How I bullet journal: setup bullet journal 2018.2Setup bullet journal 2018.2


Eind juni was mijn Mus bullet journal zo goed als vol. De laatste blaadjes gebruikte ik om het te evalueren en mijn volgende setup te plannen. Want ook al is dit schrift nummer 11 (O M G) ik blijf sleutelen aan het systeem. En dat is ook het fijne er aan :)

Een van mijn doelen voor 2018 is om te minimaliseren (ik ben er nog niet helemaal :p) en daarom mocht ik absoluut geen nieuw schrift kopen. (Ondertussen faalde ik, want ik kocht voor mijn werk een nieuwe dotted Atoma, oops.) Ik haalde mijn stash notebooks uit de kast en vroeg mijn Instagram-volgers om hulp in mijn Instagram Stories. En ik volgde de meest binnengekomen keuze:


Mus Creatief - Mijn bullet journal botanical€12,50

Opnieuw een Mus! Dit keer eentje met botanical print waar ik helemaal verliefd op ben! Voor mijn setup maakte ik dan ook gebruik van materiaal dat hier perfect bij paste:

Ik deed een paar aanpassingen aan mijn standaard setup. Zo maakt ik mijn future log dit keer verticaal ipv horizontaal en ik denk dat dit een blijver zal zijn. Het is overzichtelijker. Ik voegde ook al de future log voor 2019 toe omdat er langzaam maar zeker  al afspraken voor volgend jaar beginnen binnen te lopen.Voor mijn Level 10 life was ik het tekenen van de cirkel beu - en de voorgedrukte cirkel cirkel scheurde ik er uit omdat die niet op de juiste plek stond voor mijn setup - en koos ik voor simpele balkjes die ik kleur met een Stabilo pastel marker. 

Mijn lievelingspagina is die met mijn 2018 bookchallenge. Simpel, maar goed geslaagd. Nu enkel nog wat meer lezen. (Bij deze: mijn e-reader is stuk. Dus tips voor een e-reader zijn welkom vermits wij nog op vakantie moeten vertrekken en we enkel met handbagage reizen. Geen plek voor veel boeken dus.)
Een nieuwe spread die ik toevoegde was een selfcare spread. Ik baseerde de pagina op een pagina die ik tijden mijn burnout maakte in mijn piekerschriftje. Een kolom met "rode vlaggetje", dingen waaraan ik merk dat het niet goed gaat met mij. Een kolom met dingen waaraan ik merk dat het wel goed gaat met mij en dan nog een kolom met dingen die ik kan doen om uit de rode vlaggetje te komen. Hij was nodig, die spread. Maar daar vertel ik een andere keer wel nog meer over.
Juli, dat is voor mij Harry Potter maand! Want 31/07 is Mr. Potter zijn verjaardag. Ik verwerkte het thema in mijn monthly setup maar op een heel simpele manier:
 • een quote om de maand te starten
 • gebruik van blauw en goud als accentkleuren (Ravenclaw and proud!)
 • stickers die ik kocht bij Lemon Design Studio van een kat met een housescarf en een tovenaarshoedje
Deze maand gebruikte ik geen trackers. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste maanden de energie niet meer had om die in te vullen en ik er tegen op zag. En dat kan niet de bedoeling zijn. Een bullet journal is een hulp en moet je tijd besparen, niet meer werk geven. Dus voorlopig eventjes geen trackers.

Wanneer startte jij jouw laatste bullet journal? Waar haal jij inspiratie voor je setup?
Wil je graag een blik werpen op mijn volledige setup? Ga dan snel naar mijn Instagram, want ik postte mijn 1e IG TV video waarin ik een woordje uitleg geef over mijn bullet journal.

Wil jij graag het nieuwe schooljaar iets georganiseerder inzetten? Dan is een bullet journal misschien wel te oplossing! Weet je niet hoe er aan te beginnen? Schrijf dan in voor een van de volgende bullet journal workshops:
 • 25/08 bij AmuseersEls in Bazel (amuseersels@gmail.com.)
 • 29/08 bij The Sewing Loft (thesewingloft.be)
 • 29/09 bij Bibliotheek Ninove
Liefs,
Miss Pixie


Reacties

 1. Zo'n mooi boekje! Ik ben vol goeie moed begonnen, maar het is stil gevallen. Ik moet er dringend weer mee beginnen, want het schept echt rust.
  En hier ook een Ravenclaw! Ik heb vorige week eindelijk eens een test gedaan, omdat ik er echt benieuwd naar was!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn tip: keep it simple! Dan is er niets aan vol te houden, maar is het gewoon een fijn hulpmiddel ;)
   En oh wat fijn, een mede-Ravenclaw ��

   Verwijderen
 2. Ik ben al een aantal keer begonnen maar telkens weer gestopt. Ik heb niet zoveel te plannen :) maar ik moet zeggen dat het wel gemakkelijk is om alles op 1 plaats te bewaren. Misschien geef ik het nog eens een kans. Alle tips zijn welkom :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sharon. Mijn grootste tip is: keep it simple! Maak geen lijstjes om lijstjes te maken. Heb je niet veel te plannen dan maak je mss beter weeklies ipv dailies.

   Verwijderen
 3. Die future log verticaal doen is eigenlijk ge-ni-aal! Het filmpje was trouwens ook keileuk :) De rode-vlaggetjes-spread ga ik ook eens maken...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten