Book review: Mijn bullet journal crash course - Mus


Een hele tijd geleden reviewde ik de Mijn bullet journals van Mus al. Ondertussen kreeg ik ook hun handleiding - Mijn bullet journal crash course - toegestuurd om te reviewen. Het is de vierde bullet journal handleiding die ik op een paar maanden tijd review. Het zoveelste bewijs dat de bullet journal hype echt wel groot is. 

Auteur: Mus

Uitgeverij: Mus creatief

Thema's: Bullet journal, organiseren, plannen, journaling, handletteren, tekenen, creatief, ... 

Korte inhoud: 

Crash course over het bullet journal systeem. Het boek bevat een korte inleiding in het systeem en heel wat tip en tricks om het systeem te gebruiken en aan te passen aan jouw noden en wensen.Dit vond ik geweldig aan het boek:
 • Veel (mooie) foto's van echte pagina's. 
 • Leuke sjablonen voor pagina's en versieringen die je kan over tekenen. 
 • Verschillende voorbeelden en sjablonen van 1 soort pagina (bvb. verschillende manieren om je monthly log vorm te geven).
 • Lijstjes met pagina-ideeën.
 • Het is een ontzettend mooi boek om door te bladeren.
 • Tonnen inspiratie voor de creatieve kan van het bullet journalen.
 • Tips voor het kiezen van je ideale journal.

Dit vond ik minder goed:
 • Het boek focust meer op de vormgeving dan op het inhoudelijke plannen.
 • Ik kan me voorstellen dat beginners soms nog meer overweldigd zijn en angstig om te beginnen na het lezen/bekijken van dit boek dan voordien. Het is nogal beknopt in uitleg van het systeem en bevat zo veel mooie foto's van prachtige pagina's dat het mensen misschien wat bevestigt in de verkeerde ideeën die ze hebben over bullet journaling.

Conclusie:

Fijn boek met veel inspiratie voor lijstjes-lovers en creatievelingen. Lijkt me een fijne aanvulling voor mensen die het systeem al kennen en nog wat verdere inspiratie zoeken. 

Score: 8/10 

Voor wie deze Mijn bullet journal crash course graag onder de kerstboom legt (al dan niet voor zichzelf :p): je kan hem bestellen via Bol.com als paperback voor €12,50.

Op zoek naar nog meer cadeautips voor bullet journal junkies en andere plannerlovers? Stay tuned, want woensdag deel ik met jullie mijn favoriete bullet journal supplies voor onder de kerstboom ;) 

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Ik vraag me af wanneer de hele hype weer gaat instorten eerlijk gezegd en enkel de die hards gelijk gij (en ik met periodes) overblijven :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten