Handgemaakt moois op vakantie: Elleni's Workshop

Net terug in ons kleine Belgenlandje na een ongelofelijk warme en schitterende vakantie op het Griekse eiland Lesbos. Het eiland is bekend voor zijn olijfolie en ouzo, maar ik ontdekte dat het eiland nog meer te bieden had. Op tripadvisor vond ik bij het onderdeel shoppen maar 1 plaatsje dichtbij het dorpje waar we verbleven en dat was "Elleni's workshop" in Eftalou. Veel info vond ik niet, enkel dat ze spulletjes verkochten gemaakt uit olijfhout. Leek me wel interessant, dus huurden we een scooter en reden we naar Eftalou. Na wat zoekwerk vonden we het winkeltje en het enige dat ik kon zeggen, was "Waauw"!

We werden heel warm verwelkomd door de eigenaars - Eric en Philippa - en kregen een hele rondleiding. Met veel enthousiasme vertelden ze over hun zaak, hun leven en hun dochter Elleni (naar wie de shop vernoemd is). Elleni is een jonge muzikante die net haar eerste album maakte en die muziek ademt en leeft. Toen ze er achter kwamen dat mijn vriend ook muzikant is, nodigden ze ons uit om de volgende dag langs te komen voor de wekelijkse jam-sessie die ze in hun tuin. En dat liet meneer zich geen tweede keer vragen.

Dus de dag daarna huurden we opnieuw een scooter en namen we de hobbelige weg naar Eftalou. En ik moet zeggen dat het de perfecte afsluiter van onze vakantie was. Eric en Philippa zijn geweldige, creatieve, gastvrije en warme mensen met een bijzondere kijk op wereld. Zo'n mensen kom je niet overal tegen. Toen ik hen vertelde over Miss Pixie's Sewings stonden ze onmiddellijk klaar met advies en boden me zelfs aan om custom materialen voor mijn spulletjes te maken zoals knopen en handvatten. Iets waar ik zeker gebruik van zal maken. Ik was echt onder de indruk van deze mensen die vanuit het drukke U.K. verhuisden naar de zalige rust van de Griekse eilanden om daar iets te doen dat ze graag doen: hun creativiteit delen met de wereld. Want naast de winkel is er ook de mogelijkheid om een workshop te volgen om zelf houten juwelen te maken. En dat ga ik bij een volgende bezoek zeker doen!

Met een kopje koffie in de hand keken we hoe de zon onderging en ondertussen genoten we van de prachtige muziek die Elleni en mijn vriend speelden. Met spijt in het hart namen we afscheid van "Elleni's Workshop" en Griekenland. Maar ze zullen ons daar zeker nog terug zien. En wie ooit naar het eiland Lesbos op reis gaat, kan ik enkel maar aanraden om naar Eftalou af te zakken. Niet voor de warmwaterbronnen, maar wel voor een gezellig bezoekje aan "Elleni's workshop".
Nieuwsgierig naar deze handgemaakte spulletjes? Dan kan je eens een kijkje nemen op hun etsy-shop.

P.S. to Eric, Philippa and Elleni: I want to thank you all for the warm welcome to your home and the lovely afternoon we had. It was really a nice end of our vacation. We're glad we met such inspiring people. Keep up the good work and I will certainly order some lovely buttons within a few weeks. To Elleni: good luck with you next album, I'm sure it will be as awesome as the first one.

Reacties

Populaire berichten