Over afscheid, feest en cadeautjes

Het einde van het schooljaar dat betekent afscheid nemen: afscheid nemen van de juf, afscheid nemen van kindjes, soms afscheid van de school, ... Ik zelf moest ook afscheid nemen. Door enkele verschuivingen zijn er enkele teamleden die volgend schooljaar niet meer op onze school zullen werken.

Van het zorgteam waar ik in februari mee startte, blijft er nog maar 1 iemand over om volgend jaar mee verder te gaan. Ik vind dat zeer jammer en vond dat ze wel een bedankje verdienden voor al hun werk en inzet van de afgelopen maanden. En dus werd er dit weekend een leuk kaartje kaartje geknutseld. Het viel in de smaak dus besloot ik met jullie te delen hoe je zelf dit kaartje kan maken.
 1. Benodigdheden: knutselkaartjes, letterstempels, stempelinkt, dubbelzijdige plakband, Tic Tacjes Minion-editie
 2. Neem een kaartje.
 3. Selecteer de stempels die je nodig hebt voor je kaartjes (de tekst is: "You are one in a minion").
 4. Stempel de tekst.
 5. De "You are one in a" stempelde ik bovenaan het kaartje. Het woord "Minion" stempelde ik onderaan.
 6. Knip een stukje dubbelzijdige plakband van ongeveer 1 cm.
 7. Pak de plakband in het midden van het kaartje.
 8. Bevestig een doosjes Tic Tacjes op de plakband.
 9. Tadaa, klaar! Enkel nog iets schrijven aan de binnenkant :)


Het enige jammere is dat het kaartje niet blijft staan omdat het doosje zo zwaar weegt.

En soms, dan zijn er collega's die meer zijn dan een collega. Met wie je een jaar lang gelachen en geweend hebt, samen "gedieet" en gesnoept hebt (lang leve FFF!), bent gaan shoppen en gaan dansen, ... En dan hoor je dat ze volgend jaar niet langer deel zijn van het team. Dat soort collega's verdient naast een kaartje ook nog een klein cadeautje...


Collega J. houdt van alles wat girly en roze is, dus kreeg ze van mij een leuk roos juwelensetje. Ze was direct fan en pinkte net geen traantje weg. Ik wens je veel succes bij je volgende job en we gaan elkaar zeker blijven zien!

Maar het was niet alleen van afscheid nemen de afgelopen dagen. Er was ook feest! Feest voor baby L. Het eerste babytje in onze vriendinnengroep! We gingen al eens op babybezoek en met veel oe's en aah's werd het kleine meisje bewonderd. Afgelopen zondag was het tijd voor het doopfeest. En daar hoorden ook cadeautjes bij! Eentje voor de mama en eentje voor het kleine meisje.
Voor vriendin S. wou ik iets van L. dat ze bij zich kon dragen. Een leuke herinnering die nog lang kan meegaan. Ik besloot om voor juweeltjes te gaan. En het was zo een moment waarop ik blij was dat ik niet makkelijk iets weggooi, want de envelop van het geboortekaartje bleek ideaal om mee aan de slag te gaan! 

Van de sticker waarmee de envelop toeplakte, maakte ik een ketting. Uit de envelop maakte ik nog een 2e bedeltje voor aan de ketting. Ik haalde mijn mooiste geschrift boven om een sierlijke L te schrijven op het stukje papier. Ik maakte ook nog een paar matchende oorstekers uit de envelop.


Wat ik voor baby L. zou maken, was heel snel gekozen! Ik mag het patroon van het babyjurkje 'Grace' van Emma & Mona testen en dit was dus dé gelegenheid om het te gebruiken! Ik geef jullie enkel een kleine sneakpeak, want er staan nog 3 versies en een uitgebreid verslag gepland tegen eind deze week/begin volgende week.


Wat betekent het einde van het schooljaar voor jullie? Is het ook een periode van afscheid? Werden er ook cadeautjes gemaakt?

Liefs,
Miss Pixie

P.S.: Wie me nog niet volgt op Instagram: zeker doen! Bij 400 followers organiseer ik een give-away enkel voor mijn IG-volgers!

Reacties

 1. Je hebt je collega's en vriendin mooi verwend.Die ketting met dat meisje in,o zo mooi!!Hier werden geen cadeautjes gemaakt omdat mijn kinderen in het middelbaar zitten en daar is dat niet van toepassing...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schattig eh? Was de afbeelding van het geboortekaartje :) Het jurkje paste ook bij het kaartje, allemaal keischattig roze <3

   Verwijderen
 2. Oh dat setje juwelen!! Al steelt het jurkje ook wel mijn hart, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, om zo'n kaartje te ontvangen.
  Het is nooit leuk om afscheid te moeten nemen,
  zeker niet als het echte vriendinnen geworden zijn.

  Het juwelensetje, zowel voor collega als voor het doopfeest,
  ik vind ze allebei zo prachtig!
  En het kleedje, daar zal baby L. in schitteren!
  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx Anka :)
   Heb ondertussen een foto ontvangen van baby L. in het jurkje: ze is om op te eten :) Zooo schattig!!

   Verwijderen
 4. Mooi mooi!
  Ja hier ook afscheid nemen. Ikzelf moet ander werk zoeken (moet hier dringend werk van maken). Ikzelf kreeg ook leuke pakjes van mijn LLN. Altijd fijn om krijgen, al hoeft dat helemaal niet. Ook heb ik voor mijn co-collega een fijne kader gemaakt met een mooie tekst in en hier was ze helemaal weg van. Ze pinkte ook net geen traantje weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat je snel ander werk hebt ;)
   Vandaag toch ook nog een paar eer traantjes moeten wegslikken. Zeker bij de lln waarvan het onzeker is of ze nog terugkomen en dan bij het afscheid van de leerkrachten.
   Toch allemaal niet zo fijn...

   Verwijderen
 5. Supermooi! Ik hield het op een zelfgemaakt kaartje oor de juffen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meer hoeft dat niet te zijn :)
   Ik was vandaag al heel blij met een dikke knuffel en een "juf, ik ga je missen" :)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten