Perfect?-blogchallenge 5 & 6Het zal jullie misschien zijn opgevallen dat het hier even stil is geweest. Het waren nogal hectische weken waarbij de energie ver te zoeken was. Meer daarover kan je lezen in de nieuwsbrief van vandaag. Het resultaat was dat challenge 5 niet zo vlot liep en er ook niet werd over geblogd. Dus vandaag een inhaalbeweging.
In week 5 ging het allemaal over productiviteit. Ik stelde een lijst op met 30 tips om productiever te zijn. Daar waren tips bij die ik zelf al toepas en die werden aangevuld met een uitgebreid Pinterest- en literatuuronderzoek. Je kan de lijst hier downloaden.

De week begon goed. Ik maakte een braindump, stelde prioriteiten en maakte een plan van aanpak voor de hele week. Verder ruimde ik mijn bureau en werktafel op zodat ik vlot kon werken zonder eerst altijd alles aan kant te moeten schuiven. En ik schreef nog 2 blogposts, een mailtje voor de challenge en plande alle social media in. 

Ik besloot net als haar en haar mijn smartphonegebruik te monitoren zodat ik kon achterhalen hoe dat invloed had op mijn productiviteit. Ik gebruikte daarvoor de app Quality time (gratis voor Android), zij gebruikten de gratis app Moment voor Ios. Laat ons zeggen dat het confronterend was. En ook dat ik een verslaving heb aan Instagram.


Helemaal klaar voor een topweek. Mijn lijf besloot er echter anders over en de rest van de week bestond uit dutjes, slapen en rusten. Niet zo productief dus. Maar wel broodnodig. De concentratie was ook weer ver te zoeken, dus wisselen met de leeschallenge zat er ook niet in. Conclusie: challenge failed!
Afgelopen week was het de voorlaatste challenge dus mocht het al wat relaxter. Het doel was om elke dag 15 minuten te lezen om zo te zorgen voor brainfood. Ik moet zeggen dat ik dat al een tijdje deed tijdens TMM, maar de laatste tijd komt het er niet steeds van om TMM te doen en dus werd er niet gelezen. Of toch geen boeken en magazines. 

Ik stelde mezelf nog een extra doel deze week. Ik mocht geen nieuw boek beginnen, maar moest en zou het boek "Nooit meer te druk" van Tony Crabbe uitlezen. Volgens Goodreads startte ik het boek op 12 september 2016. Na een 150 pagina's gaf ik het op om dan ergens midden april te herbeginnen na onder andere haar enthousiaste review. En het daarna nog eens op te geven. Al kan ik nu wel fier zeggen dat hij op enkele bladzijden na uitgelezen is.

Ik las elke dag, buiten woensdag. Toen gingen we met het werk op kampbezoek. Ik stond op om 5 uur 's ochtens om pas om 3 uur 's nachts terug thuis te zijn na een stadsspel en nachtspel. Ik had mijn e-reader wel mee voor in auto, maar er werd gebabbeld met de collega's en ook wat gedut. Ik haalde het donderdag wel in door 30 minuten te lezen.

Het deed deugd om elke dag weer tijd te maken voor lezen. Ik ben altijd echt een boekenwurm geweest en ook een snellezer. Enkele leuke feitjes: ik las de Da Vinci code uit op 1 avond en het 4e en 5e Harry Potterboek samen op 1 dag, ooit, lang geleden. 

Sinds de periode voor en van mijn burnout lukt dat dus jammer genoeg niet meer. De reden dat dit boek zo lang al aansleept is vooral omdat ik het inhoudelijk wel interessant vind, maar het niet zo vlot geschreven is. En ik doe niet mee aan boeken niet uitlezen :p

Conclusie van deze challenge? Geslaagd! Voelt mijn leven nu perfecter? Euhm, nog steeds niet echt. Maar heb er wel deugd van gehad om regelmatig te lezen. En ik ben vooral blij dat ik nu wel in een nieuw boek mag beginnen.

Hoe vaak lezen jullie? Welk boek zijn jullie momenteel aan het lezen? En ook: team e-reader of team een echt boek?

Op naar de laatste Perfect?-challenge!

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Team een echt boek hier! Ik lees momenteel Het vorige meisje van JP Delaney. Ik begin eindelijk terug wat op tempo te komen na een leesdipje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook zo'n boek liggen waar ik in lees en dan een hele tijd niet en dan weer even wel. Ik was ook aan het twijfelen om 'nooit meer te druk' te lezen maar het lijkt me zo'n klepper met veel tekst en vraag me af of het niet tegensteekt na een tijdje?
  Ik lees het eerste deel van Game of Thrones en ik herlees HP & the Chamber of Secrets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is inhoudelijk echt een interessant boek, maar ik heb orthopedagogie gestudeerd en de manier waarop het geschreven is doet me denken aan mijn studieboeken van toen.
   Ik ga ook herbeginnen met alle HP's, maar dit keer in het Engels ipv Nederlands.
   Afgelopen weekend het 1e seizoen van GOT gezien. Zijn de boeken aanraders?

   Verwijderen
  2. In het Engels zijn ze leuker, vind ik :)
   Ik zit nog maar aan pagina 167 en ik vind het wel spannend. In het begin is het een beetje moeilijk om te volgen.

   Verwijderen
  3. Ik heb de Game of Thrones boeken alle 5 al een paar keer gelezen in het Engels. Als ik een serie in het Engels zie, dan doet het gewoon raar om het boek in het Nederlands te lezen. Ik had wel de eerste serie gezien voor ik de boeken begon te lezen, dus dat moeilijk volgen viel daardoor wel mee.

   Verwijderen
 3. Team echt boek! Maar eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik geen ervaring heb met ereaders :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook eerder echt boek, maar voor op vakantie of onderweg is zo'n e-reader wel echt handig. Had het zelf nooit gekocht, maar kreeg hem cadeau. En nog steeds vree content mee :)

   Verwijderen
 4. Hoi Miss Pixie, ik heb het gevoel dat je hoge eisen stelt aan jezelf...misschien hoef je dat boek niet noodzakelijk uit te lezen als je er niet door geraakt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh, ik vind dat gewoon echt heel vervelend om een boek niet uit te lezen ;) Voelt zo niet juist :p

   Verwijderen
 5. Helemaal niet erg dat sommige challenges niet lukken, toch? Deze week las ik wel elke dag minstens een kwartier, en dat doe ik al jaren eigenlijk. Meestal boeken, maar soms ook tijdschriften (de Flow, de Libelle die ik van mama krijg, ...). Momenteel ben ik in 'Het geheim van mijn man' van Liane Moriarty bezig (een echt boek, geen e-boek deze keer). Iets luchtiger tussendoor :-). Een paar weken geleden las ik 'Nooit meer te druk' ook uit; bij mij ging het wel redelijk vlot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen inderdaad. Ik baal er gewoon een beetje van dat 2 challenges gefaald zijn omdat mijn lijf weer eens averechts deed. Ik baal gewoon dat mijn lijf iets anders wil dan mijn hoofd.
   Ik lees elke week de Dag Allemaal bij mijn meme, topliteratuur :p

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten