maken met het Ravenclaw-embleem.


Geen superfoto, maar het was daar enorm donker.

Tijdens mijn Pinterest-zoektocht naar een geschikte afbeelding kwam ik echter heel wat leuke ideeën tegen. En ik had ook nog enkele (pogingen tot) gehandletterde cabuchons klaarliggen. Ja, je ziet de bui al hangen zeker? De avond voor de HP Exhibition zat ik ongeveer tot middernacht te prutsen aan juweeltjes geïnspireerd door Harry Potter en enkele andere fandoms. Maar met wel een hele leuke collectie als resultaat :) En nu genoeg gepraat, tijd voor enkele foto's!


De hele collectie.

Wie herkent deze fandoms?
(v.l.n.r.: Star Wars, X-Files, The Hunger Games)










Housepride!

Wat vinden jullie ervan? Ben niet zo zeker of de gehandletterde juwelen zo mooi zijn, maar het was een poging waard. Ondertussen zit ik hier dus met héél véél afgewerkte juwelen (niet alleen deze geeky inspired). Misschien toch eens een Etsy-shop overwegen... 

Nog een fijn weekend allemaal!

Reacties

  1. Oh een Etsyshop vind ik een goed idee! Ik heb hier ook nog Hufflepuff oorbellen liggen, als je interessse zou hebben? :)
    Ik heb ook heel veel juweeltjes gemaakt, maar krijg ze niet zo makkelijk verkocht eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lief van je, maar ben Ravenclaw dus zou ze niet dragen.
      Ja, lastig om juweeltjes kwijt te raken he? Ik denk dat Etsy en Markplaats de makkelijkste manier van verkopen is.

      Verwijderen
  2. Oh zo leuk, dat zou ik ook graag kunnen zo'n juweeltjes maken. Lijkt me ook leuk met restjes stof

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is niet zo heel moeilijk eigenlijk hoor ;)
      Met restjes stof heb ik ook al vaak gedaan. Vind het leuk om matchende accessoires te hebben bij mijn zelfgemaakte kleren.

      Verwijderen
  3. Leuke juwelen! Ik wil zelf ook al een tijdje zelf oorbellen maken, maar het is er nog niet van gekomen. Waar haal jij jouw materiaal?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :)
      Ik koop meestal online bij Dawanda. Heel veel keuze daar.

      Verwijderen
  4. Wow! Wat zijn deze leuk gemaakt zeg!je hebt er echt talent voor. Een etsy shop zou perfect zijn voor jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind vooral de kettingen met de afdelingen heel leuk gedaan. Mooi, zo'n grote collectie inderdaad! Ik ging ook naar de HP Expo en het sloeg eigenlijk een beetje tegen vond ik. Afin, ik heb me wel geamuseerd, maar had iets meer magie verwacht ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vond het ook fijn, maar was snel gedaan he? Hebben bijna langer buiten staan aanschuiven dan dat we binnen zijn geweest. Maar bon, HP-freak dat ik ben, vond ik het toch leuk en was het met veel Oeh, ah's en kijk daar ... :p Mijn zus werd er een beetje gek van ;)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten