Wat er van onder de naaimachine rolde, editie Compagnie M.

Ik was tijdens dit lange weekend alleen thuis. Mijn vriend bracht het weekend door in Zwitserland met een vriend om bergen te bewandelen (of toch zoiets). Met het huis voor mij alleen mag je tweemaal raden wat ik plande om te doen? Juist ja, naaien! Er ligt hier echt een immense stapel stof, beplakt met post-itjes, klaar om verwerkt te worden. (Die post-itjes zijn om niet te vergeten met welk doel ik een bepaald stofje kocht.) En nu had ik dus tijd om die stapel toch wat te verkleinen. 

Ik ging doorheen de stapel en koos voor 2 tricootjes die ik kocht bij Liesellove. Want nu ik over mijn tricotvrees heen ben, werd het dringend tijd om werk te maken van een Julia-sweater. Ik zeg dringend vermits het papieren patroontje al sinds januari op mijn naaikast staat te blinken. En dat Compagnie M.en Liesellove een goede match zijn, bewees ik al eerder met mijn Lotta-Skirt.

Uit de verschillende versies koos ik voor de basisversie met verlaagde halsboord. Soms is simpel nog het beste, zeker als je al zo een mooi stofje hebt. Wat ik super vind, is dat bij het patroon een versie zit waarbij de naadwaarde inclusief is. Dat maakt het zo veel makkelijker. Ik was heel snel klaar met overtekenen en begon met toch nog wat stress te knippen in mijn stofje. 

Ik werd tijdens de Leuke Mamamarkt compleet verliefd
op dit konijntjes-stofje van Liesellove.
Daarna werd alles gespeld en op een uur zat de trui in elkaar. Die stress van eerder bleek totaal overbodig. Marte haar tutorial met foto's maakte het echt super eenvoudig. Het enige waar ik wat mee sukkelde (en wat ook beter kon), was de halsboord. De stof rekte net niet ver genoeg om mooi te spelden. Uiteindelijk lukte het wel, maar heb er toch serieus op gezweet.

En dit was dan het resultaat:

Met dank aan Zus, die fotograaf/styliste/kapster van dienst was.

Bij gebrek aan een echt konijn..
En na versie 1 kon ook versie 2 niet uitblijven. Die werd gemaakt uit een lichtere tricot. Ik koos voor de populaire A Nana's van Aime Comme Marie die ik kocht met de kortingsbon die Liesellove had geschonken voor de goodiebag van de Big Blogameetup. Ik ging opnieuw voor de basisversie maar paste de halsboord. Het werd iets tussen "een klein beetje verlaagd" en "diepe halsuitsnijding". Deze stof rekte meer dan de andere tricot waardoor ik de halsboord veel netter kon bevestigen. Ik ga nog een boorden-pro worden.Ik naaide in allebei de sweater opzij ook een labeltje.
En ik maakte een matchende ring met restjes stof.

En deze foto nam Zus om me te tonen dat ik dringend
iets met mijn haar moet doen.
Laten knippen was haar suggestie.
Mijn conclusie? Een zalig patroon dat hier nog vaak van onder de machine zal rollen. Een ideaal snel-klaar-project. En de trui zit enorm comfy. Echt zo een trui die je aandoet als je een baaldag hebt en gewoon iets comfortabel wilt dragen. Bye bye hoodies. Ik kies vanaf nu voor mijn Julia sweater, want die zit comfy én zien er gekleed uit. Ik ben fan!
Maar toen was het nog niet gedaan met naaien. Op de Femma blogschool hadden de naaiblogsters het maar over 1 ding: de nieuwe, limited edition, Soft Cactus stofjes die afgelopen woensdag om middernacht online kwamen. Ik nam me voor om er geen te kopen (want grote stapel stof met post-itjes, remember?). Maar ja, die nieuwe stofjes zijn wel echt heel mooi eh? En er waren er toch enkele waar ik o zo verliefd op was. Dus bestelde ik om middernacht bij de geweldige Madeline, de stoffenmadam deze beauties:

En die zaten dus op vrijdag al in mijn brievenbus <3
Voor het onderste stofje heb ik nog geen bestemming gevonden. Maar ik zie er wel een leuk tasje in. Wordt nog vervolgd dus... Voor de bovenste twee had ik direct een plan. Een dromerige, romantische Lotta-Skirt. 

Mijn eerste Lotta Skirt maakte ik tijdens een workshop in Pand 42 onder begeleiding van Marte zelf. Wegens oververmoeidheid vlotte er tijdens de workshop niets en zette Marte uiteindelijk mijn blinde rits in omdat ik het niet meer zag zitten. (Nog eens bedankt daarvoor Marte). 

Deze keer was ik meer ontspannen én had ik mijn Brother Innovis die toch wel beter zijn werk doet dan mijn Singer op het einde van zijn werkdagen. Ik had de tutorial amper nodig, enkel voor het fronsen en  de blinde rits moest ik nog eens gaan piepen. En dankzij mijn nieuwe blinde rits voetje vlotte het veel beter en kwam er geen tornmesje aan te pas! Jippiejee :)


Het grootste deel van de rok zette ik vrijdagavond in elkaar. Gisteren zoomde ik hem om via deze tutorial van op de Compagnie M. blog. Wat mij betreft dé handigste manier om om te zomen. Ik doe het enkel nog zo. Voor de knoopjes op de zakjes twijfelde ik tussen witte knoopjes of stofknoopjes. Ik stelde de vraag op diverse Facebookgroepen en ze gingen bijna unaniem voor de stofknoopjes. Zo gezegd, zo gedaan. Dit is het resultaat:


Paspop was model vandaag
en ik speelde voor fotograaf.

Roze zakjes en stofknoopjes met de bloemetjes.
Geen aan-foto's van het rokje deze keer omdat ik niets vond in de kleerkast dat er bij paste. En eerlijk gezegd weet ik niet goed met wat ik het best zou combineren. Ik ben bang dat het er nogal snel te braaf/schattig/kinderlijk zal gaan uitzien. Stylingtips zijn dus welkom :)

En er werd eigenlijk niet alleen genaaid. Bij nieuwe kledij horen voor mij ook nieuwe accessoires. Dus maakte ik met restjes stof matchende juweeltjes. Ik ben vooral fan van mijn A Nana's ring :) 


Wat deden jullie in dit lange weekend? Bij wie werd er nog genaaid of geknutseld? Zet gerust maar een linkje naar jullie resultaten. (Ik ben niet nieuwsgierig hoor :p)

Liefs,
Miss Pixie

P.S.: Dit rolde ook nog van onder de machine voor de stage van de zus. Met heel wat gepruts maakten we een stoffen communicatiepaspoort voor een van de bewoners op haar stage. Ik zette een afbeelding over de voorkant omdat we de naam van de persoon niet online mogen plaatsen.


Reacties

 1. Wauw, jij hebt je zeker niet verveeld! Mooi gemaakt! Ik vind die ananassenstof echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, vervelen dat stond niet op de planning ;)
   Dankjewel. Ja, die ananasjes zijn geweldig eh? Ik heb er ook nog een katoentje van ;)

   Verwijderen
 2. Mooi, hoor. Stuk voor stuk! De ananasjes zijn echt top en erg leuk voor een Julia. Doet me twijfelen of ik dat patroon toch niet moet aanschaffen nu ik jouw versie zie.
  Die Lotta in dat soft cactus stofje vind ik heel erg goed werken, maar ik begrijp dat 'brave' eraan. De combinatie met bovenstuk zal het idd moeten maken. Die nieuwe collectie is zo mooi! (en ik hield me vooralsnog in, met nog een hoop projecten voor de boeg)
  En dat lange haar? Ha, dat ken ik ook, na bijna twee jaar de kapper gemeden te hebben, ga ik er binnen 3 weken dan toch naartoe om er eens serieus de schaar in te zetten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Ik kan het patroon van de Julia zeker aanraden, is echt een van mijn favorietjes.

   Ik kon echt echt echt niet weerstaan aan de stofjes. Maar nu koop ik niets meer tot al de rest is verwerkt. Echt waar!

   Ik heb al mijn hele leven lang haar, op bepaalde momenten nog langer dan dat het nu is. En ik kan het echt niet over mijn hart krijgen om er de schaar in te zetten. Veel succes bij de kapper!

   Verwijderen
 3. Ik heb aan de Soft Cactus kunnen weer staan tot nu toe want hier ook een slot op mijn centjes tot ik enkele stofjes die hier nog liggen verwerkt heb.Moet toch ook eens voor dat patroon van die Julia sweater gaan kijken.Denk dat ik een van de enige ben in naaiend Vlaanderen die dat nog niet in huis heeft ;-) en tof dat je bij passende juwelen kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, vanaf nu is het bij mij ook even gedaan met stofjes kopen.
   Ja, die juweeltjes maken vind ik echt leuk. Dat maakt je outfit echt af vind ik :)

   Verwijderen
 4. Mooie Julia's en mooie rok met de nieuwe Soft Cactus. Ik was ook verleid en kocht ook twee stofjes voor een hemdje voor mijn zoon. Dat wordt mijn eerste hemdje. En wat was je productief ! Bij mij beperkte het zich tot het knippen van stof. Waarschijnlijk werk ik er vanavond aan verder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, als ik alleen thuis ben dan durf ik wel eens enkel en alleen naaien :p En dan zondag in paniek schieten omdat het huis een rommel is en ik al mijn ander werk nog niet gedaan heb.
   veel succes met het hemdje. Ik ben benieuwd naar het resultaat :)

   Verwijderen
 5. Amai voor zo veel werk. Ik maakte ook een konijnen-julia, een zaligheid om te dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die Julia-sweaters zijn wel snel-klaar-projectjes hoor en de juweeltjes ook :)
   en inderdaad zo zalig om te dragen.

   Verwijderen
 6. Goed gewerkt! Julia is een geweldig patroon hé! Ik maakte er onlangs een voor mezelf en een voor Lilith, zowel de dames- als de kinderversie vind ik heel geslaagd. En voor mezelf staat er ook een met ananassen op het programma, maar dan in het wit.
  Dit weekend werkte ik aan een patroontest, dus nog geen linkje naar het resultaat daarvan. Vanavond hoop ik een Lottarokje voor Lilith af te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zal ook wel mooi zijn in het wit :)
   Ik maakte enkel de volwassenen versie, want hier nog geen kindjes ;)
   Ooh, welk patroontje mocht je testen?

   Verwijderen
 7. Leuke Julia Sweaters! En <3 je ring!
  Heb ook net een Julia Sweater gemaakt, zit zó zalig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Was mijne ring vandaag al bijna kwijt aan enkele 3e kleuterklassers: "Ooh juf, dat is een ananas. Zo mooi." En ineens was de ring van mijn vinger en waren ze zich aan het beklagen over het feit dat hij te groot was voor hen :p

   Verwijderen
 8. Oh, die lotta... zo leuk gecombineerd. Ik zou er een wit shirt op dragen en een jeansjasje of zo. Dat is dan toch direct wat stoerder. Leuk zo'n weekendje naaien voor jezelf. Al zou ik misschien nog wel liever de bergen in Zwitserland gaan bewandelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :)
   Ik probeerde al een wit t-shirt maar was niet zo mooi. Ik ga denk ik een blousje maken in het roze van de zakjes ;)
   Maar dat jeansjasje is wel een goed idee. Dat ga ik eens testen.

   Bwa, het sneeuwde daar en ik hou niet van kou :p hij heeft deugd gehad van zijn weekendje weg en ikke van een weekendje me-time. Allebei content ;)

   Verwijderen
 9. Oh, die lotta... zo leuk gecombineerd. Ik zou er een wit shirt op dragen en een jeansjasje of zo. Dat is dan toch direct wat stoerder. Leuk zo'n weekendje naaien voor jezelf. Al zou ik misschien nog wel liever de bergen in Zwitserland gaan bewandelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo vliegt je weekend ook snel voorbij. 2 toffe Julia's een een leuk rokje.
  In het verlengd weekend heb ik een schouder/zwemtas en een t-shirt gemaakt maar hierover moet ik nog bloggen. (Maar je mag natuurlijk altijd eens komen piepen ;-) )
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad snel zondag :)
   Ik zal zeker eens komen piepen op je blog.

   Verwijderen
 11. Reacties
  1. Dankjewel Lies :)
   Nu nog schoon weer zodat ik mijn rok effectief kan dragen zonder kou te lijden ;)

   Verwijderen
 12. Heel mooi! Zeker ook je lotta! Zalig patroontje he! De Julia heb ik nog niet, ik blijf maar twijfelen of hij mij wel zal staan. Doe zo voort!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooi! Zeker ook je lotta! Zalig patroontje he! De Julia heb ik nog niet, ik blijf maar twijfelen of hij mij wel zal staan. Doe zo voort!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten