De Rode Neuzen Tag


Afgelopen weekend deelde ik met jullie mijn project voor Rode Neuzen Dag. Het gaat me niet zo zeer om het inzamelen van geld, maar wel om awareness te creëren voor de problematiek. Insert de Rode Neuzen Tag! Een lijstje met vragen waarvan ik hoop dat hij door heel blogland zal gaan. Ik geef alvast het goede voorbeeld en deel hier mijn antwoorden.

Ik zet mijn Rode Neus op omdat ... ik het laatste jaar hebben mogen ervaren wat ik het is om onzichtbaar ziek te zijn. Inclusief alle bijhorende taboes. Ook toen ik jonger was, waren er ook periodes waarin ik het psychisch zwaar had. Maar al dat gedrag werd afgeschreven als pubergedrag.

Ik geef toe dat het een dunne lijn is: wat is nu normaal pubergedrag en wat niet? Daarom lijkt het me belangrijk dat professionals die met jongeren bezig zijn (leerkrachten, voetbaltrainers, dansleerkrachten, ...) hierover bijgeschoold worden. Want ik denk dat dat het grootste probleem is: te weinig kennis over de problematiek.

Afgelopen jaar heb ik me af en toe wel eens afgevraagd of ik zo diep had gegaan als er was ingegrepen toen ik jonger was. Had ik me dan op dezelfde manier verder ontwikkeld? Had het dan tot een burnout gekomen?

Op deze momenten ging ik over de streep ... goh, ik in tijdens het programma "Over de streep" vorig jaar verschillende keren mee over de streep. Ik kon het niet droog houden tijdens het programma. Ik vind het concept van "Challenge day" echt geweldig en het zou een geweldig initiatief zijn voor elke school.

Dit is hoe ik omga met moeilijke momenten ... in eerste instantie ga ik daar niet over praten. Ik ga me wat terug trekken en wil liever alleen zijn. Op zulke momenten ga ik extra mijn best doen om aandacht te besteden aan mijn kleine geluksbrengers zoals een warm bad, kleuren, lezen, ... Pas als ik alles voor mezelf op een rijtje heb kunnen zetten zal ik er met iemand over praten.

Deze persoon staat altijd voor mij klaar ... wel, ik heb het afgelopen jaar gemerkt dat er dat een heleboel zijn. Dus ik mag mezelf gelukkig prijzen. Het lief staat met stip op nummer 1 en ik merk dat hij ook meestal diegene is die ik om hulp zal vragen.
Een positieve gedachte om mee af te sluiten ... weet dat je niet alleen bent. Ook al voelt het soms zo. Je wordt gezien.
Ik ga het stokje aan niemand specifiek doorgeven, want ik hoop dat heel veel bloggers hem spontaan gaan invullen. Meedoen aan Bloggers voor Rode Neuzen Dag doe je zo:
 • Like de Facebookpagina.
 • Beantwoord de vraagjes uit deze tag op je eigen blog.
 • Stuur de link van het blogbericht door naar mij via een PB'tje op Facebook of via mail naar misspixiesblog@gmail.com & dan zorg ik ervoor dat jouw blogpost verschijnt op de Facebookpagina van Bloggers voor Rode Neuzen Dag.
De komende weken zal het thema nog aan bod komen hier op de blog door interviews, getuigenissen, ... Als jij hier deel wil van uitmaken (al dan niet anoniem), aarzel dan niet om me te contacteren.

Liefs,
Miss PixieReacties

 1. Mooi initiatief! Goed dat je er aandacht aan besteedt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi initiatief! Ik heb je stokje aangenomen, het resultaat kun je hier vinden: https://trijnewijn.wordpress.com/2016/10/08/de-rode-neuzen-dag/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi initiatief! Ga er nog eens over nadenken of ik de tag overneem...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten