DIY Xmas-challenge

Sinds ik leerde naaien en daarna pinterest ontdekte, ben ik helemaal in de ban van alles wat DIY is! En van daar stelde ik mezelf een uitdaging tijdens deze kerstperiode: alle cadeautjes onder de boom zullen zelfgemaakt zijn! Ik raad de mensen die een cadeautje onder de boom verwachten van mij dan ook aan om de posts rond de 'DIY Xmas-challenge' niet te lezen!

Maar wat is nu een DIY-cadeau? Na heel wat onderzoek en gerepin, kwam ik tot de conclusie dat er twee soorten DIY-cadeaus zijn:

  1. Cadeautjes waarvoor je je beste crafting-skills bovenhaalt om ze helemaal zelf te maken: brei- of haakwerk, textielwerk, lekkernijen, schoonheidsproducten, ... Van de meeste categorieën zullen er voorbeeldjes verschijnen in de komende weken.
  2. Cadeautjes die je op een originele manier samenstelt. De klassieke cadeaumand, maar met een creatieve twist. Ik kwam in mijn zoektocht vooral cadeautjes in bokalen tegen en ik vond het idee wel heel schattig. Maar er zijn nog andere manieren. Ik zelf ga gebruik maken van: dienborden, blikken dozen, popcorndozen, lege dozen pringles, ...  
En dan de sleutel tot succes: een goede voorbereiding en een goede planning! Neem er een groot blad papier bij of doe zoals ik en installeer een leuke app die je kan helpen lijstjes te maken om zo gestructureerd en stressvrij te beginnen aan deze DIY XMas-challenge! Je kan ook - voor de complete neuroten zoals ik - deze coole lijstjes downloaden. Ik vond deze via de "101 christmas printables" van Everything Etsy.

Heel handige app!

De eerste stap is dat je de personen voor wie je een cadeautje nodig hebt, opschrijft. Dan kan je even nadenken over wat die personen leuk vinden. Bijvoorbeeld: mijn zus en schoonzus houden van bakken en dan vooral van cupcakes. Van daaruit kan je dan brainstormen wat je voor die persoon kan maken. Het moet iets zijn dat zowel leuk is als bruikbaar. Voor mijn zusje en schoonzusje (STOP NU ALLEBEI MET LEZEN!) ga ik een schattig keukenschortje maken in katoen met een cupcake-print. Om het te personaliseren ga ik er ook hun naam opzetten met transferpapier. Als ik nog stof over heb, ga ik ook een matchende ovenwant maken. En ik ben vrij zeker dat dit cadeau in de smaak zal vallen. Als dit af is, zal ik een foto posten.   

Wanneer je hebt beslist wat je voor iedereen wil maken, volgt stap twee. Alle nodige handleidingen, recepten, ... verzamelen. Dat kan bijvoorbeeld op een geheim bord op Pinterest, via een of andere app of zoals ik: lekker ouderwets in een schriftje. Van daaruit kan je dan bepalen welk materiaal je nodig hebt en kan je een boodschappenlijstje opstellen. Dankbare winkels voor DIY-projectjes zijn Action, zeeman, Hema, ... Heel leuk basismateriaal voor een zachte prijs.
Mijn notebooks met alles wat ik ga maken voor de kerstperiode.
Tot slot stel je een planning op wanneer je welk cadeau gaat maken. Chocopasta of confituur (receptjes hiervan zullen in een van de volgende posts verschijnen) maak je bijvoorbeeld niet een maand op voorhand. Dingen die je naait, haakt of breit, kan je wel flink wat op voorhand maken. Hou er met de planning ook rekening mee dat je nog tijd nodig hebt om al deze leuke cadeautjes in te pakken! Dat is niet iets waar je de dag zelf nog mee wilt beginnen. Voor leuke inpaktips kan je terecht bij de post rond creatief inpakken.

En, hebben jullie ook de DIY-kriebels te pakken? Blijf dan zeker de posts rond de DIY XMas-challenge volgen, want in te volgende posts vindt je heel wat leuke tutorials en ideetjes om je eigen kerstcadeautjes te maken! Zijn er lezers die ook DIY-cadeautjes maken? Voor de eerste keer of is het een traditie? Laat zeker een reactie na onder deze of een van de volgende posts! Alle tips, ideetjes en vragen zijn welkom! 

Vergeet zeker ook niet om lid te worden van Miss Pixie's Blog! Dit kan linksboven op de homepage! Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe posts!

Veel creatieve ideetjes en veel knutselplezier gewenst!

Groetjes,
Miss Pixie

P.S.: Even een overzichtje van de DIY-cadeautjes waarover ik de komende weken ga bloggen:

  • Bruisballen
  • Scrub
  • Confituur
  • Chocopasta
  • Ontbijt"manden" samenstellen
  • Tafelloper maken
  • Movie-night
  • ...

Reacties

Populaire berichten