Perfect?-Blogchallenge 7: grattitude challengeAfgelopen week deden we de laatste uitdaging in de Perfect?-blogchallenge. Waar we in het begin heel wat extra's gingen doen en zo productief mogelijk waren, deden we het naar het einde toe wat rustiger aan. Afgelopen week ging het allemaal rond dankbaarheid.
Ik blog er regelmatig wel eens over: kleine gelukjes en dingen om dankbaar voor te zijn. Ik doe dat al sinds het begin van deze blog, maar sinds mijn burnout ben ik daar wel bewuster mee bezig. Al van bij mijn eerste BuJo noteer ik dagelijks enkele kleine gelukjes. En in mijn piekerdagboek (meer daarover volgt nog) vul ik dagelijks mijn 3 geluksvragen in (ook daarover later nog meer).

Het was vorige week een beetje een rollercoaster. Eentje met goed en slecht nieuws, met afscheid en met plezier en vooral eentje met veel om dankbaar voor te zijn.


 • Zoals onverwacht een terrasje doen met mijn zus en daarna samen boodschappen doen.
 • Of zoals uit gaan eten met de band van mijn lief en terwijl de mannen aan het optreden waren samen met de vrouwen zonnige terrasjes doen in Brugge.
 • En een al even zonnig terras doen met de collega's om jammer genoeg afscheid te nemen van eentje.
 • Voor korte wachtrijen in Bellewaerde en te mogen blijven zitten voor een tweede rondje (al vond ik dat laatste niet altijd even fijn). • Voor een nostalgische trip down memory lane toen ik de zolder van mijn grootouders hielp opruimen. Van Samson en Gert krantjes tot Joepies tot mijn studieboeken (inclusies volgetekende mappen) passeerden de revue. Ik kon mijn Barbies en Baby Born redden en momenteel ziet mijn living er uit als een speelgoedwinkel.
 • Voor een #teambridereünie en een brunch om U tegen te zeggen. En het feit dat we ons lesje nog niet leerden en eten voorzagen voor een heel leger. • Voor het lief die supertevreden was met zijn verjaardagscadeau's terwijl ze allesbehalve origineel of spectaculair waren.
Er was nog veel meer om dankbaar over te zijn deze week, maar dit waren wel de hoogtepunten. Waar was jij deze week dankbaar voor? Wat was jouw grootste kleine gelukje?

Zoals ik al zei was dit de laatste echte challenge. Volgende week schrijven we nog 1 post over de challenge in het algemeen. En over of we nu het perfecte leven hebben? ;)

Én er is een extraatje deze week! Voor iedereen die wil, geen verplichtingen. Onder het motto #f*ckfake gaan we deze week elke dag een #notsoperfectconfession delen op onze blog, Instagram, Facebook, ... of in de de besloten Facebookgroep van deze challenge. Want achter al die Pinterest-waardige perfecte Instagram-foto's of Facebookposts gaat in realiteit toch ook veel chaos schuil ;)

Liefs,
Miss PixieReacties

 1. deze vind ik een heel leuke challenge. Vorige week (ok het was eigenlijk net iets meer dan een week geleden maar dat telt nog net hoop ik ;-) ) was ik vooral heel dankbaar voor een leuk weekendje rode kruis, mensen helpen en tegelijk een leuke sfeer meer moet dat niet zijn om een weekje verlof te starten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het een leuke uitdaging en denk er zelfs over om er een vaste rubriek op mijn blog van te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb je mooi gezegd! De onverwachte momenten zijn inderdaad soms de mooiste!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie geluksmomentjes, leuk om ze overal te lezen! Hopelijk komt er nog eens zo'n challenge dan doe ik zeker mee!

  Mijn gelukjes: stilte omdat de buurvrouw met blaffende hond op reis was, genieten van de boerenbuiten in de westhoek, lezen, vakantie, mijn honden die spelen,...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kleine gelukjes: spontane knuffel van mijn twee zoontjes, kindergrapjes die eigenlijk geen echte grapjes zijn, kinderen die plat liggen van het lachen als jij dan een écht mopje vertelt, mijn kopje thee op deze miracle morning ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een superleuk initiatief due challenge. Ik post maandelijks mijn kleine gelukjes en dat doet me wel beseffen dat ik wat vaker gewoon rond me moet kijken. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten