Mijn favoriete bullet journal supplies voor onder de kerstboom

Vorig jaar deelde ik al mijn cadeautips voor bullet journal junkies en andere stationary addicts. Maar vermits er sindsdien heel wat veranderd in BuJo-land en er heel wat nieuwe goodies op de markt zijn, leek het me wel leuk om opnieuw enkele cadeautips te delen. Dus speciaal voor jullie vandaag op de blog: mijn favoriete bullet journal supplies voor onder de kerstboom.Een handleiding om te kunnen starten

Heel wat mensen willen graag een bullet journal starten, maar weten niet hoe er aan te beginnen. Hoewel er eindeloos veel informatie te vinden is online, is het toch wel fijn om alles verzameld te hebben in 1 boek dat je kan raadplegen wanneer je het eventjes niet meer weet. Deze leuke handleidingen zijn er o.a. allemaal op de markt:

Ik las allevier de handleidingen en schreef er reviews over voor wie graag wat meer achtergrond heeft. Je kan ze hier allemaal terugvinden, maar je gaat wel eventjes moeten scrollen.
Een leuk notitieboek

Een bullet journal start met een goed schrift. Ik gaf onlangs op de blog al enkele tips om mee rekening te houden wanneer je een nieuw notitieboek kiest. De klassiekers van Moleskine en Leuchtturm 1917 blijven goed scoren onder bullet journal junkies, maar ze hebben wel al serieuze concurrentie gekregen. 
Zo zijn er de iets budgetvriendelijkere Mijn bullet journal-schriften van Mus. Mét leuke kaften en dotted grid papier. Je hebt ze in gewoon a5 formaat en liggend a5 formaat. Binnenkort brengen ze ook een kleiner formaat op de markt. Verder zag ik ook de bullet journal van Inspirerend leven al een aantal keer passeren op social media.

Ook Traveler Notebooks doen het goed als bullet journal. In mijn webshop verkoop ik a5-exemplaren in kurkleer en op bestelling maak ik ze in elk formaat dat je maar kan denken. (Een beetje reclame voor mezelf, af en toe mag dat wel eens he?)Een beetje kleur

Toen ik in juli startte in mijn Lecuhtturm ging ik  het simpel, zwart en minimalistisch houden. Dat heeft ongeveer 1 maand geduurd. Ik ben nu eenmaal fan van wat kleur in mijn bullet journal. Waar ik vorig jaar vooral gebruik maakte van fineliners en (pastel) markers, ben ik nu echt grote fan geworden van brushpens. Niet om mee te handletteren (want daar ben ik geen held in), maar wel om mee te kleuren of te gebruiken in mijn trackers. 

Je hebt zo ontzettend veel kleuren in brushpens, mijn absolute favorieten zijn trouwens die van Tombow, en dan dat maakt ze zo fijn om te gebruiken. Ik moet zelfs toegeven dat ik amper nog gewone markers gebruik, maar vaker naar mijn brushpens grijp. Een vriendin van mij heeft de ecoline brushpens en die zijn ook geweldig mooi! Ze zijn ietsje dikker dan de Tombows en daardoor vooral fijn om mooie achtergronden te maken.
Versieringen

Zoals ik al zei, was dat minimalistisch bullet journalen niet zo mijn ding. Ik hou van kleurtjes en van creatief prutsen. En samen met mij heel wat andere bullet journal junkies. Je kan hen heel blij maken met washitape, stickers, stempels, ... Mijn favoriete winkels om die in te slaan zijn Action, Hema, Kruidvat, Zeeman en Wibra. 

De ultieme cadeautip echter voor creatieve paperlovers is de special van Flow Magazine: Flow book for paper lovers. Met keiveel goodies die je kan gebruiken voor je planner op te leuken. Daar scoor je gegarandeerd goeie punten mee.

Wat zou jij graag onder je kerstboom hebben liggen?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

Populaire berichten