Review: cursus Meststoffen voor jouw blog

In mei was er de Femmablogschool. Naast de leuke gastsprekers konden we er ook workshops volgen. Eentje daarvan werd gegeven door Kathleen van Verbeelding en noemde "bloggen voor beginners". Ik voelde me niet echt meer een beginner en schreef me niet in voor deze workshop. Achteraf had ik daar keiveel spijt van want haar cursus zag er heel leerrijk uit. Gelukkig werkte ze haar workshop nog verder uit en zo ontstond de cursus "Meststoffen voor jouw blog".

Toen ik de cursus zag verschijnen, heb ik geen seconde getwijfeld en schreef ik me in. Ik was al enthousiast over haar Wordpress-cursus en daarom was ik er zeker van dat de Meststoffen-cursus ook wel dik in orde zou zijn. Het zou een interactieve cursus worden via mailtjes die de deelnemers gedurende 4 weken krijgen. Begin augustus was het dan zo ver en verscheen het eerste mailtje in mijn mailbox. De mails zijn heel duidelijk opgesteld en extra tips en opdrachten staan in kadertjes. Echt een pluspunt voor mij, ik hou wel van gestructureerd.

Uit het eerste mailtje bleek de cursus ondersteund te worden door een Facebookgroep waar alle deelnemers terecht kunnen met hun vragen. En babbelutten dat wij bloggers zijn, werd daar gretig van gebruik gemaakt. Er was wel altijd iemand online om je verder te helpen en ook konden we er onze blogposts gerelateerd aan de cursus delen met elkaar. Ook Kathleen reageerde dagelijks op alle gestelde vragen.


Uit de cursus en de Facebookgroep kwam ook dit leuke instagramproject
van Madame Stof met de hashtag #30dagen30details.
Ga zeker eens een kijkje nemen op Instagram!De mailtjes volgen elkaar om de 2 dagen met dan wekelijks nog een bonus-mail. Ik vond het tempo goed, zeker als je graag doorwerkt en vooruit wilt. Het voordeel van de mailtjes is ook dat je het wel op je eigen tempo kan. Zo liet ik de mailtjes van week 4 bij elkaar komen wegens tijdsgebrek en verwerkte ik ze in 1 dag. Je bepaalt eigenlijk je eigen tempo zonder echt achterop te hinkelen.

De mailtjes zijn niet enkel leeswerk, maar worden ook doorspekt met doe-opdrachten zoals bijvoorbeeld een planning opstellen, een enquête maken, ... En Kathleen deelt ook leuke printables (I loooove free printables) die helemaal passen bij de stijl van haar blog en de cursus. Like like like! Niet alleen omdat ze mooi zijn, maar vooral omdat ze heel nuttig zijn!

Deze groep cursisten was de eerste die de cursus volgde, dus was het voor Kathleen ook nog wat zoeken en bijsturen. Ze vroeg regelmatig om feedback en deed hier ook echt iets mee. Ze kwam ook regelmatig met nieuw en extra materiaal zoals een leuk filmpje over Facebook. En dat smaakte naar meer. Laat die filmpjes maar komen.

Nu de cursus er op zit, ben ik van plan alle mailtjes en printables te printen en te verzamelen in een map zodat ik er op elk moment kan in bladeren en mijn geheugen opfrissen. Het lijkt me keihandig voor die blogdipjes of een writersblock te vermijden of snel weg te werken. Het is een cursus die bruikbaar blijft, ook al ben je al een meer ervaren blogger.

Kathleen, dankjewel voor deze geweldige cursus. Ik had niet gedacht zo snel resultaat te hebben, maar ik heb de afgelopen maand echt een opvallende groei gezien in mijn blog en dat doet me echt deugd. Ik ga de cursus zeker blijven gebruiken en hoop dat mijn blog blijft groeien.

Willen jullie ook graag je blog laten groeien? Dat kan! Want je kan je nog steeds inschrijven voor de cursus "Meststoffen voor je blog". Als je HIER klikt, kom je terecht op de inschrijvingspagina voor de cursus. Ik kan het jullie warm aanbevelen. (Btw: als je je via deze link inschrijft voor de cursus dan verdien ik er ook een centje aan. Een klein experimentje dat ik eens wil proberen. Voor de rest is deze post niet gesponsord en heb ik alles waarheidsgetrouw neergepend).

Merkten jullie de laatste weken veranderingen op hier op de blog? En wat was dat dan? (Ik ben vooral niet nieuwsgierig :p)

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. De cursus was echt super! Ik ga er ook nog een verslagje over bloggen.
  Geen idee of hier écht iets veranderd is, misschien dat je nóg enthousiaster blogt? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, als ik nu zo eens kijk is er aan het uiterlijk en de frequentie op de blog inderdaad niet veel veranderd. Het is vooral achter de schermen dat het anders is ;)

   Verwijderen
 2. Leuke review! Dat is ook hoe ik de cursus ervaren heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx Gerhilde!
   Tot nu toe heeft iedereen die ik hoor de cursus zo ervaren, dus nog eens: GOOOO Kathleen! :)

   Verwijderen
 3. Dit kan ik alleen maar beamen ! :)
  Top cursusje!

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk al uit naar jouw review!
   Met al die positieve reviews zal de cursus de deur uitvliegen :)

   Verwijderen
 4. zelfs zonder actief in de FBgroep mee te doen heb ik veel van de cursus opgestoken! Ik beaam alles wat in je postje staat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de FB was niet echt een must, maar toch wel een hele leuke aanvulling? :)

   Verwijderen
 5. Het verslag moet ik zelf nog schrijven, maar ik kan helemaal beamen wat jij vertelt. Ik heb wel al de lessen al afgeprint en in een mapje gestoken om nog veel terug naar te grijpen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ze ook al willen afprinten, maar de printer en ik hebben een meningsverschil ;p

   Verwijderen
 6. Om eerlijk te zijn weet ik niet of ik veranderingen zag op je blog :s. Waarschijnlijk wel maar dan viel het mij niet op omdat je altijd al wel origineel uit de hoek kwam. Het viel mij vooral op als ik dingen op drie verschillende blogs tegelijk zag verschijnen, zoals de enquete ;-). Dus volgens mij ben jij zeker en vast goed bezig met of zonder (en ik geloof je zeker als je zegt dat het een goeie is) cursus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, zo'n lieve reactie seg <3
   Ik denk dat de veranderingen dan vooral backstage zullen zijn.
   En het is inderdaad echt wel een goeie cursus!

   Verwijderen
 7. ik heb ook niet het gevoel dat je een beginnende blogster bent, ondanks het feit dat je volgens mij toch nog niet zo héél lang blogt. Sommige mensen hebben het gewoon ;-)
  Ik zou mijn blog beter ook eens bemesten ... maar daar kruipt toch verdorie veel tijd in

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de blog al 2 jaar, maar het is pas sinds ik vorig jaar in september begon in het blogboek dat ik écht ben beginnen bloggen ;)
   Bwa, met de cursus is het echt heel goed te doen hoor! Heel praktische lessen en tips die je op je eigen tempo kan doen. Maar ja, bloggen is en blijft een tijdrovende hobby ;)

   Verwijderen
 8. Grappig om te lezen dat alle deelnemers (ik ook) zo enthousiast zijn. Pluimen voor Kathleen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten