Zeg het met een handgemaakt cadeau

Afgelopen weekend was mijn bestie jarig en wat zegt nu meer "Happy birthday" dan enkele Disney-inspired, handgemaakte cadeautjes? Dat handgemaakt bij haar zou scoren, wist ik heel zeker want zij was degene die achter het complot van mijn eerste naaimachine zat. En grote Disney-lover dat ze is, was mijn thema voor de cadeautjes ook snel gekozen.

Haar (en mijn) lievelingsfilm is "Belle & het Beest", dus daar moest ik sowieso iets mee doen. Een tijdje geleden kocht ik enkele tekensjabloontjes van Disney voor in mijn BuJo en daar zat eentje bij van de roos uit "Belle & het Beest". Ik besloot hiermee aan de slag te gaan voor het kaartje. Met een zwarte fineliner traceerde ik de lijntjes en verbond ze tot een mooie tekening. Daarna ging ik aan de slag met mijn aquarelpotloden om de tekening zachtjes kleur te geven. En het resultaat mocht er wel zijn.


Maar met de kalligrafiepen moet ik nog wat oefenen...

En dan het cadeau... Ik herinnerde me van een shoppingtripje dat ze het Jungle Book-stofje van de Disney-collectie bij Veritas mooi vond. Dus sloeg ik daar een voorraadje van in zonder te weten wat ik er mee zou maken. Een maand lang veranderde ik van idee: kussens, een tas, een set ritstasjes, een deken, ... Uiteindelijk besloot ik de dag voor haar feestje dat het een deken zou worden. 

Ik had nog een blauwgroene lap fleece in de kast liggen en die was net even groot dan het Jungle Book-katoentje (Scoooore!). Het deken zat dus in een mum van tijd in elkaar. Ik werkte het af met een zigzag topstitch in zilverkleurige glitterdraad. Het deken is lekker groot en zacht en dus ideaal voor de herfst die er aan komt.

Omdat ze op 1 september start met een nieuwe job dacht ik dat een schriftje wel van pas zou komen (duuh, je kan altijd schriftjes gebruiken). Daarom kaftte ik een simpel gelijnd schriftje met een stofje waarnaar ik haar al enkele keren verlangend zag kijken: eentje met hertjes (oftewel Bambikes om in het thema te blijven). De binnenzijde werkte ik af met glinsterpapier en washitape. Als extra gaf ik haar nog een zakje met stickers (van Disney-prinsessen of course), stiftjes, balpen en post-its om te gebruiken bij het schriftje. (Maar dat vergat ik dus te fotograferen...)


Ik vond het zelf best wel een leuk pakketje en zij leek er ook best blij mee. Vooral het deken was een voltreffer: fluffy, warm en Disney. 


Wat vinden jullie van het pakketje? Is dit iets dat jullie ook graag zouden ontvangen? Wat zijn jullie favoriete handmade projectjes om cadeau te doen? En om te krijgen?

Liefs,
Miss Pixie

Katoen Jungle Book - Veritas
Fleece - Action
Glitterdraad - Veritas
Katoen Bambi - Modestofjes
Schriftje - Action

Reacties

 1. leuk gedaan. Ik heb dat bambistofje in het blauw eens gebruikt om een gsmhoesje van te maken. Was helaas maar een couponnetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel leuk! zelf heb ik ook al dekentjes cadeau gedaan, al twee keer aan kindjes en één keertje aan mijn wederhelft, dat was altijd een hit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, wat een heerlijk cadeautje vol liefde!!

  Ik vind alles supermooi!!

  Ik heb geen standaard cadeautjes denk ik, het hangt een beetje af van de persoon en van waar ik op dat moment mee bezig ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat gij naar mijn dertigste verjaardagsfeestje moet komen �� heeeeeeeel leuk gedaan! !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk!!! Heel leuk. Ik hou ook wel van handgemaakte (lees: persoonlijke) cadeautjes, origineel :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten