Let's sti(c)k together editie Stik Belgique: Ditte jurk in See You at Six

Er werd hier de afgelopen maand meer geblogd over naaien dan dat er hier in het hele jaar al werd gedaan. Je kan niet geloven hoe content ik daar mee ben. De reden waarom er hier zo veel naaisels werden geblogd, was Flaflinko haar Stik Belgique-project. Daarbij werden een hele maand Belgische patronen in de kijker gezet om haar vijfde naaiverjaardag te vieren. En die feestmaand sluiten we af met een Let's Sti(c)k Together in thema.

De criteria dit keer waren:
 • een Belgisch patroon
 • een patroon dat je nog niet eerder maakte OF een hack van je lievelingspatroon

Ik daagde mezelf nog extra uit en besloot ook voor een Belgisch stofje te gaan. Ik veranderde maar een miljoen keer van gedachten, zowel qua patroon als stof :p Onder andere de Louisa dress van Compagnie M als de Aster van La Maison Victor passeerden de revue van mogelijke kandidaten. Qua stof zou het sowieso iets worden van Soft Cactus of See you at six, want ik ben supergrote fan van alles wat de zusjes Sluijs ontwerpen.

Uiteindelijk viel mijn keuze op de Ditte jurk van La Maison Victor in de bruine grill stof van de eerste SYAS Playtime collectie. Ik had het geluk om de laatste 2 meter die Bellelien in stock had in te slaan. Ik hoor jullie al denken: is dat stofje niet wat dun voor een herfstjurk? Goh ja, het is eerder bedoeld voor lente of zomer naaisels, maar vermits ik madame laagjes ben gaat het ook perfect voor een herfstjurk. 

Ik ging dit keer echt op tijd beginnen en ook dit keer gebeurde dat dus niet. Afgelopen maandag (een week voor de deadline) ging ik aan de slag met tekenen en knippen. Ik zou dan de avonden er op naaien en vrijdag foto's maken. Maar niets ging zoals gepland. Ik had last van een geknelde zenuw in mijn nek en heel mijn rug zat geblokkeerd. Dus lag ik 3 avonden heel vroeg in mijn bed en begon ik vrijdag (met een pijnpleister op mijn rug) te naaien.

En dan bleek de jurk ook echt wel way out of my comfort zone te zijn. Je weet het of je weet het niet, maar ik ben eigenlijk meer een tassen- en accessoires-naaitype. Ik naai wel eens kledij voor mezelf, maar echt ingewikkelde stukken zaten er tot nu toe nog niet bij. Ik denk dat de June van La Maison Victor het moeilijkste was dat ik eerder maakte. 

En na het knippen zag ik dat het patroon moeilijkheidsgraad 3 had. Tedoeme. En besefte ik ook plots dat ik bij het knippen van de patroondelen niet echt er had op gelet of de ruitjes mooi op elkaar zouden aansluiten. Gelukkig had ik nog wat stof over en kon ik enkele stukken herknippen zodat ze beter op elkaar aansluiten. Maar de print loopt niet overal even mooi door. En dat stoort me wel een beetje. (Oké, een beetje veel dan :p)

Het voorpand maken ging vlot, het achterpand ook. Maar dan die schoudernaden! Tien keer moeten lezen voor ik begreep wat de bedoeling was en dan evenveel pogingen om het te doen. Ook de kraag was wat zoeken en sukkelen. Het tornmesje kwam meermaals piepen.Qua lengte had ik al genoeg ervaring met LMV-patronen om te weten wat ik een extra naadwaarde moest bijtekenen en dan nog ruim kon omzomen. Een goede keuze bleek, want de jurk is nog meer dan zedelijk van lengte. Ik koos als afwerking voor gouden kamsnaps i.p.v. gewone drukknoppen omdat die mooi pasten bij de gouden glitter in de stof.
Mijn jurk raakte af, veel later dan gepland waardoor ik zonder fotograaf zat. Dus het werden paspop-foto's en enkele selfiestick-foto's. (Een klein beetje beschaamd, maar beter dan niets zeker?) Maar dat was niet de enige tegenvaller. Ondanks nauwkeurig meten en nameten, bleek de jurk te groot te zijn. En dat terwijl hij volgens de maattabel nipt gepast zou zijn. Vooral in de taille is hij te groot. Ik loste dat voor de foto's op door snel nog een lintje te stikken en dat in mijn taille te binden.  Maar ik vrees dat ik hem helemaal terug ga moeten lostornen en ga herbeginnen. 

Wat vinden jullie van mijn Let's sti(c)k together project? En van de combinatie van het patroon en de stof? Geslaagd? En wat denken jullie: lostornen of toch draagbaar met het lintje er in?

Nog meer projecten bewonderen? Ook deze dames doen mee!

Reacties

 1. Het pad er naartoe mag dan hobbelig geweest zijn, het resultaat is wel een blijvertje! Prachtige jurk, ze doet je stralen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh wauw, zowel het stofje als de jurk zie ik supergraag. Dat model wil ik ook ooit maken. De maat is trouwens super voor jou, zeker meer doen kledij naaien voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige combinatie en op de foto staat hij perfect qua grootte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey zo mooi! Ik had al eens ergens gereageerd op de stof he :) prachtig! En ik ben grote fan van Ditte, ik maakte er al 2 maar het is idd niet simpel he, veeeel patroondeeltjes... dat plat stuk was bij mij ook twee keer een breinbreker :) erg knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind hem top ! Laten zoals hij nu is...en vooral veel aandoen..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gouden kamsnaps, wat een vondst. Ik bekeek de eerste foto en vroeg me af waar je die toffe knoppen gehaald had :-)
  Ik vind het een geweldige jurk. Hou dat tornmesje maar uit de buurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi hoor! Dat stofje staat jou super en vind ik perfect voor dit patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige combi van stof & patroon. Ik vind 'm mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind hem prachtig staan! Ik zou hem zo laten en véél dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil ook zo eentje!
  Uitdaging dus zeker geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het lintje een perfecte oplossing. Staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben zo'n fan van deze stof. Sober, stijlvol... De jurk staat je geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw ik vind m prachtig en zelf ook helemaal fan van deze stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zeker dragen, de jurk staat je prachtig. en het lintje is een perfecte oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hij staat je prachtig! Zeker dragen en goed opgelost met het riempje!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo is het juist anders dan anders! Ik ben echt wel fan hoor! Je hebt wel lef om dat patroon er zo maar even uit te pikken. dik geslaagd vind ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De jurk ziet er fantastisch uit en staat je erg goed. Prachtige stofkeuze. De ceintuur is een geweldige oplossing maar alleen jij kunt bepalen of je het toch wilt aanpassen. Ik ben benieuwd of je toch het tornmesje pakt of het zo laat.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mt het lintje valt het helemaal niet op dat het ruim zit, te nauwaansluiten is misschien ook niet goed, maar dat hangt van je eigen voorkeur af. De kleur staat je wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een superleuk jurkje zeg! Hij staat je ook heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat heb je dat leuk gemaakt zeg! I Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wow wat een superleuk jurkje! Dat lijkt me een super project om op te pakken! Helaas bezit ik niet over zulke goede naai skills....

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wow knap dat je dat zo zelf kan maken zeg! Ziet er super goed uit en past ook echt bij jou, hoe ik het zie! :) mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een leuke jurk en stof, zou zo bij SissyBoy kunnen liggen, die kleuren hebben ze daar nu ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat goed zeg dat je deze jurk zelf gemaakt hebt! Leuk stofje en mooi modelletje ;-) Helemaal TOP!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Schat, hij staat je prachtig. Ik zou die ook zo dragen. Goed gedaan ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Super dat je jezelf zo uit durft te dagen dat je dit maakt. En ik zeg dat je het prachtig hebt gedaan. Staat je heel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Een prachtige ditte, chapeau dat jij met ruitjes en lijntjes aan de slag gaat in zo'n groot project jong, ik zie het al dansen voor mijn ogen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik vind de jurk prachtig bij je staan en heel tof met het lint, zo dragen zou ik zeggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dit is aardig gelukt! Het is niet mijn stijl maar het staat jouw wel erg goed. Mooie kleurcombinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Heel mooi gemaakt zeg! Ik zou het zo houden met het lint, gaat perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Niets aan veranderen want ik vind hem echt prachtig!!! Stofje is echt super mooi en je kan het hele jaar door het dragen. Het patroontje staat ook op mijn to do lijstje maar ik ben bang als ik je verhaal lees over de manier van de beschrijving van het kleed door LMV. Misschien kunnen we dit met een paar dames het samen maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten