Lezersvraag: Wat doe jij nu eigenlijk voor werk?

De meest gestelde vraag die ik de laatste maanden heb gekregen is "Wat doe jij nu precies voor werk"? Dus ik besloot dat het eens tijd werd om die te beantwoorden. Kort gezegd ben ik digital content creator voor een groot Belgisch bedrijf (wie mij volgt op IG zal wel doorhebben welk bedrijf). Dit wil zeggen dat ik deel uitmaak van het digitale marketingteam en wellicht een van de meest gevarieerde jobs binnen het bedrijf heb waarbij flexibiliteit met een hoofdletter F voorop staat.

Ik verzorg alle Nederlandstalige content en ik heb een heel bedreven collega die dat voor het Frans doet. Soms schrijf ik en vertaalt zij, soms omgekeerd. Mijn Frans is er in ieder geval al serieus op vooruit gegaan. Binnenkort (heel binnenkort hoop ik) komt er nog een 3e collega ons vervoegen en gaat onze taak nog wat uitbreiden. 

We maken content voor sociale media, vooral Facebook en Twitter voorlopig, en voor de website. Content mag je heel breed nemen: Facebook ad campagnes, blogposts (schrijven, vertalen, redigeren), videos (van planning tot scenario tot filmen en monteren), vlogs (idem), gamification, IG-stories, Facebook Lives (not my favorite :p), ...
Dus ja, dat wil zeggen dat je de ene dag doorbrengt bij de Smurfen, je de volgende op weg bent naar Graspop en met wat tegenslag je de dag er na 2 uur in de gietende regen staat te filmen. Of je de enige bent die klein genoeg is om een helm met 360° camera op haar hoofd te zetten en je tot nieuwe scream queen wordt gepromoveerd voor de Halloween campagne. Zoals ik al zei: gevarieerd ;)
Oorspronkelijk ben ik er gaan solliciteren als copywriter, maar ik kreeg deze job in de plaats aangeboden. En daar ben ik zeer blij om. Ik hou van de afwisseling die ik heb. En pas op, net als bij elke job is het niet altijd enkel fun. Er zijn vaak veel campagnes tegelijk waardoor we niet weten wat eerst te doen, er is steeds tonnen papierwerk (budgetten, rapporten, presentaties, ...), meetings met allerlei interne en externe partners, last-minute in het weekend moeten werken, ...
Het is een meer dan voltijdse job en dat is te merken aan alles wat met mijn bijberoep te maken heeft (maar dat is voer voor een heel andere blogpost die nog volgt). Maar toch heb ik er nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben zeer blij dat ze iemand met relatief weinig ervaring de kans, maar enorm veel enthousiasme de kans hebben gegeven om deze job in te vullen. Ik leerde er al enorm veel, o.a. werken met Adobe Premiere, en ben zo dankbaar dat ik kan zeggen dat ik van mijn hobby en passie mijn beroep heb kunnen maken.

Ziezo, ik hoop dat jullie vragen hiermee beantwoord zijn :) Zijn er zo nog dingen die jullie graag willen weten? Aarzel dan zeker niet om een reactie na te laten.

Liefs,
Miss Pixie

P.S. : De winnaar van het boek "De bullet journal methode" is ... Fieke :) Stuur je me een mailtje naar misspixiesblog@gmail.com?


Reacties

 1. Lijkt me inderdaad een interessante werkgever 😉 Fijn om te horen ook dat ze kansen geven aan mensen met weinig ervaring, wat in de marletingsector niet altijd evident is. Laat ik hun aanbod nog maar wat in de gaten houden en op een mooie dag misschien zelf de sprong wagen. Je blogpost werkt in elk geval erg aanstekelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo fijn dat ze je een andere job aangeboden hebben dan degene waar je voor solliciteerde. Klinkt als op je lijf geschreven! Ook al is het hard en veel werken, als je je job graag doet heb je dat ervoor over.
  En whaaaaat, ik heb het boek gewonnen! Suuuuperleuk, dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me een ongelooflijk boeiende job te zijn. En wat fijn zeg dat ze kansen geven aan mensen met wat minder ervaring en jou zelfs een andere job hebben aangeboden! Ik hou hun aanbod eens in de gaten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit lijkt me inderdaad een toffe en leerrijke job!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten