Creatief inpakken: aan de slag met Pringles-dozen!

Kerstmis.. Lekker eten, lekkere dessertjes en hmm, lekkere koekjes! Koekjes zijn ook leuk om cadeau te geven en lege dozen van Pringles-chips zijn ideaal om deze koekjes te verpakken! Zo houden ze nog enkele dagen lekker vers.

Wat hebben we nodig:
- lege pringles-dozen
- washi-tape
- schaar
- etiketjes


En nu aan de slag!
Kies twee soorten washi-tape die bij elkaar passen. Ik koos voor een eenvoudige groene en dan voor een met schattige strikjes. Met de eenvoudige groene tape werkte ik boven- en onderaan de doos af. Daarna maakte ik een lange verticale lijn met de groene tape om de voorkant van de doos te bepalen. Ik deed hetzelfde aan de achterkant. Sommige soorten washi-tape zijn heel dun en daar moet je dus meer dan 1 laag van gebruiken, want anders zie je de print van de doos er nog door.


Daarna heb ik de vakken tussen de verticale groene lijnen opgevuld. Ik koos ervoor om de tape verticaal te plakken omdat de strikjes dan mooier uitkwamen. Je kan ook horizontaal plakken natuurlijk.


Tot slot versierde ik het dekseltje. Eerst plakte ik er een etiket op met de namen voor wie het cadeautje bestemd is. Of je kan ook een etiketje plakken waarop staat wat de inhoud is (bijvoorbeeld "Chocoladekoekjes. Houdbaar tot..."). Daarna heb ik het dekseltje beplakt met washitape.En op het einde heb je dan dit:


Als dat geen handige en originele manier van inpakken is :)

Variaties kunnen zijn:

  • de eenvoudige tape gebruiken voor de hele doos en dan tape met een print gebruiken als accent.
  • in plaats van een verticale streep als accent, de streep horizontaal zetten
  • twee of meer verschillende soorten tape gebruiken en met elkaar afwisselen. Dit kan horizontaal of verticaal.
  • de doos inpakken met inpakpapier (dit was bij mij GEEN succes :p)
  • Heel de doos met dezelfde tape en dan met een andere tape een verticale streep maken vooraan en dan horizontaal ook. Waar de tape samenkomt kan je dan een strik plakken.
Later deze week volgt er nog een post over de DIY XMas-challenge die gaat over DIY beauty-producten. En er staat ook een leuke post klaar over eenvoudige DIY kerstdecoratie!

Ik zou graag aan alle lezers van Miss Pixie's Blog willen vragen om lid te worden van mijn blog. Dit kan links boven op de homepage. Hier hangt geen verbintenis of zo aan! Lid worden is ongeveer hetzelfde dan iets liken op Facebook ;)

Veel inpakplezier!

Groetjes,
Miss Pixie

Reacties

  1. Wat leuk zeg! Ik vind het alleen jammer dat er altijd zoveel reclame op staan...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten