Workshop review: A-lijn rokje bij Hilde@home

Afgelopen zaterdag begon de paasvakantie. Ik zette die goed in door een namiddagje workshoppen bij Hilde@home. Op facebook kreeg ik de reactie "Jij bent daar bijna vriend aan huis", en ik moet zeggen dat ik inderdaad al verschillende keren bij Hilde op de workshop verscheen. En het is altijd even plezant en even leerrijk.

Hilde bekeek me wel wat raar dat ik (in mijn zelfgemaakte retrojurkje) bij haar aankwam om mee te doen aan een beginners-workshop. Maar ik moest eerlijk toegeven dat ik nog nooit met boordstof had gewerkt en dat me dat toch wel een beetje af schrok. Plus dat ik vorig jaar een trauma opliep toen ik het a-lijn rokje van Mme ZsaZsa maakte en me dit helemaal niet stond. Met deze workshop besloot ik het rokje der rokjes nog een kans te geven.

We begonnen met het bepalen van onze maten. Geen gedoe met lintmeters, maar gewoon een pasmodelleke aansteken en zien of het goed zat. Eens dat was gebeurd namen we het patroon over. Dat ging heel snel want het voorpand en achterpand was hetzelfde en de naadwaarde was er al bij getekend.  Hoe handig is dat niet? Ik vind dat alle patronen inclusief naadwaarde zouden moeten zijn, dat is zo veel handiger! Daarna spelden we het patroon vast op de stof en werd er geknipt.


Hilde had ook haar overlock klaarstaan zodat we onze rokjes mooi konden afwerken. Terwijl zij de naaimachine uitlegde aan de dames die nog nooit hadden genaaid, ging ik aan de slag met de overlock. Ik ben sinds ik voor mijn Lotta Skirt Marte haar overlock mocht gebruiken echt verliefd op dat toestel! Maar vermits ik een nieuwe naaimachine kocht onlangs, zal een overlock nog wat moeten wachten.

En dan ging het ineens snel. De rok spelden en de zijkanten aan elkaar naaien. Easypeasy. Ook het werken met de boordstof ging zo ontzettend makkelijk! Ik begrijp echt niet waar ik zo bang voor was. 

Voor- en achterpand op elkaar stikken.

Een tunnel maken van de boordstof.

Stof en boordstof spelden.
Voor ik ging omzomen, paste ik het rokje nog eens aan en ja hoor, het hing weer eens kilometers (allezja, 12 cm) te lang. Geen probleem zei Hilde. Ze spelde het rokje om en nadat ik het weer uittrok, haalde ze er met haar rolmes de nodige centimeters af. Wat ontdekking dat rolmes! Ik zag het nut daar niet echt van in, maar het staat nu toch wel op mijn verlanglijstje. Ik zoomde het rokje om en een uur vroeger dan voorzien was ik al klaar.

En dit is het resultaat:

Stof: Petit Pan bij Max Bloch
Boordstof: Bambiblauw
Ik weet het, het is geen aan-foto, maar dat volgt nog. Eens het beter weer is en het dus niet raar is om met zo een zomers rokje en blote benen over straat te lopen ;) Ik ben echt ontzettende fan van het rokje en van hoe eenvoudig het is om te maken. Zo zelfs, dat er al een stofje klaarligt om nog eentje te maken.

Hilde, het is altijd leuk om bij jou te workshoppen. Ik wens je veel succes met de verbouwingen en ik kijk al uit naar de 1e workshop in je speciale workshop-ruimte.

Liefs,
Miss PixieReacties

 1. Reacties
  1. Dankjewel Marieke :)
   Met die petit pan stofjes kan je al niet fout gaan eh?

   Verwijderen
 2. Mooi gemaakt.Ik heb vandaag ook mijn rokje met boorstof aan gedaan maar wel met laarzen eronder en een vestje op mijn t-shirt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :)
   Kan ik geloven, het was niet zo warm vandaag eh? Ik ga deze week eens shoppen met de zus en er staan een hele hoop t-shirts en vestjes op het lijstje ;) In alle kleuren van de regenboog.

   Verwijderen
 3. Superleuk. ..stofje ligt hier ook te lachen en boordstofvrees ken ik ..misschien toch proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, geloof me Cathy: je moet geen schrik hebben van die boordstof ;) Voldoende spelden en dat gaat als vanzelf ;)
   Succes ermee.

   Verwijderen
 4. Mooi rokje! Ben benieuwd naar de aan-foto. Vrijdag geven ze 20°, woehoew! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :)
   Vrijdag = fototime! 20°, wat een zaligheid :) Ik hoop ondertussen nog wat verder te kunnen naaien zodat ik ze direct allemaal kan (laten) fotograferen.

   Verwijderen
 5. Wat een enthousiast blogberichtje! Leuk om te lezen! En wat zie ik hierboven, dat er nog in de maak zijn? Super!!! Ik kijk al uit naar je collectie rokken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn ondertussen al gemaakt! 2 op 1 avond, da gaat echt goe vooruit! En afgewerkt met de overlock-steek van mijn naaimachine *enthousiast*

   Morgen eens snel naar de Bel&Bo voor passende t-shirtjes en dan kan ik eindelijk foto's nemen!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten