Review: Mijn bullet journal "maak je eigen trackers", stempels en Fernweh travel notebook van Mus Creatief

Mus Creatief blijft de leukste spullen ontwikkelen voor je bullet journal. Het is echt zo een groot verschil met toen ik begon met bullet journalen en zelfs met toen ik begon met workshops geven. Toen moest ik aan iedereen uitleggen wat dotted grid papier was en waar je dat online kon kopen. Want de meeste winkels hadden dat niet net als de meeste leuke planner-goodies. Mus Creatief bracht daar verandering in en ik ben blij weer enkele van hun nieuwste items voor jullie te mogen reviewen. Mijn bullet journal: maak je eigen trackers.

In dit boek duikt Michelle Tieman van Gerokreativ in de wondere wereld van trackers maken in je bullet journal. In het 1e deel van het boek verdiept ze zich in moodjournals en moodtrackers, daarna gaat ze verder met habit trackers om dan te eindigen met alle andere mogelijke soorten trackers.

Leuk is dat het boek per soort tracker een woordje uitleg bevat over wat het is en er daarna stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij zelf zo een tracker kan maken. Achteraan staan ook een heleboel voorbeelden die je gewoon kan over tekenen in jouw journal.

Ook al ligt er een focus op het esthetische, Michelle is niets voor niets ontwerper, toch is er een evenwicht gevonden tussen het mooie en het nuttige. Wat ik echt wel een pluspunt vind.

Mooi, interessant boek waar ik zeker nog inspiratie ga uithalen.

Score: 8/10


Mijn bullet journal stempelsToen ik net begon met bullet journalen gebruikte ik veel stempels. Maar met de tijd verminderde dat en ik miste de hele hype van de clear stamps. Dus ik was wel heel benieuwd naar het setje van Mus Creatief. Voor mij bevat de set alles wat je nodig hebt: inkt, een stempelkussen en een heleboel stempels die gericht zijn op plannen en een deel dat eerder decoratief is. 

Het voordeel van die clear stamps voor mij is dat ze veel minder plaats innemen om op te bergen dan klassieke stempels. De set doet me in ieder geval al meer zin krijgen om opnieuw stempels te gaan gebruiken in mijn bujo.

Het enige nadeel dat ik kan vinden is dat er niet meer stempels in de set zitten. Dus wat mij betreft mag er zeker een 2e versie volgen :)

Fernweh travel notebook


Travel notebooks winnen ook aan populariteit binnen de bujo-community. Het systeem waarbij je verschillende inserts kan gebruiken en makkelijk kan wisselen, is ideaal voor mensen die niet steeds lange termijn lijstjes en spreads willen migreren. Ik zelf gebruikte het systeem ook gedurende enkele maanden in mijn zelfgemaakte a5 TN in kurkleer.

Waar ik koos om er eentje in A5 te maken omdat ik dat makkelijk vond voor het dagelijkse gebruik, zijn de fernweh travel notebooks in b6 formaat, wat ze iets handiger maakt om mee te nemen. Binnenin is er ruimte voor 4 inserts. Het travel notebook wordt geleverd met 4 inserts: 1 met lijntjes, 1 met dotted grid en 2 met blanco pagina's. Dat laatste is voor mij pure horror, want ik kan niet recht schrijven en die ga ik dus vervangen door andere inserts.


De kaft en de elastieken zijn stevig, want wel nodig is als je op reis gaat en het boekje overal met je meeneemt. Het is beschikbaar in verschillende kleuren en ik ben echt verliefd op het mooie groen van de mijne. 

Ik ben nog altijd echt fan van het 1 boek voor alles-principe, maar deze travel notebook ga ik ook wel echt gebruiken voor wat hij bedoeld is: om te reizen. Eind dit jaar gaan we een lange, grote reis maken en het lijkt me wel fijn om die herinneringen apart te bundelen i.p.v. in mijn gewone bujo. Dus ik ga hem nog enkele maandjes op kant leggen.


Iemand van jullie die bovenstaande items in zijn collectie heeft? Wat zijn jullie bevindingen?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

Populaire berichten