Perfect?-blogchallenge 1: mini-MinsgameDe eerste week van de Perfect?-blogchallenge zit er op! Het was echt leuk op om Instagram en de besloten Facebookgroep te zien hoe iedereen er mee aan de slag ging, op zijn eigen manier. Dat laatste vind ik wel echt belangrijk, want ik wil vooral dat dit leuke challenge is waar de deelnemers geen gevoel van moeten hebben. Maarreuh, wat deden we nu exact deze week?
Wel, we speelden een mini-Minsgame. Een watte? De Mins-game is een challenge om te ontspullen en minimaliseren die is bedacht door the Minimalists. Dat zijn 2 Amerikaanse mannen die hun goedbetaalde corporate jobs vaarwel zeiden om zo een betekenisvol leven te leiden. Hun manier om dat te bereiken? Minimaliseren.

Deze uitleg is heel kort door de bocht, maar voor wie meer wil weten, kan hier gaan kijken en lezen:
Zij bedachten op hun blog een challenge om te ontspullen en ze noemden die de #minsgame. De bedoeling is om op de eerste dag 1 item weg te doen, op de tweede 2, ... tot op dag 30 waar je 30 items wegdoet. Je kan de spullen weggeven, naar de kringloop brengen, weggooien, ... Wij deden deze challenge 1 week (oftewel 7 dagen) dus vandaar de mini-Minsgame. Hun blogpost er over kan je hier lezen.

Vorig jaar deed ik al eens grote kuis nadat ik de boeken van Marie Kondo las. Ik had het nog nooit zo makkelijk om spullen los te laten. Sindsdien ga ik ook veel bewuster om met spullen kopen. Maar toch slopen er hier terug items binnen die ik eigenlijk niet nodig heb. Dus die gingen deze week de deur uit.

Dag 1


Een oud Trivial Pursuit spel uit 1988 dat ik eens kocht in de kringloopwinkel. De vragen waren vrij moeilijk omdat ze niet meer echt relevant waren. 

Dag 2

Een grote zak boeken en een grote zak met, tjah prullen eigenlijk, die er al stonden sinds de KonMari opruimmarathon. Oops! En nog eens oops, want ik ging naar de Action en kocht daar een hele hoop spullen uit de knutselafdeling. Maar de zakken die ik wegdeed waren écht wel goed gevuld.

Dag 3

Ik had nog 2 zakjes met kleren die hier al een tijdje lagen om naar de H&M te brengen. Als je daar kledij binnenbrengt krijg je een kortingsbon in ruil. Keihandig! Ik gebruik die dan voor nuttige basics of ondergoed te kopen. Het is niet de bedoeling om de spullen die je wegdoet te vervangen door nieuwe he, zo werkt minimaliseren niet ;) Verder deed ik een tajine die ik ooit cadeau kreeg naar de kringloop.

Dag 4Ik had een keilange werkdag (hoofdberoep en daarna nog een meeting voor het bijberoep) waardoor ik de 4 items uitstelde naar dag 5. Uiteindelijk gooide ik een stuk van mijn kapotte blender in de container en gingen er 3 koffiekopjes naar de kringloop.

Dag 5Ik gooide een magazine dat ik ergens bijkreeg en ooit eens ging lezen (maar al een jaar rondslingerde) bij het oud papier & 2 versleten placemats in de vuilbak. Een lamp en kaarsenhoudertje gingen naar de kringloop.

Dag 6Tot nu ging het vrij goed, maar nu moest ik toch echt beginnen nadenken wat ik zou wegdoen. Ik trok door mijn slaapkamer/zolder (een van mijn ingebouwde kasten in de slaapkamer is voor mijn kerstboom enzo, dus die kast noem ik de zolder :p) en vond daar nog enkele items voor de kringloop: een knuffelbeer, 3 kettingen die ik nooit draag & een canvas dat ik eens cadeau kreeg met een swap maar ondertussen op "zolder" was beland. Item 6 was een glas waarvan ik nog maar 1 exemplaar had, maar ik brak het voor ik het in de kringloopdoos zette, dus dat gooide ik dan weg.

Dag 7

Vandaag maakte ik de koelkast leeg. En dat was echt eens nodig blijkbaar :p Ik vond een mooie verzameling potjes (confituur, sauzen, currypasta, ...) met nog maar een bodempje in of die al eventjes over datum waren. Oopsie. Allemaal weg er mee! Ik was zo enthousiast dat ik vergat een foto te nemen.

Voila, eerste challenge geslaagd. Voel ik me nu gelukkiger? Of heb ik, zoals de Minimalists het zeggen, nu een betekenisvol leven? Goh, nog niet per se. Vooral een meer opgeruimd leven. En ik ben gemotiveerd om tot dag 30 door te doen met de Minsgame!

Hoe ging het bij jullie, de andere deelnemers aan deze challenge? Een goede start gemaakt? Of bleek minimaliseren niet zo jullie ding?

Zin gekregen om mee te doen? Neem dan HIER een kijkje voor alle info. Morgen start challenge 2 & gaan we een week lang elke dag yoga doen. Eens benieuwd of dat ons dichter bij een perfect leven brengt ;)


Liefs,
Miss Pixie                                          

Reacties

 1. Na het lezen bij Jongens toch die mee doet ging ik door de kasten en laden van mijn badkamer en keuken 😉 Verschillende items gingen de vuilnisbak in. Ook 2 jassen liggen klaar om naar de container te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. deze uitdaging is nog iets voor mij, ik wou dat deze zomer ook wel doen, yoga daarentegen heb ik nog geprobeerd maar dat lukte mij niet zo goed, mijn denk knopje gaat niet zo gemakkelijk uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook goed opgeruimd! Die tip van de H&M ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een nuttige challenge! Ik ruim niet graag op, maar op die manier zou het mij misschien nog wel lukken. :-)
  Ik ben net begonnen met yoga (en schreef er ook al over op mijn blog) en ik ben fan, maar ik volg eigenlijk liefst lessen dus dat lukt niet zo goed dagelijks ... Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet hier dringend ook eens kritisch door de kasten gaan. Vooral mijn kleerkast staat al maanden op het programma. Vermoedelijk gaat dit meer dan 28 stuks opleveren, vooral met al die kousen er bij ;-)
  Maar dit zal voor binnen een dikke week zijn, want over een klein uurtje vertrek ik op reis! Jeij :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben hier op de sukkel met de commentaren. 'k Wou gewoon even meegeven dat het een fijne eerste challenge was, bij momenten wel confronterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben er zelf ook mee bezig. Ik merk dat ik er veel meer rust in mijn hoofd door krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vond het leuk om te doen maar vind het vervelend dat je elke dag een bepaald aantal items 'moet' wegdoen. Ik doe het liever op mijn eigen tempo en meerdere items ineens.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit lijkt me een nuttige uitdaging! Pas als je verplicht wordt na te denken over wat er allemaal weg kan, besef je hoeveel rommel je eigenlijk bewaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier zijn het vooral boeken geworden.
  En de mensen die mij kennen weten dat boeken voor mij heilig zijn, dus al een hele prestatie dat er zeker een stuk of 15 weg zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zelf blijf ik het moeilijk vinden om iets weg te gooien. Die documentaire op Netflix ga ik zeker eens bekijken en daarna ga ik eens bekijken met wat ik kan beginnen. Wel mooie spulletjes die je weggedaan hebt. Die lamp zou ik wel willen tegenkomen in de kringloopwinkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb hier eerder nog nooit over gehoord, maar het is ook echt een challenge waar ik aan mee zou moeten doen. Heb zoveel "troep" rond liggen, maar wil ze maar niet wegdoen haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten