9 creatieve ondernemers in de kijker

Op 1 oktober 2016 startte ik als creatief ondernemer. Met vallen en opstaan leerde ik wat ondernemen is. Het meeste leerde ik door (op) te kijken naar andere ondernemers en met hen te praten. Ik leerde het afgelopen jaar heel veel leuke creapreneurs kennen op beurzen, markten en online. Tijd om eens een lijstje te maken van enkele creatieve ondernemers die extra in de kijker mogen worden gezet! 1. Tuttefrut

Eerlijk is eerlijk: zonder Kathleen haar blog en Facebookgroep zou ik niet staan waar ik nu sta. Tuttefrut is een blog over ondernemen waar je een ton informatie kan halen. Naast de blog zijn er ook verschillende e-cursussen over bloggen en andere aspecten van ondernemen. 

En de Facebookgroep Team Tuttefrut is echt dé place to be om vragen te stellen of motivatie te vinden. Buiten blogster is ze ook nog eens een fantastisch goede grafisch ontwerpster. Mocht je het nog niet door hebben: ik vind dat Kathleen een pomponnkes-danske verdient.

Foto credits: Kathleen Verhetsel

2. Wikkelgatjes

Wikkelgatjes is de online naam Wendy haar creatieve bezigheden.  Ze maakt creaties op maat en geeft leuke workshops op zelfstandige basis. Daarnaast is ze lesgeefster bij Femma waar ze ook creatieve workshops geeft. Een topmadam die zeer goed bezig is!


Foto credits: Wendy Blomme - Wikkelgatjes

3. Withloov

Voor de mooiste kaartjes moet je bij Withloov zijn. Ik leerde hen kennen op de lente editie van De Bonte Fabriek en op deze najaarseditie waren ze mijn buren. Naast leuke kaartjes hebben ze ook stickers, notablokken, ... en doen ze maatwerk. Je kan ook leuke boxen met kaartjes bestellen of een seizoensabonnement nemen. En los van het talent zijn het ook gewoon nog eens heel lieve mensen!


Afbeelding credtis: Withloov

4. Hanne Vandersteen

Omg, wat heeft deze dame talent! Hanne heeft net als mij een een Etsyshop, maar dan wel eentje met een heel uniek product: handgemaakte lingerie. Prachtige stoffen en prachtige ontwerpen, she has it all. Een cadeaubon voor haar shop staat hoog op mijn kerst-wishlist.


Foto credits: Hanne Vandersteen

5. Bodesigns

Deze topdame leerde ik kennen tijdens de voorjaarseditie van De bonte fabriek en ik kwam haar daarna op nog enkele andere beurzen tegen. Ze verkoopt papierwaren en keramiek met de meest prachtige afbeeldingen. Ik heb enkele leuke kaartjes van haar tegen mijn inspiratiemuur hangen en ben compleet verliefd op de kopjes die van een vriendin cadeau kreeg.
6. Made with love by Louve


Deze topdame onttmoette ik op de zomermarkt van Etsy Gent. Ze is een heel getalenteerde breister die afgewerkte stukken verkoopt, maar ook breipatronen en ze geeft workshops. En daarnaast is het ook gewoon een superlieve madam!

Foto credit: Made with Love by LouveDit is zonder twijfel de dame met het origineelste en coolste bijberoep ooit! Want Lieke is zeemeermin in bijberoep. Zalig toch? En daarnaast heeft ze een Etsy-shop waarbij ze meermin-staarten en anders leuks verkoopt. 


Foto credits: Lieke Knoops

8. Airplants by Groen


Deze dame leerde ik ook kennen tijdens de Etsy Gent Zomermarkt. En toeval wil dat ze ook nog eens van bij mij in de buurt is. Haar mooie plantjes verkopen als zoete broodjes op elk event dat ze bijwoont. Misschien dat ik op een volgend event wel eens eentje meepak, want 1 x per week besproeien zouden mijn niet zo groene vingers nog moeten kunnen.


Foto credits: Airplants by Groen

9. Studio Biezonder

Bieke leerde ik enkele jaren geleden kennen toen we samen carpoolden naar de Big blogameetup. Ze is een creatieve blogster die geweldige dingen naait en pimpt met haar cameo. En over dat laatste geeft ze sinds kort leuke workshops! Een echte aanrader. En ze heeft momenteel ook nog eens een keileuke giveaway lopen op haar Facebookpagina en Instagram.


Foto credit: Studio Biezonder

Ziezo, 9 creatieve dames die voor mij wel eens even in de spotlight mochten staan. Welke van deze creatieve dames kende je al en welke zijn nieuw? En over al dat ondernemen gesproken: op 29 oktober bestaat mijn webshop 1 jaar en dat gaat uitgebreid gevierd worden op de Facebookpagina van mijn webshop.

Liefs,
Miss Pixie

P.S.: Deze post bevat GEEN sponsoring of affiliates! Enkel heel veel liefde en bewondering <3

Reacties

 1. Wat leuk dat je mij vermeldt! En tussen zoveel supertoffe creatieve madammen! Dankjwel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai die zeemeerminspullen. Wat een origineel idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, ik ben vereerd! En zelf leer ik meteen wat nieuwe mensen kennen dankzij je post! Bedankt voor de vermelding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar zoooooo lief ❤️ ik kwam hier lezen om wat nieuws te ontdekken en dan vind ik mijn eigen naam hier in de lijst! Proficiat trouwens met het 1-jarige bestaan!
  Ik ga snel enkele andere even opzoeken!
  Wikkelgatjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fantastisch dat je ondertussen alweer een jaar bezig bent met je bijberoep!
  En ik leer hier weer een hoop nieuwe ondernemers kennen, want uit dit lijstje kende ik enkel Kathleen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten