DIY Xmas-challenge: Beauty

Hallo iedereen!

Allemaal aan de slag gegaan met het plannen van de DIY Xmas Challenge? Ik ben deze week begonnen met het maken van mijn kerstcadeautjes. Ik ben begonnen met iets dat houdbaar is en waarvan ik alle benodigdheden in mijn keukenkast had, namelijk een lichaams-scrub op basis van zeezout. Ik vond op internet verschillende receptjes en heb vandaar een eigen receptje gemaakt.

Benodigdheden voor +/- 5 potten:
- lege glazen bokalen
- 1,5 kopje olijfolie
- 3/4 kopje honing
- 1 el citroensap
- zeste van een 1 citroen
- 1/2 kl essentiële olie (citroen)
- 4 kopjes grof zeezout

Werkwijze:

  • Meng de olijfolie, honing, citroensap en essentiële olie.
  • Voeg langzaam en al roerend het zeezout toe tot er een dikke pasta ontstaat. 
  • Voeg dan de zeste van citroen toe en meng alles nog eens.


En dan heb je dit:

Nu nog in de bokaaltjes doen, etiketje opplakken en klaar! Heb hem zelf uitgetest en heb er een zijdezachte huid aan overgehouden, dus missie geslaagd! Wel nog één opmerking: je moet de scrub altijd eerst even roeren voor je hem gebruikt.

Enkel nog etiketjes - mijn vriend gaat die maken in photoshop - en de potjes zijn klaar. 
Er zijn natuurlijk ook nog andere recepten, voornamelijk op basis van suiker. Enkele andere leuke ideetjes vind je hier.                                                                                        

Bij deze zelfgemaakte scrub ga ik ook de badtaartjes uit 'Rok en Rol' maken. De hele werkwijze én het filmpje vind je terug op de 'Rok en Rol' blog.

Enkele andere leuke DIY beauty-ideetjes zijn:

  • Badzout, heel simpel om te maken en altijd leuk om te krijgen. Een handig receptje vind je hier
  • Manicure in a jar (zoals ik al zei, zijn cadeautjes in een glazen bokaal heel erg in). Je koopt een glazen pot en vult die met leuke dingen zoals handcrème, nagellak, vijl, nagelverzorging, nagelstickertjes, ...
  • Nog een variatie op de bokaal-cadeautjes is "spa-treatment". Dan stop je gewoon een hele hoop verwennerij in een pot: badzout, scrub, badolie, geurkaarsje, een leuke spons, ... 
  • Homemade body butter. In deze vriestijden heeft onze huid heel wat lijden en een verzachtende bodybutter kan dan soelaas bieden. Leuke receptjes vind je op deze pagina.
Ziezo, al leuke ideetjes opgedaan? Of zijn jullie ook al aan de slag gegaan met andere DIY-cadeautjes? Laat het dan zeker weten in een post onder dit bericht! Daarnaast wil ik jullie ook nog eens uitnodigen om lid te worden van Miss Pixie's blog om zo geen enkel bericht meer te missen!

Veel DIY-plezier!

Groetjes,
Miss Pixie

Reacties

Populaire berichten