As we speak #1

Zeventien dagen. Dat is exact hoelang het geleden is dat er hier nog een blogpost verscheen. Ik zette er deze maand bewust even de rem op: geen workshops, geen markten, geen moetjes wat betreft bloggen en social media. Het was in combinatie met een nieuwe voltijdse job gewoon even te veel en ik moest tijd nemen voor mezelf om terug een evenwicht te vinden. Maar het leek me tijd voor een update en een stand van zaken, dus van daar: As we speak ;) • Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door een aanval van netelroos. Dat is uitslag over het hele lichaam als gevolg van een allergische reactie. En dat jeukt en dat brandt en ziet er niet uit. Dus no work for me today, maar wel bed/zetel en vooral uit de zon blijven. Ik wou me toch iets nuttiger doen dan 8 afleveringen van "90 days to wed" kijken dus vandaar deze blogpost.

 • Ik weet niet wat de netelroos heeft veroorzaakt. Het is al de tweede keer deze maand, daarvoor heb ik dit nooit gehad. Dus ik ga er een tracker voor maken in mijn bullet journal om het te kunnen bijhouden. Tips en ideeën zijn welkom.

 • Ik begin na bijna 2 maanden mijn draai te vinden in mijn nieuwe job als digital content producer. Kort gezegd hou ik me bezig met maken van originele, leuke content voor de digitale kanalen (social media, blog, website, ...) van het bedrijf waarvoor ik werk. Heel leuk en creatief, maar er kom ook heel wat geregel en getelefoneer aan te pas. Een job met veel afwisseling en wie me een beetje kent weet dat ik dat echt wel nodig heb.

 • Ik leerde ook al heel wat bij de afgelopen 2 maand. Zoals dat de drankautomaat op ons verdiep geen geld teruggeeft en dat er in Brussel-Zuid wél een Starbucks is (dankjewel Nuniya). Maar ook nuttige zaken over Facebook Business Manager en Adobe. 

 • Mijn Fitbit is blij! Ik zet gemiddeld 6500 stappen per dag, afhankelijk van hoe ver ik geparkeerd sta 's ochtends :p Als ik onder de middag buiten ga dan haal ik meestal wel de 8000. Ik denk dat het voor een bureaujob nog best ok is? Iets minder blij waren mijn Fitbit en ikzelf toen Dobby de kabel om op te laden in twee beet. Ondertussen is mijn nieuwe lader aangekomen en kunnen we terug verder.

 • De weegschaal toonde me de balans van de laatste maanden: + 1,5 kg. Echt verbaasd was ik niet. Met alles wat er gaande was van solliciteren, werken, bijberoep en meer koos ik vaak voor makkelijk eten (je wilt niet weten hoe veel lasagne's en macaroni's van de Aldi hier de revue zijn gepasseerd). Ik had geen energie en voelde me niet goed in mijn vel. Intussen terug bezig met 5:2 en het gaat terug de goede kant uit: meer energie en minder zin in zoet en vettigheid. Al zijn die vastendagen wel lastiger op dagen waarop ik al om 5 uur uit de veren ben. Dan eet ik in de late namiddag wat fruit of een rijstwafel.
 • Na 3 jaar kocht ik eindelijk leuke meubels voor het terras :) Een houten bank met bijpassend tafeltje uit de Action. Ik had die vorig jaar al op het oog, maar toen was het uitverkocht. De houten bank leerde me ook nog eens wat een slechte klusser ik ben. Wie me volgt op Instagram kreeg het hele relaas al te zien. Ik kreeg ze langs geen kanten in elkaar en verloor het bijgeleverd schroevendraaiertje tussen de planken van het terras. Gelukkig was er het lief die alles oploste zodat we toch buiten konden eten.

 • Ik ging naar de Star Wars Identities exhibition (voor mijn werk) en vond het geweldig :) Je bent een nerd of je bent het niet.

 • De band waarin mijn lief speelt, Lobstar, nam deel aan het Emergenza-festival en won vlotjes de voorronde. Afgelopen weekend speelden ze in de halve finale en werden ze met meer dan 111 stemmen winnaar van alle halve finales. Op 30 juni staan ze in de Botanique voor de Belgische finale. Ik ben zo ontzettend fier dat ik er geen woorden voor heb!    
      
 • Ik word te oud om uit te gaan :p We bouwden een feestje na de overwinning van Lobstar en ik heb het enkele dagen gevoeld. Het laat gaan slapen he, want alcohol dat drink ik bijna nooit. De week ervoor deed ik op café 2 uur over een Somersby en was ik keimottig. Ook mottig van tot 2u op café te zitten. Echt erg :p
 • Ik mocht een vriendin helpen met het maken van haar doopsuiker. Ik vond het een echte eer en kan niet wachten tot het kleine wondertje geboren is! Zodat ik het kan plat knuffelen en jullie het doopsuiker kan tonen ;)

 • Ik kreeg van die vriendin een orchidee cadeau. Ik, degene met allesbehalve groene vingers die er in slaagt om cactussen te laten sterven. Hopen dat het goed komt. Alle orchidee-tips zijn bij deze welkom!


 • We zitten momenteel met 2 zwangere dames in ons groepje van studievrienden (hoera!) en ook mijn nichtje is zwanger. Ik vind dat allemaal zot spannend en heb ik mijn hoofd al heel wat bijeen genaaid voor die prutskes. Nu nog uitvoeren.

 • Ik gaf mijn zus een ticket naar Disneyland Parijs en intussen besloten we om volgende week in het verlengde weekend te gaan. Superveeeeeel zin in!
Verder gebeurde er niet veel spannends. Ik ben vooral aan het werk en daarna aan het recupereren van het werk. Stilaan voel ik dat ik er aan gewend raak en dat er opening is voor andere dingen. Laat ons hopen dat ik voor de blog terug vertrokken ben voor wat regelmatigheid :)
Jullie nog wat spannends meegemaakt de laatste weken?

Lief,
Miss Pixie

Reacties

 1. Leuk dat je deze rubriek ook hebt geïntroduceerd! Je nieuwe job klinkt heel boeiend. Hopelijk vind je de komende weken/maanden weer wat tijd om met je vele hobbies bezig te zijn.
  Hier is het ook vooral werken, maar ik probeer wat in de tuin bezig te zijn en dat is wel heel erg ontspannend vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik postte eerder deze week ook een as we speak :)
  Facebook business manager, vind je dat een meerwaarde? Beheer je dan meerdere pagina's?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Elk nadeel heeft een voordeel,hé!Hopelijk ben je van je netelroos af en kan je weer de buiten in.Ik hoop je snel weer te lezen maar volg je gevoel erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De orchidee niet in de felle zon zetten, en water geven door de plant eventjes in lauw water te zetten, en daarna te laten uitlekken - dus geen water van boven gieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook twee keer netelroos gehad zonder dat de reden gevonden werd, gelukkig de tweede keer minder erg en met bijna 8 jaar tussen. De eerste keer was toen ik voor het eerst bij Peter zijn grootouders op bezoek ging gaan, van een eerste indruk gesproken 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai, aan 6.500 gemiddeld kom ik zeker niet met mijn bureaujob, dus denk dat je daar inderdaad best tevreden mee mag zijn. :-) En wat vervelend van die netelroos, hopelijk vind je snel de oorzaak en ben je gauw helemaal genezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hou echt van orchideën. Jammer genoeg heb ik er onlangs één moeten wegdoen omdat hij (geen flauw idee hoe) een schimmelinfectie had opgelopen. Mijn andere orchidee is al enkele maanden bezig aan een extreem trage striptease-show. Er zitten negen bloemen op de takken maar die zitten er al sinds eind december en ze zijn nog steeds niet open gegaan. Hopelijk gaat dat binnenkort wél een keer gebeuren.

  Naar de Star Wars Identities Exhibition hoop ik ook nog een keer te gaan. Vrijdag ga ik echter voor het eerst naar de Harry Potter tour van Warner Bros in Londen én daar kijk ik nog veel meer naar uit. Ik heb er echt zo'n zin in om door Diagon Alley te slenteren.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten