Generatie B(ewust): Je bent wat je eet

Nog zo een fenomeen waar je niet kan naast kijken: tv-programma's over eten! Enerzijds zijn er de kookshows zoals 'Dagelijkse kost' die torenhoge kijkcijfers halen. Daarnaast zijn er de kookwedstrijden waarbij elke hobbykok plots een topchef wordt. En tot slot heb je de programma's die gaan over fastfood en de gevolgen ervan met als extreem obesitas. Voedsel is belangrijk in onze maatschappij en tv-progamma's zoals degene die ik opsomde, bevestigen dit. 

Hoewel we leven in een consumptiemaatschappij, heb ik toch het gevoel dat Generatie B heel bewust met voedsel omgaan. Ik denk dat dit ook beïnvloed wordt door het hele ecologische denken. Heel wat twintigers gaan op zoek naar streekgebonden producten en proberen ook zo veel mogelijk gebruik te maken van seizoensproducten. We willen ook weten van waar ons voedsel komt en wat het bevat. We stoppen ons niet langer hersenloos vol. Ik ken al heel wat mensen die suiker hebben vervangen door stevia of die geen frisdrank meer drinken. Voedsel is niet enkel om te genieten, maar is er vooral om ons lichaam gezond te houden. Ik blij om te kunnen concluderen dat generatie B niet echt tot generatie fastfood behoort. Oké, net als elke andere persoon houden wij ook wel van een pakje friet of een lekkere pizza met veel kaas. Maar heel wat twintigers verkiezen een zelf gekookte maaltijd boven bijvoorbeeld een diepviesmaaltijd. Zelfs heel wat kotstudenten denken hier zo over!

Ook wordt er heel wat gedaan met restjes. Restjes zijn niet langer de kneusjes van de koelkast, er wordt effectief iets mee gedaan! Ze vormen een perfecte take-away lunch of ze vormen de basis van een nieuw gerecht. Voedsel wordt niet langer als vanzelfsprekend gezien en er wordt met meer respect mee omgegaan. Zo zijn de thuisafgehaald-sites een echte hype in zowel Nederland als België!

Reacties

Populaire berichten