DIY xmas decoration




Nu Sinterklaas terug naar Spanje is, is het officieel toegestaan om je helemaal te laten gaan met de kerstdecoratie! Ik hou van de winterse gezelligheid met mooi besneeuwde landschappen en twinkelende lichtjes. Ik wou dan ook zo veel mogelijk de wintersfeer naar binnenhalen. Dat begon met overal in de woonkamer geurkaarsjes te plaatsen, dan door mijn kerstboom te voorzien van een laagje "sneeuw" en véél witte decoratie en tot slot maakte ik een decoratiestukje voor op de salontafel met dennenappels.

De tutorial voor deze "snowdusted" dennenappels vindt je hier!

Benodigdheden:

 • dennenappels
 • witte spuitverf (Ik kocht die van mij in de Action. Ik denk dat ze ongeveer 2 euro kost.)
 • Zilveren en witte glitters
 • kartonnen doos
 • handschoenen
Werkwijze:
 1. Zorg ervoor dat de dennenappels goed droog zijn!
 2. Leg de dennenappels in de kartonnen doos.
 3. Schud de spuitverf en spuit de dennenappels van een afstand wit. Het is de bedoeling dat ze een lichte laag witte verf krijgen, alsof ze besneeuwd zijn. (!! Je doet dit best buiten !!)
 4. Doe de handschoenen aan en draai de dennenappels om. Spuit alle kanten wit.
 5. Terwijl de dennenappels nog nat zijn, strooi je de glitters over de dennenappels. Gebruik iets meer van de zilveren glitters. Draai opnieuw de dennenappels om zodat ze overal bedekt zijn met glitters. 
 6. Laat een nachtje drogen.
 7. En dan is dit het resultaat.


Oorspronkelijk wou ik een schaal vullen met deze dennenappels, maar ik vond er nergens eentje die ik mooi vond. Dus herbruikte ik de vaas die ik had gevuld voor de herfstdecoratie. Ik gebruikte witte kerstballetjes onderaan de vaas en stapelde daar de dennenappels op. De vaas werkte ik af met een lint, een kerstbal en enkele witte, glitterende sterretjes.


Veel DIY-plezier!

Groetjes,
Miss Pixie

Reacties

 1. Ok het is nog belachelijk vroeg voor kerstmis, maar ik word nu al enthousiast! Dit wordt mijn centerpiece. Ga het alleen groter maken. Ik hou wel van ’over the top’ versieringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk idee! Jammer dat Kerstmis net gepasseerd is :(

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten