maandag 28 oktober 2013

Start to soup: Halloweensoep

Deze week is het Halloween en dus het ideale moment om nog eens een lekkere pompoensoep op tafel te toveren. Deze Halloweensoep is een pompoen-paprikasoep met daarin "spinnetjes" (= gehaktballetjes). Ik heb onmiddellijk veel soep gemaakt om een deel in te vriezen. Ben jij dit niet van plan, dan zou ik de ingrediënten halveren. Okay, let's get cooking!

Ingrediënten voor de soep:
- 1/2 van een grote pompoen
- 1 gele en 1 rode paprika
- 4 tomaten
- 1 dikke aardappel
- 2 rode uien
- 2 teentjes look
- 2 el olijfolie
- zout, peper, paprika, rozemarijn, ...
- 1 groentebouillonblokje

Ingrediënten voor de spinnetjes:
- 300g gehakt
- spaghetti

Werkwijze:

  1. Snij de pompoen in twee, ontpit hem en ontdoe hem van de schil. Snij daarna in kleine blokjes. (de andere helft van de pompoen kan je weggegeven of kan je ook snijden en invriezen)
  2. Snij alle andere groenten en snipper de ui fijn.
  3. Verhit de 2el olijfolie in een grote pot. Voeg de ui en de look toe.
  4. Voeg nu de andere groenten toe en stoof kort aan. 
  5. Voeg 1,5l water toe samen met het bouillonblokje.
  6. Laat sudderen tot alle groenten zacht zijn.
  7. Mix de soep en voeg kruiden toe.
  8. Rol de balletjes en doorprik elk balletje met enkele stokjes spaghetti. Na het koken lijken deze dan op spinnetjes!
Smakelijk en veel griezelplezier!

Groetjes,
Miss Pixie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen