Miss Pixie deelt haar ochtendroutine voor #boostyourpositivity (en ook wat voor #projectblogboek)

Op dinsdag is het hier normaal rubrieken-tijd en vandaag ging ik normaal gezien terug van start met #projectblogboek. Maar laat nu net ook het project #boostyourpositivity opnieuw van start zijn gegaan! Dilemma's, dilemma's, ... Maar ik zag een oplossing: de thema's van beide ging over ontbijten en ochtendroutines, dus zwierde ik ze samen in een post! Met andere woorden: deze post is te danken aan deze geweldige madam ;) Ik presenteer jullie mijn ochtendroutine aangevuld met foto's van mijn ontbijtjes van afgelopen week.


Ik dacht: laten we eens een leuk logo'tje maken voor deze blogchallenge :)
Niet slecht eh?

Vorig schooljaar (en het jaar daarvoor) waren mijn ochtenden onnodig stressy. En dat zorgde er vaak voor dat ik een hele dag geagiteerd en onrustig was. Hoe dat kwam? Ik bleef altijd net iets te lang in mijn bed liggen (ik heb echt een zalig bed en, ik geef toe,  I'm a snoozer!) waardoor ik me moest rushen en mijn ontbijt mee nam in de auto en het dan terwijl ik reed of pas op school op te eten. En dat waren de goeie dagen. Soms werd het ontbijt vervangen door een vloeibare variant in de vorm van sloten koffie of een grote fles chocomelk. Sinds mijn suikerdetox besteedde ik wel meer aandacht aan een gezond ontbijt, maar te vaak werd er maar pas tijdens de 10u-pauze ontbeten.

Ook dit schooljaar was ik zo gestart, maar al snel besloot ik dat ik het dit jaar toch over een andere boeg moest gooien. Ik zette mijn wekker wat vroeger en zo zagen mijn ochtenden de afgelopen 2 weken er uit:

 • 6u: wekker loopt af
 • 6u15: opstaan en koffiezet aanzetten (ik zet die 's avonds al klaar zodat ik enkel nog op de aan-knop moet duwen)
 • 6u20: In de badkamer allerlei geheime beauty-rituelen uitvoeren.. Just kidding! Een snelle douche, tanden poetsen, haar kammen en het in een dotje draaien, dagcrème smeren, kleren aan en klaar. Mijn kleren en bijpassende juwelen leg ik 's avonds klaar dus dat is tijd uitgespaard. En voor make-up te smeren 's ochtends (of op eender welk ander moment eigenlijk) heb ik geen geduld.
 • 6u40: Tijd voor koffie en ontbijt (inclusief een foto op IG zetten en efkes door mijn feed scrollen). Ik neem 's ochtends ook verschillende vitaminesupplementen om mijn weerstand en dergelijke wat aan te sterken (zoals echinacea, iets voor mijn haar en nagels en momenteel ook weer eens ijzertabletten).
 • 6u55: Koffiebeker voor in de auto/het werk vullen en mijn 10-uurtje en lunch uit de koelkast halen.
 • 7u: Lunch en dergelijke in de boekentas stoppen en checken of ik echt wel alles mee heb voor die dag.
 • 7u05: Jas aan, sjaal aan en nog eens checken in de spiegel. 
 • 7u10: In de auto op weg naar het werk. Tot juni luisterde ik in de auto steevast naar Q-music, maar ik kan de nieuwe ochtendshow niet smaken, dus ben ik overgeschakeld op CD's. Het soort muziek hangt nogal af van mijn mood die dag. De laatste week was het Linkin Park die door de speakers knalden.
En eigenlijk heb ik 1 grote tip voor jullie om de ochtendspits iets rustiger door te komen: doe zo veel mogelijk de avond ervoor! Mijn ontbijt, 10-uurtje en lunch maak ik allemaal de avond voordien klaar. Mijn kleren, ondergoed, juweeltjes, ... leg ik al klaar in de badkamer en mijn boekentas die staat klaar aan de deur. Het zijn allemaal maar kleine dingen, maar het geeft toch iets meer rust. 

Benieuwd naar wat ik 's ochtends zo allemaal eet? Laten we eens kijken naar vorige week (haha, dit is het #projectblogboek-onderdeel!):


Maandag:
Oké, we beginnen slecht! Ik dronk enkel koffie met melk die ochtend.
Slecht voorbeeld!

Dinsdag:
Koffie met melk.
Krisprolls met suikervrije aardbeiconfituur

Woensdag:
Biologische Griekse yoghurt met een banaan en zelfgemaakte granola.

Donderdag:
een niet-ingecalculeerde bad hairday.
Gelukkig had ik de avond voorheen overnight oats klaargemaakt voor ontbijt.
Ik at ze op toen ik aankwam op het werk.
Mijn koffie dronk ik in de auto.
Vrijdag:
Biologische Griekse yoghurt met fake Special K's.
Ik dronk suikervrij fruitsap van de Action. (echt een aanrader!)
Hoe ziet jullie ochtend er uit? Goed georganiseerd of nogal druk? Wie heeft er de ultieme tip voor een rustige ochtendspits?

Ook meedoen aan #boostyourpositivity? Dat kan door je HIER in te schrijven! Ik kan het warm aanbevelen :) Naast blogposts is er ook een Instagram-challenge bezig. De opdrachten voor deze week zijn:
 • #showyourmorning
 • #mybedhead
Vergeet vooral niet bij alles wat je doet de enige echte #boostyourpositivity hashtag te gebruiken! 

Liefs,
Miss Pixie

p.s.: Ik heb hier vorige week een aantal lezers (en vriendinnen en familie) ongerust gemaakt. Ik wil even laten weten dat dat niet nodig is. Er zijn dit weekend enkele knopen doorgehakt en ik denk dat het me op die manier zal lukken om terug even op adem te komen. Ik vertel jullie binnenkort er wel wat meer over. Maar nu ga ik vooral genieten van de enorm fijne sfeer van dit blogproject :)

Reacties

 1. Oh lijkt me wel leuk om te doen,zo'n blogje over je ochtend rituelen ;) Heb met net ingeschreven...Dus morgen vroeg eerst een foto maken eer ik aan mijn ontbijt begin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je ook ingeschreven bent :)
   Het is echt een heel fijn blogproject met een toffe sfeer onder alle bloggers!
   Kijk al uit naar jouw blogpost.

   Verwijderen
 2. Ik doe ook mee. Strakke routine heb je zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo heel vast hou ik er me ook ni aan hoor. Maar om een of andere reden lukt het zo wel en komt het altijd zo uit :)

   Verwijderen
 3. Een goeie voorbereiding 's avonds zorgt inderdaad voor heel wat minder onnodige stress! Ik zet de wekker liever wat vroeger zodat ik rustig (en goed) kan ontbijten, dan dat ik snel-snel moet eten. Vorig jaar nam ik vaak m'n ontbijt mee naar het werk, maar sinds we verhuisd zijn en ik 10 km enkel moet fietsen eet ik toch maar thuis :-).
  Ik twijfel nog even of ik ga deelnemen aan #boostyourpositivity, omdat het misschien niet helemaal bij m'n blog past...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dan zou ik ook zeker thuis ontbijten met zo een fietstocht voor de boeg.
   Goh, ik deed vorige keer mee terwijl ik toen voornamelijk blogde over crea en food. Maar door mee te doen heb ik ontdekt dat ik ook graag over andere dingen schrijf :) En het is misschien eens een leuke afwisseling voor jou en je lezers? :)

   Verwijderen
 4. Waw zo'n rustig georganiseerde ochtend... Zo zou het hier ook een beetje meer mogen gebeuren, maar we redden ons. Ook hier probeer 'k veel te prepareren de avond voorzien, maar met twee kleinte koters in huis durft er zich al wel eens een onvoorziene situatie voordoen (lees: ik wil niet opstaan, ik wil niet naar school, ik wil chocomelk op het moment dat je wilt vertrekken, ...)
  Ik blogde er gisteren ook even over :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh, eerlijk is het niet zo strak als het hier staat, maar het klopt wel altijd ongeveer ;)
   En ik denk dat een ochtendspits zonder kinderen echt niet te vergelijken valt met die van de mama's onder ons ;)

   Verwijderen
 5. Je bent wel heel goed georganiseerd in de ochtend. Alleen denk ik als je het zo vaak doet, dat het gewoon een routine wordt. Leuke tip om een deel al in de avond gereed te maken. Dat doe ik meestal ook, tenzij ik het vergeet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wou dat ik ook zo georganiseerd was 😉 ik schreef me ook in en probeer vrijdag te bloggen, morgen moet ik een halfuur vroeger werken en dan zal een foto van het ontbijt niet lukken

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb me ook net ingeschreven :-) Ik probeer ook alles de avond ervoor klaar te leggen, zodat ik 's ochtends zombiegewijs toch op tijd de deur uitstrompel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb jij nu iets gedaan buiten die # toevoegen bij je labels om deze post op de site te krijgen van #boostyourpositivity? Ik zie mijn gepost bericht niet... Of duurt dat effekes? (Ik zal wel weer te ongeduldig zijn!)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt alsof er 's ochtends niet altijd veel stress is! Bij ons loopt het eigenlijk wel wat gelijkaardig, behalve dan dat ik de avond ervoor nooit iets voorbereid... :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten